Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 16_letnia maamaa

Podziękowanie dla rodziców . Bardzo proszę o pomoc i wypowiedzi

Polecane posty

Gość 16_letnia maamaa

Witam! Mam 16 lat i jestem mamą półrocznego chłopca.. Rodzice na wiadomość, że jestem w ciąży zareagowali naprawdę w sposób łagodny. Ja osobiście spodziewałam się dużo gorszej reakcji. Ale nie było krzyków ani nic. Wręcz przeciwnie. Mama dużo ze mną rozmawiała i pomagała mi psychicznie. Tata wszystko zaakceptował i zarabia na 4 osobową rodzinę teraz. Rodzice mi pomogli, ale dali warunek, że muszę skończyć szkołę. Ja oczywiście zgodziłam się no, bo skoro mama zaoferowała mi pomoc w zamian za ukończenie szkoły średniej to chyba dobrze prawda ? Ja wiem doskonale jak bardzo zniszczyłam sobie życie (mój chłopak, ojciec Naszego kochanego chłopczyka także) Wszyscy bardzo kochamy tego szkraba. Chodzi o to, że jak mały urodził się to nie mieliśmy do tego głowy. Na dzień dzisiejszy, dziecko trochę odchowane i czas podziękować rodzicom za to co zrobili i robią dla Naszej trójki. Nie mieliśmy pomysłu na podziękowania. Jednak wczoraj wpadłam na pomysł aby zrobić taką dużą antyramę ze zdjęciami Naszej piątki i napisać od serca jakieś długie, ładne podziękowania- i wręczyć ten prezent w dzień Wigilii przy kolacji, przy całej rodzinie. (oczywiście tylko moim rodzicom, bo rodzice mojego chłopaka wg nie poczuli się dziadkami i NIC, kompletnie nic nie pomogli) Co myślicie o tym pomyśle ? a może to zbyt banalne ?? PROSZĘ WYRAŹCIE SWOJE ZDANIE I PODPOWIEDZCIE MI !! pozdrawiam

Gość bhbscusguydgbuyk
Taki prezent można dać ot tak a nie na wigilię, bo można kupić dużo fajniejszy prezent, wgl ja mam tyle zdjęć siostrzenicy bo dają na każdą okazję każdemu że zaczęliśmy wyrzucać tymi ramki zostawiamy :P

jak dla mnie prezent super a że na wigilii gdy będą wszyscy to tez fajnie ale rozumiem że to tak poza świątecznym prezentami że zupełnie osobno tak?

Gość teneryffffaaa
dziewczyna ma 16 lat , nie pracuje , nie zarabia, to jaki ma inny prezent kupić na swięta ? Bardzo dobry pomysł. Rodzicom sie pewnie bardzo miło zrobi.

Gość kwartynka
Moim zdaniem pomysl super :-) Probowalam "postawic sie" w sytuacji twoich rodzicow ;-) i sto razy bardziej ucieszlby mnie taki prezent od serca niz najdrozsze perfumy. Tylko skoncz ta szkole ;-) Powodzenia!

Pomysł dobry, ale złotko, ani Ty, ani Twój facet nie zniszczyliście sobie życia. Pomyśl tak - zdasz maturę, znajdziecie z lubym jakąś robotę, przyjdzie czas na samodzielność (patrząc po Twoich rodzicach odbędzie się to powoli i łagodnie). No i będziesz miała te 20-22 lata, dziecko już duże, spokojnie można je raz na jakiś czas rodzicom podrzucić, a Wy możecie poszaleć... :) Pewnie, że nie tak często jak wtedy gdy nie mielibyście dziecka, ale na pewno częściej niż pary, które właśnie wtedy decydują się na dziecko.

nie liczy sie ile bedzie kosztowal prezent tylko czy dany jest z serca, ja uwazam ze fajny pomysl :) napewno rodzice beda wdzieczni i wzruszeni :)

Gość MAMA 8 MIESIĘCZNEJ WIKTORI
BARDZO FAJNY POMYSŁ NA PEWNO SIĘ UCIESZĄ

Gość dertyyyy
najlepszym prezentem będzie drugie dziecko