Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość linaaa987

imię Bella wasza reakcja na to imię

Polecane posty

Gość linaaa987
tylko nie znoszę ksywki Izka :(

Mnie się kojarzy jedynie z przymiotnikiem "piękna" i nic na to nie poradzę:). Myślę że w kraju gdzie tego typu imiona są "nadzwyczajne" a jeżeli jak w tym przypadku na nieszczęście mają swoje skojarzenia (podpaski) to ciężko byłoby takiej dziewczynce w przedszkolu a już tym bardziej w szkole. Smutne ale prawdziwe, Polacy mają swoje uprzedzenia zresztą chyba każda narodowość ale my jesteśmy wybitnie nietolerancyjni :D

Gość a może always albo naturella
albo femina?

Gość bukaa
To nie jest kwestia tolerancji czy nie. Po prostu imię Bella kojarzy się większości osób z podpaskami i już. Kiedys byl tu temat mamy, która chciała nazwać córkę Solaris i była bardzo oburzona, że ludziom kojarzy się to z autobusem. :D

O, bela, bela, bela mari :D Tak mi się kojarzy :) A tak poważnie, to dzieci pewnie będą mówić na córkę Bela, lub Belka, niezbyt ładnie, co? Zastanów się jeszcze, napiszę, to co piszą zazwyczaj w takich tematach - jest tyle ładnych POLSKICH imion. A Bella dla fanów wampirów, może ma jakieś znaczenie, ale za parę lat nikt o sadze nie będzie pamiętał, tak jak teraz mało kto wie skąd się wziął szał na Amelie.

Gość bella nie jest imieniem
to jest skrót od Izabelli, Annabelli, Elizabeth (tu rzadziej, czesciej forma stosowana jest beth albo liz) itp.

Gość matkapolka?
normalne zdrobnienie od Izabeli.

Zdecydowanie Zmierzch! Pomyślałabym, że tak zakochałaś się w sadze o wampirach, że nawet córce takie imię dałaś :)

Bella w Zmierzchu tez nie ma na imię Bella tylko Isabella czy tam Isabell. Samo Bella nie podoba mi się jeśli juz nadałabym Izabele lub Izabelle i zdrabniała do Belli. Samo wymawianie tych 2l jest troche "uciążliwe" i może z tego powstać cos bardziej w stylu Beli

Gość oj oj oj**
Pierwsze skojarzenie to: pies. taki duzy i włochaty!

Gość MałaWiwi
Człowiek szuka czegoś o imieniu tak samo jak autorka. A tu kupa dzieci jak zwykle atakuje ze swoimi posranymi tekstami. Żal. A na marginesie kazde imie się z czyms kojarzy

Gość gość
Nie wiem co trzeba mieć w głowie aby to imię kojarzyć z podpaskami? Dla mnie Bella to po prostu "piękna" . Ładne imię.

Gość gość
Moje pierwsze skojarzenie to nawet nie Zmierzch tylko PODPASKI. Always i Naturella to też piękne imiona :D

Gość gość
Podpaski tudzież gruba jak bela.

Gość gość
Właśnie kupiłam podpaski o takiej nazwie

Gość gość
Kurna , jestem juz wiekowa, ale jesli podpaski to wylącznie always :D Bella kojarzy mi sie wyłacznie z Isabellą :) Pielne imie, ale.. nie w Polsce.. W Polsce wszystko sie wszystkim kojarzy.. tak zaściankowo i swojsko.. bez jakis wiekszych horyzontów.. Autorko, daj córce na imie Izabella i po prostu wolaj na nia Bella :) Dlaczego musisz zdrabniac własnie - Iza ? Swietnym przykładem na ilosc zdrobnien jest imie Elizabeth..ale w Polsce jest jedynie Elka :P Skad zdrobnienie Ola w imieniu Aleksandra ? Moja córka ma na imie .. Pamela..całe zycie wołamy ja Pyza ;D mimo, ze jest juz dorosła :p To twój wybór autorko i innym nic do tego :)

Gość gość
haha, ale sie obudziłaś. Córka autorki ma już 7 lat.

Gość gość
Piękne imię kojarzy mi sie tylko z bajka "Piękna i biestia "

Gość gość
pomyslalabym ze rodzice maja chyba ciezko z. glowa. wydumane, peetensjonalne. i tyle w temacie.

Gość gość
zdrobnienie Ola jest od starodawnej formy tego imienia Oleksandra.

Gość gość
Hehe,ha podpaski :-P