Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MarliZ

czy badanie hcg jesli sie nie jest w ciąży to wynosi 0,00 ?

Polecane posty

Gość MarliZ

czy badanie hcg jesli sie nie jest w ciąży to wynosi 0,00 ?

Gość MarliZ
ja czekam na ten wynik, tylko sie pytam czy wogole jak sie nie jest w ciąży to wykaze iles hcg czy bedzie 0,00 ???

hmmm to zależy ile dni minęło od stosunku. beta-HCG to hormon produkowany przez zarodek od momentu zagnieżdżania się w macicy, czyli od 8-12 dnia od zapłodnienia. Stężenie HCG powinno podwajać się co drugi dzień

Nie zgodze sie z wypowiedzia powyzej. Brak ciazy a wiec negatywny test z krwi na obecnosc HCG jest wtedy gdy wychodzi poniżej 5mlU/ml. Zalezy tez od norm laboratorium bo w niektorych pozytywny wynik jest dopiero gdy beta wyniesie 16mlU/ml.

Gość taka sobie tytulistka
ja miałam 1,2 ale to nie było robione z okazji ciąży a chciano u mnie wykluczyć nowotwór, bo mimo braku ciąży testy wychodziły negatywnie. Istnieje taki nowotwór, który symuluje ciąże, na szczęście u mnie HCG było 1,2 :) odetchnęłam a ulgą. Co nie zmienia faktu chęci ogromnej posiadania przeze mnie maluszka, miałam już 1 poronienie:( a wiecie jaki to koszmar widzieć dwie kreseczki i dowiedzieć się, że ciązy nie ma:(

Gość taka sobie tytulistka
oczywiście miało być, że mimo braku ciąży testy wychodziły pozytywne

Gość lutko luteinka
A OD ILU JEST CIĄŻA?

Gość zakuta koza
wynik poniżej 2 jest wynikiem normalnym dla nieciężarnych (oczywiście laboratoria mogą mieć różne normy, ale nie musi być to 0)

Gość zakuta koza
otrzymasz wyniki z określonymi normami - są różne laboratoria, ale zwykle przyjmuje się, że 5 mlU/ml to ciąża.