Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość malakaja

przeplukanie kanalikow łzowych u 21 mc jak wyglada?

Polecane posty

Gość malakaja

czego sie obawiac?

moja corka miala w wieku ok 3 miesiecy, uwazam ze im wczesniej tym lepiej no nie powiem zabieg malo przyjemny dla dziecka jak i dla mamy ja splakalam sie kiedy musialam wyjsc i zostawic corke ktora na sile trzymala lekarka po zabiegu mala troche krwawila z kanalika, ale ponoc to normalne i od razu byl efekt -oczko nie ropialo

Gość KASIULA NR 2
Moje dziecko miało wykonany zabieg jak miało ok roczku.W szpitalu powiedzieli,że późno do nich trafiłam z dzieckiem (a to wina okulistki,chodziliśmy do niej prywatnie i ciągle twierdziła,że kropelki i masaże pomogą). Szczęście w nieszczęściu,że skończyło się na jednym zabiegu,bo lekarz ze szpitala powiedział,że u "starszych" dzieci jeden zabieg nie wystarczy. Sam zabieg straszny.Wyprosili nas z mężem z sali,krzyk mojej córci rozlegał się po całym korytarzu a ja płakałam razem z nią. Jak się później dowiedziałam,pielęgniarki trzymają dziecko za głowę aby te nie poruszyło jej.

Gość malakaja
a czy nie moge zostac przy malej?Czy mam prawo sie niezgodzic? jej tylko łzy dluzej stoja w oczku...

Gość malakaja
Boże chyba jednak sie na to nie zgodze...A wy cobyscie zrobily na moim miejscu?

Gość malakaja
Nie niechodzi o to ze to nieprzyjemny widok tylko raczej o jej ból a bardziej strach.Poztym ona ma bardzo duzo sily i 1 pielegniarka na pewno sonie nie poradzi przy zwyklym badaniu trzymaja ja 2 pielegniarki,doktorka rozszerza oczko i ja ja trzyam...wiec nawet nie mam pojecia jakby miala dac sobie jedna osoba z nia....

Gość KASIULA NR 2
A próbowałaś masaży? Chociaż masz już trochę starsze dziecko. Bo ja nauczona doświadczeniem po pierwszej córeczce,jak tylko zobaczyłam ropkę u drugiej córeczki to zaraz ją masowałam( pomiędzy oczkiem a noskiem) i pomogło.

Gość KASIULA NR 2
To podobno nie boli,ale sam fakt,żę ktoś Ci trzyma dziecko na siłę...

Gość Ja mialam
Ja mialam ten zabieg robiony niedawno a mam 19 lat i nie dosc ze boli bardzo to jest nieprzyjemne okropne uczucie,gdybym wiedziala to nigdy bym siue temu zabiegowi nie poddala,a tez mialam problem poniewaz po nocy tak mialam zaropiale oczy ze nie mogla otworzyc dopiero gdy przemylam i to tak porzadnie to cos poskutkowalo.No ale BOLI ZABIEG JAK NIE WIEM!!!! swojego dziecka na to nigdy nie naraze! :(