Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Cocoa89

Wpadłam, co robic???!!!!???

Polecane posty

Gość Cocoa89

Nie wiem co teraz, przed chwilą zrobiłam test ciążowy i okzało się, że jestem w ciązy. Nie mogę mieć teraz dziecka, jestem na 3 roku studiów dzienych, nie chcę ich przrywac. Nie wiem jak pwoeidzieć rodzicom. Najgorsze, ze pewnie będa te gadki: A nie mówiłem... itd. Ojciec przed wyjazdemciągle o tym wspominał, żebym tylko nei była głupia, żebym niczego poetm nie żałowała, ze musze mieć wykształcenie, a potem cała reszta. Boję się, nie wiem co teraz.

Gość mamachichi
Spokojnie, nie masz przeciez 15lat, jak teraz zrobilas test i to sa poczatki to temin bedziesz miala na czerwiec/lipiec wiec akurat wakacje, potem, jak znaljdziesz kogos do pomocy, np mama, tesciowa, babcia? to wrocisz na studia, moze i rodzice troche pogadaja, ale potem beda sie bardzo cieszyc, ja tez urodzilam na 3 roku i nic nie zawalilam a studiowalam na trudnym kierunu na uw, dziecko to najwieksze szczescie jakie moze spotkac czlowieka, czy masz odpowidzialnego partnera, on tez powinnien pomoc?ja studia skonczylam dzieki mezowi glownie bo mama pracuje jeszcze

na pewno nie denerwować się za bardzo, bo to nie na tym polega. zgadzam się całkowicie z poprzednią wypowiedzią - wszystko zależy jakie masz warunki :) :)

Gość a wspolwinny
Zawsze mozesz usunąć....tylko zastanow sie dobrze, czy tego chcesz.

Gość Cocoa89
No waśnie ten chłopak raczej nie jest odpowiedzialny. Właściwie to nawet nie ejstesmy parą. Mieszkam w akademiku, tu robi się rózne głupie rzeczy. Ja nie jestm teraz gotowa na dziecko. Nie wiem co począć

Gość Cocoa89
Nigdy nie wyobrażałam sobie mojego zycia w ten sposób. Miałam studiowac, robić karierę, a rodzina, dziecko dopiero potem.

Gość TH is IT CK
nie masz mózgu suko

Jeszcze zdążysz urodzić, Narazie zajmij sie studiami, pracą i sobie kogoś znajdź bo dziecko powinno mieć dwoje rodziców

Gość Cocoa89
Po prostu tak wyszło. Kumplujemy się, była impreza, wypiłam trochę i od buziaków przeszliśmy do sedna.

Gość erterter
na Twoim miejscu bym usunęła, tylko musisz zebrać kilka tys zł. Ale lepsze te kilka tysięcy, niż potem setki tysięcy na dziecko

Gość do neinka
Po prostu tak wyszło. ożesz :O chyba powinnaś napisać,że samo weszło

Gość Cocoa89
Nie obrażaj mnie. Każdemu moze się zdarzyć chwila zapomnienia. Ja nie jestem jakąś ździrą.

Gość do neinka
na Twoim miejscu bym usunęła, tylko musisz zebrać kilka tys zł. Ale lepsze te kilka tysięcy, niż potem setki tysięcy na dziecko ja pierd***pip pip tutaj naprawdę piszą same karwy :O

Gość a wspolwinny
hmmm.... wiesz...kazdy robi co chce.... tylko że później moze człowiek obudzic sie z reka w nocniku, tak jak Ty. Nie wiem jak moglas pojsc z byle kim do łózka, no ale jak napisałam-kazdy robi co chce. Masz dwa wyjscia- urodzic albo usunąć. Zaraz pewnie odezwą sie dewoty, ktote maja juz dzieci i kropkę w Twoim brzuchu beda postrzegac jako dziecko....hehehe.... zrob to co uwazasz za stosowne. Jesli nie chcesz miec dziecka to usuń i tyle. Jesli uwazasz ze jestes gotowa je wychowac, to pozwol tej "kropce" przeobrazic sie w dziecko i je urodz.

Gość do neinka
Cocoa89 : Nie obrażaj mnie. Każdemu moze się zdarzyć chwila zapomnienia. Ja nie jestem jakąś ździrą. :D:D:D:Dja piernicze ,.... nie, no wcale nie jesteś :D "....była impreza, wypiłam trochę i od buziaków przeszliśmy do sedna...." a chociaż wiesz, kto i gdzie ci włożył, czy to też nic nie znaczący szczegół? :O

Weź się wyskrob i sobie układaj życie. NIkomu nie mów a już napewno nie dawcy bo się jeszcze okarze, że zakochany i będzie do porodu Cię namawiał. Skończysz szkołe, znajdziesz robotrę, poznasz kogoś to i o dzieciach pomyśłisz. 🌻 Tutaj wszyscy udają świętojebliwych a niejeden i niejedna pewnie zaliczyli szybki przygodny seks ;)

Gość Cocoa89
Nawet nie mam kasy na zabieg. Chyba muszę najpierw powiedziec o tym chłopakowi.

Gość wiek zeby urodzic jak najbardz
iej odpowiedni. Jak juz ktos wczesniej zauwazyl 15 lat nie masz. Gorzej z brakiem faceta, to jest faktycznie problem.

Gość mamachichi
moja rada jest jedna-nie ma co plakac nad rozlanym mlkiem i matwic sie czyms czego nie da sie zmienic, bo aborcja nie pwinna Ci nawet do glowy przychodzic-ze wzgledu na to, ze potem bedziesz bardzo zalowac; poinformuj ojca dziecka-moze Cie pozytywnie zaskoczy i bedzie chcial dzielic z Toba odpowiedzialnosc, a jak nie-to alimenty, chyba musielisci3e se z tym liczyc, ze skoro uprawiacie sex bez zabezpieczenia to tak czasem bywa... a teraz dla poprawienia humoru poogladaj ubranka dla dzidziusiow w sklepach i zacznij sie cieszyc ze swojego stanu;-)

Gość do neinka
Jesli uwazasz ze jestes gotowa je wychowac, to pozwol tej "kropce" przeobrazic sie w dziecko i je urodz. tiaa... "przygarnij kropka" pokazane teraz w zupełnie innym światle :D

Gość A nie przesadzasz nieco?
... to trzeba umieć powiedzieć i B... Albo się używa dobrego zabezpieczenia (tudzież kompletnie zaniechuje się współżycia), jak się nie chce mieć dzieci, albo jest się przygotowanym na możliwość zajścia w ciąży. Ponieważ zawaliłaś część pierwszą - to teraz musisz się psychicznie przygotować na posiadanie dziecka. Usuwanie... legalnie tego nikt Ci nie zrobi w Polsce, a na nielegalu to trzeba uważać, bo zawsze istnienie dość duże ryzyko mogą Ci zrobić krzywdę i albo będziesz miała problemy zdrowotne, albo może się okazać, że nie będziesz mogła mieć więcej dzieci. Oczywiście decyzja należy do Ciebie, warto jednak mieć na względzie ryzyko, jakie podejmujesz decydując się na aborcję (szczególnie przy pierwszym dziecku). Aha - nie jestem przeciwna aborcji, ale lepiej abyś miała świadomość konsekwencji jej zastosowania, bo jak widać konsekwencji współżycia bez właściwego zabezpieczenia nie miałaś...

Gość a wspolwinny
No to chlopak w koncu czy przypadkowy koles bo juz nie kumam.

Gość A nie przesadzasz nieco?
Miało być na początku: 'Jak się powiedziało A...'