Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość linaaa987

imię Bella wasza reakcja na to imię

Polecane posty

Gość cdfvbnm,
Pierwsze skojarzenie - pieluchy, podpaski. Potem Piekna z tej bajki Piękna i Bestia :d

Gość mznjjmn
a co bedzie ja dziecko dorosnie i moze bedzie takie ze to imie nie bedzie wcale do niej pasowac? znam Sonie do ktorej to imie wcale nie pasuje i Elvisa ktory nie przypomina krola rock and rolla. to tez warto wziac pod uwage. lepiej dac uniwersalne imie:)

Gość linaaa987
ale nie pasować w sensie,że??? ja uważam,że to kwestia obycia z imieniem i osobą....

Gość aniamamaoskara
Mi się skojarzyło z piękną i bestią, z podpaskami wogóle, dopóki nie czytałam tematu

Gość mznjjmn
Bella kojarzy mi się z taką delikatną, drobną brunetką, szczuplutką, malutką... co jesli bedzie raczej ugrubna? nie chce zebys mnie zle zrozumiala ale Noemi na naszym podworku miala w dziecinstwie przerabane. była wlasnie pulchna i to strasznie kontrastowalo z jej imieniem...

Gość wiatrowo
ogolnie to ładnie :) tylko mi tz sie skojrzylo po 1 ze zmierzchem po 2 z podpaskami, wiec moze raczej odpusc ;P pozdrawiam :)

Gość linaaa987
tak już wiem o co ci chodzi.... ale niestety tego nie jesteśmy w stanie przewidzieć....

Gość linaaa987
wiecie co nigdy nie myślałam,że wybór imienia dla dziecka jest tak trudny :(:(:(

Gość mznjjmn
sama jestem w ciązy i strasznie chciałam Tosię... ale potem zaczelam myslec ze wlasnie tak moze byc, ze imie nie bedzie pasowac. i zdecydowalismy sie na Asię

Gość gehedj
Podpaski!!!!! chcesz skrzywidzic dzieciaka?

Gość mznjjmn
ja tez myslalam ze to jest proste. dopoki nie zaszlam w ciaze i nie okazalo sie ze bedzie dziewczynka

Gość linaaa987
a jakby się później okazało ,że Tosia bardziej pasuje? czy po prostu czekałaś aż zobaczysz malutką? może to jest jakieś wyjście wybrać kilka imion i spojrzeć na nią po porodzie...

Gość mznjjmn
jeszcze nie urodzilam:) ale wiesz, wydaje mi sie ze do malego dziecka kazde imie pasuje. ale jak dorosnie jest roznie. to tak jak z Julią. fajnie jak jest wysoka i szczupla. gorzej jak niska, pulchna..wtedy rowiesnicy nie dadza jej zyc...

Gość goska co ma ktoska
a z ta Julia to nie kumam....??? hahah:D:D

Gość linaaa987
ja się chyba nigdy nie zdecyduje :D swoją drogą Julia ładne imię ,ale za wiele ich teraz.... niestety nie ma chyba imienia do którego nie miałabym jakiegoś "ale"....

Gość majcie oczy na tabliczkach
1. podpaski 2. zmierzch i ta sztywniara co gra tą dziewczynę

Gość mznjjmn
sa imiona po prostu ktore nie do kazdego pasuja. tak jak ten Elvis czy Julia. jak zareagowalabys na grubego, potwornie brzydkiego elvisa? po pierwsze wszystkie dzieciaki sie z niego smialy a po drugie sam mial z tym imieniem problem. nie wiem czy dobrze jest udziwniac w tej kwestii

Gość mznjjmn
ja mam to samo:) mojemu M. bardzo podoba się Ola...Aleksandra. co o tym myslisz?

Gość ktoś tu się
Zmierzchu naczytał albo naoglądał :). Bella to imię fajne jeśli jedno z rodziców jest obcokrajowcem ale jeżeli mieszkacie w Polsce to nie rób dziecku krzywdy

Gość linaaa987
Podoba mi się Aleksandra tak poważnie i klasycznie a Oleńka, Olcia jako skrót ,ale jest już zbyt wiele Oli i przez to takie imiona jak to tracą swój urok... sama mam bardzo popularne imię...chociaż właściwie nie żałuję,że je mam bo jest klasyczne , pasuje do każdego wieku, jest międzynarodowe i ma wiele zdrobnień :)

Gość Bella czyli piekna
Skrót od Izabella, dosc popularny Zupelnie zapomnialam o podpaskach, nie mam takich skojrzen

Gość mznjjmn
dokladnie, duzo teraz tych Ol. w moich czasach moje imie nie bylo popularne. ale teraz co druga dziewczynka ma tak na imie. na moim osiedlu jest ich chyba z 7..

Gość linaaa987
wybór imienia jest bardzooo trudny...wybiore klasyczne , popularne może będzie miała do mnie pretensje ,że jest 7 Julką w klasie wybiore oryginalne będzie miała pretensje,że jest inna bo może się okaże ,że będzie bardzo nieśmiałym dzieckiem i to wtedy?:(

Gość mznjjmn
dokładnie.ale z dwojga zlego chyba lepiej zdecydowac sie na jakies pospolite imie

Gość linaaa987
a co myślisz o Elizie tak mi chodzi po głowie od jakiegoś czasu nie jest pretensjonalne , jest klasyczne i wcale nie takie pospolite.

Gość może zaczekaj z imieniem
na kolejny hit kinowy, bo potem będziesz żalować. A moje pierwsze skojarzenie: wojna, tak jest po lacinie: bellum.

Gość goska co ma ktoska
do mznjjmn.....idz spackobieto bo to co piszesz to ani kupy ani dupy sie nie trzyma:O

Gość mznjjmn
Ty nade mną: kolorowych snów:) Eliza całkiem fajne. znam jedną dziewczynkę o tym imieniu i jest słodkim dzieckiem:)

Gość linaaa987
chyba będzie Izabela albo Eliza bo inaczej jak znów się zacznę zastanawiać to nigdy nie wybiorę

Gość mznjjmn
z tych dwoch wybrałabym Izę