Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kurcze nie wiem

ubezpieczenie czy ktos wie

Polecane posty

Gość kurcze nie wiem

czesc. mam takie pytanie. nie jestem nigdzie ubezpieczony jestem po studiach i nie jestem zarejestrowany w urzedzie pracy. i nie hcce sie tam rejestrowac. moje pytanie jest takie czy moge sie prywatnie ubezpieczyc tak jak ubezpieczaja z urzedu pracy czy nie ma takiej opcji. chodzi mi o takie ubezpieczenie zdrowotne na wszelki wypadek gdybym wyladawal w szpitalu zebym nie musial placic za kazdy dzien pobytu tam. prosze o konkretne odpowiedzi. z gory dziekuje

Możesz się tak ubezpieczyć w NFZ, ale to z tego co się orientuję jest dość drogie. Możesz się też ubezpieczyć prywatnie np. w PZU, oni mają podpisane umowy z jakimiś tam przychodniami i szpitalami.

Gość kurcze nie wiem
dziek iza odpowiedz. wiesz jesli chodiz o te przychodnie to i tak chodze prywatnie . chodzi mi glownie o szpital bo za kazdy dzien placilbym kilkaset zl. albo gdybym zlamal noge to tz za wszytko musialbym placic na pogotowiu. takze o to mi tylko chodzi

Gość ja22222222222222222
miałam kiedyś podobną sytuację, poszłam do ZUSu i zapytałam się czy mogę jakimś sposobem opłacać indywidualne składki na NFZ. nie było takiej możliwości. tzn. mogłabym je opłacac sama gdybym pracowała, straciła tą pracę i nie chciała przerwy w ubezpieczeniu do czasu podjęcia kolejnej pracy. jeżeli nigdzie nie pracowałam to nie mogłam się ubezpieczyć w NFZ. za to możesz ubezpieczyć się prywatnie u jakiegoś ubezpieczyciela.