Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bebelululu

Kiedy najpóźniej ząbki?

Polecane posty

Gość bebelululu

Mój synek ma 7,5 miesiąca i żadnego ząbka. Wprawdzie ślini się strasznie, ale to chyba od 2 miesięcy i nic. "Gryzie" wszystko, jakby go swędziało, ale dziąsła wyglądają na nieruszone. Czy jest jakiś limit, kiedy powinnam się z nim wybrać w tej sprawie do pediatry? Od mojej mamy wiem, że ja sama późno miałam zęby i to po dużej dawce witaminy D3.

Gość Czy na kafe mozna wogole cos
Moja ma dwa zeby i 9 miesiecy..Mojej kumpeli tez 9 i nie ma ani jednego..Zeby pierwsze moga pojawic sie w 4 a moga w 14 miesiacu zycia

Gość mam blizniaki, wlasnie skonczy
ly rok. u jednej cory sa 2 zabki, u drogiej dopiero jeden sie przebil. Ja tez mialam pozno zeby...

Gość bebelululu
Dzięki za odpowiedź :) Nie będę się tym na razie przejmować

Mój miał pierwszego zęba w wieku 5 miesięcy i 19 dni, znajomych synek w 14 miesiącu miał dopiero pierwszego ząbka. Teraz mój ma 16 miesięcy ich synek za 2 tygodnie skończy 2 latka i obaj mają równo 12 zębów.

Gość po roku u nas
moj synek mial pierwszy zabek po roku, ja juz panikowalam, a to normalne:)

Moja córka 2 listopada skończy 5 miesięcy i mamy dwie jedynki na dole ... ale, im później tym lepiej!!! nic się nie martw! pierwszy ząbek może się poojawić nawet w wieku 11 miesięcy i nic w tym dziwnego nie ma !!!

Gość mammmmma300
Nie martw się, że za późno. Jednym dzieciom wyrastają już jak mają niecałe pół roku, a innym dopiero , jak są koło roku.. Każde dziecko rozwija się swoim rytmem. Mój syn np. dostał pierwszego zęba bardzo wcześnie, jak miał 4,5 miesiąca. Teraz ma ponad 6,5 miesiąca i ma 5 zębów przebitych, 6 się właśnie przebija. Ale za to nie śpieszy mu się z siedzeniem , pełzaniem i podnoszeniem do raczkowania. Dopiero teraz , kilka dni temu zaczął siedzieć stabilniej i podnosić się na wyprostowanych rękach, podczas gdy niektóre dzieci mając 5 miesięcy potrafią już całkiem samodzielnie siedzieć i pełzają czy podnoszą się na rękach do czworakowania. Byle wyrobić się w jakimś przyjętym terminie. Jeśli np. piszą, że do roku powinien jakiś ząb wyjść, a nie wyszedł żaden, wtedy można pójść do lekarza zasięgnąć rady, a wcześniej lepiej spokojnie czekać. Nie każde dziecko musi robić wszystko w najwcześniejszym terminie.

Gość agatka03ww
moja ma 7 miesiecy i tez nie ma ani jednego tylko ma napuchniete strasznie te dziąsla -nie martw sie podobno im pozniej tym dziecko bedzie mialo mocniejsze ząbki

Gość z czy zawsze najpierw rosną
jedynki dolne?

Gość chyba takkkk
chyba tak