Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zajaczkowa

jakie macie sposoby na obcinanie paznokci u 1,5 rocznego dziecka?

Polecane posty

Gość zajaczkowa

ja do niedawna obcinalam podczas snu ale ostatnio tylko go dotkne i juz sie wybudza ,gdy oglada bajki tez juz probowalam ale bez skutku ,a jak wy sobie z tym radzicie?

Gość naprawdę masz z tym problem
??? mój synek ma ponad 2 latka i problem był, ale gdy był maleńki i to ze mną był problem, bo bałam się jak cholera by krzywdy mu nie zrobić gdy synek podrósł nigdy nie było problemu z obcinaniem paznokci od dłuższego czasu nawet sam ochoczo idzie do łazienki po obcinacz żeby mu obciąć paznokcie;) może kup jakiś ładny kolorowy obcinacz i zrób zabawę z obcinania paznokci;)

daje swojemu telefon komorkowy do jednej raczki, spiewam pokazuje jakies zwierzatko na zew udaje ze wolam naszego psa ktory niby biegnie do nas i w tych ulamkach sek staram sie obcinac

Gość minuminu
Mój też ma 1,5 roku. Jak był malutki to na śpiocha, a po kilku miesiącach zaczęłam już normalnie. Ostatnio biorę go na kolana, biorę obcinaczki i mówię cyk,cyk... a on tylko wystawia rączki. Wszystko trwa minutę.

Gość zajaczkowa
ok dzieki za rady -jutro sprobuje z komorka ,bo sroczka odpada ,bo od razu sie wyglupia i smieje.

Gość ja po prostu obgryzam
bezpieczniej.

Gość nie róbcie afery
mam obcinaczki, syn się cieszy, ze zrobimy 'ciap ciap'. sam nadstawia ręce, a jak dobrze nie schowam obcinaczek to próbuje sam ciąć. Daje też bez problemu cyzścić uszy, myć głowę i nie płacze na żadnych zasrtrzykach, a szczepię nawet zalecanymi i od urodzenia 0 łez

Gość nie róbcie afery
A sposób na to wszystko był taki, ze od urodzenia nie robiłam z tym żadnej afery, zadnego 'na śpiocha'. Mówiłąm po prostu: "teraz obetniemy paznokcie, daj plauszki, najpierw rączki, potem nóżki, jedne paluszek, potem drugi..."" i tyle, spokojnie brałam sie do roboty, bez nerwów, bez okazywania ze to jakaś nadzwyczaja sytuacja. Teraz nic nie gadam, rzucam hasło;obcinanie i leci po obcinaczkę, ma 2 lata i 7 miesięcy

Gość brrrrrrrrrrrrrrrrrrrryyy@
nie robcie afery-no to masz naprawde malego maczo w domu

Gość mjkebhafkj
Do nie róbcie afery Ja mam tak samo jak ty :) Mój ma 2lata i 1 msc i od zawsze, tzn jak już sam siedział to brałam go na kolana i cyk cyk i paznokcie obcięte :) Teraz nawet włosy mu sama obcinam, a on spokojnie siedzi na krzesełku :)