Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Podwarszawianka w depresji

JAK ZNALEŹĆ PRACĘ- MOJA OBECNA TO DNO DNA

Polecane posty

Gość Podwarszawianka w depresji

takie groszę, że aż wstyd powiedzieć, gdzie pracuję (a wydaje się to być prestiżowa praca) w dodatku umowa o dzieło :/ w domu sytuacja tragiczna, ciągle teksty, że nic w życiu nie osiągnę jestem beznadziejna itp... Jak znaleźć pracę? Żeby chociaż te 1500 było?

teraz jest tyle portali o pracy - mozesz wyszukiwac tam ogloszen albo niech na meila Ci przysylaja. wysylasz swoeje cv mailem (w ilosciach hurowych;) i czekasz

Gość kurczak pieczony w karmelu
gdzie pracujesz? ja tez nie umiem nic znalezc :/ na razie mam na umowe zlecenie ale tulko 5h na tydzien! :(

Gość provokejszyn jka nic...
moja kolezanka pracuje w fabrycce za min.i sobie chwali...

hahahaha portale internetowe..porada miesiaca. tak, tak wysylaj swoje cv i czekaj-nie doczekasz sie, gwarancja. to jest sciema i pic na wode. czasem komyus sie udaa;le to jak na lotyerii 1 na milion mozesz probowac ale nie nastawiaj sie na wiele. ja proponuje wziac wolne pracy i odwoiiedzic firmy ktore cie interesuja, tylko tak zdobywa sie prace-osobiscie!!!! pracpdawcow tylko tacy interesuja.

Gość jasne jasne ff
juz to widze osobiście! jak jakas firma akurat nie ma naboru, to jak ma to wygladac he? ubiore si eładnie wezme cv i dzien dobry chce z szefem albo z kims HR, przyszłam dowiedziec sie o prace? pewnie nawet ochrona nie wpusci "bo "była pani umówiona?"

Tak,pełno jest portali o pracy- oni szukają konkretnych,wyuczonych ludzi. Jeśli się nie ma znajomości-pracy też dobrej nie będzie. O!

Gość Hola amigos
" oni szukają konkretnych,wyuczonych ludzi. Jeśli się nie ma znajomości-pracy też dobrej nie będzie. O!" Sama sobie przeczysz. Konkretny, "wyuczony" człowiek dostanie pracę bez żadnych znajomości. A nawet ten, który nie ma doświadczenia, ale w jego CV widać, że intenstywnie go szukał i ma wiele "pobocznych" umiejętności. Przekwalifikowałam się 2 lata temu, a nie jestem taka młoda. Jeszcze w trakcie studiów szukałam pracy. Na ok. 20 CV tylko na 3 nie było odpowiedzi. W jednym przypadku odpadłam dopiero na rozmowie z USA :D, w innych wzięliby mnie, ale nie dogadaliśmy się co do zakresu obowiązków i kasy, w dwóch innych chcieli mnie - MIMO CAŁKOWITEGO BRAKU DOŚWIADCZENIA W ZAWODZIE. I znajomości oczywiście. (Pracuję teraz w jednej z tych dwu firm i jestem zadowolona - onie ze mnie też) Żeby dostać dobrą pracę, trzeba zainwestować czas i wysiłek w zdobycie doświadczenia. Można zrobić parę rzeczy nawet za darmo, nawet dla znajomych czy charytatywnie, po to, żeby mieć co wpisać w CV. Wziąć na kilka miesięcy gównianie płatną, ale rozwijającą pracę. To się zawsze zwraca.

Gość wybiera sie
ogloszenia z telefonem. Po co spam listelami z cv? Umawia sie przez telefon na rozmowe. Jak nie, to nie ma tam czego szukac.

Gość kozibonk
spamowac maila listami z cv? a co ,ktos ma zadzownic i swoje cv przeczytac zeby ta osoba po drugiej stronie telefonu mialas jakies pojecie czy ta oso ba bedzie sie andawac czy nie? przeciez jkaby kazdy tak robil ,to ludzie nie odbierali by telefonow......... zgadzam sie ze warto zrobic ''cos za darmo''zeby sie czegos ancuzyc i moc wpisac w cv