Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość termin na dziś

przyspieszenie porodu

Polecane posty

Gość termin na dziś

witam termin porodu minął wczoraj a tu nic się nie zapowiada...już próbowałam 3xS(sex schody brodawki) ciepłe kąpiele spacery przysiadów...dosłownie wszystko i nic... a problem jest taki że do środy chciałabym urodzić bo mój mąż rano w czwartek wyjeżdża na delegacje i nie chciała bym pozostać sama..a tak gdyby poród nastapił dostał by zwolnienie i musieli by mu przesunąć wyjazd albo załatwić zastępstwo... moja położna powiedziała że kiedy będę w terminie mam spróbować tego przepisu : aby do kawy zbożowej wlać 2 łyżki rycyny i wypić..ale nie wiem czy to działa i jak..boje się ze tylko mnie przeczyści albo zemdli... czy któraś stosowała, jak działa po jakim czasie..???

Gość termin na dziś
czy jest jeszcze ktoś kto może stosował..ale i tak dziękuje za odp

Gość termin na dziś
podnoszę

Gość ja stosowalam to
wypilam szklanke soku pomaranczowego z dodatkiem olejku rycynowego do poludnia, pod wieczor przeczyscilo mnie solidnie a na drugi dzien bylam na porodówce.

Gość gryczka
Nam na szkole rodzenia mówili właśnie o schodach, seksie, wysiłku fizycznym i o przeczyszczeniu - jeśli boisz się rycyny, zrób sobie lewatywę :-)

Gość termin na dziś
właśnie wypiłam ale 1,5 dużej łyżki z kawą zbozową i przegryzłam kromeczką z dżemem bo trochę mdliło ale już jest dobrze... wydaje mi sie ze gdyby szkodziła to położna by mi tego nie poleciła... teraz będę czekać na cokolwiek..

Gość termin na dziś
na mnie wysiłki fizyczne chyba nie działają... ostaniami czasy codziennie robię generalne porządki aby przybycie dzieck do domku było w ładzie ..już 3 dni z rzedu myłam podłogi szafy i co możliwe..2 dni z rzędu zrobiłam po 3 pralki prania ..rozwieszałam i prasowałam no i mieszkam na piętrze a mam syna i często wychodzimy... także ja to bym mogła przekopać ogródek a by mnie nie ruszyło...heeh

Gość ja stosowalam to
spokojnie, skoro juz wypilas to teraz pozostaje czekac :) jesli bedzie tak jak u mnie to jutro wieczorem bedzie juz malenstwo na zewnatrz :)

Gość termin na dziś
a ile tego brałaś??/ ja się bałam wziąć więcj bo nie mam zaparć..a wręcz normalne wypróżnianie jak nie na ciężarną przystało... mi od kilku dni brzuch się stawia dość często a tak nic po za tym... a w zeszłym tyg na badaniu nie było nic żądnego rozwarcia... pierwszego syna urodziłam 10 dni po terminie..

ja miałam termin na 1.10, a 5.10 miałam się zgłosić do szpitala, a tego chciałam uniknąć. 3.10 trochę pobiegałam po schodach, w nocy miał być sex, a ostatecznie 4.10 okna :P Ale nie doczekałam się nawet sexu bo zanim mąż obejrzał film i przyszedł do łóżka to mnie zaczęły okropnie boleć plecy ;) Nie wiem czy to te schody czy po prostu mu się znudziło w brzuszku :) powodzenia

Gość termin na dziś
też biegałam po schodach..ehhh... na razie jest szansa że maluszek w ciągu 2 dni zechce się z nami przywitać... malutki nie jest wg usg miał przybyć na świat 15.10

Gość ja stosowalam to
ja wipilam dwie lyzki na szklanke soki pomaranczowego

Gość ja stosowalam to
ja wypilam w 37 tyg ciąży... miewalam okropne zaparcia i dlatego wypilam ten olejek, nie wiedzialam wtedy ze wywoluje on rowniez skurcze porodowe. a rozwarcie mialam na opuszek. Maly sie urodzil zdrowy i silny. a teraz ma 4 latka :)

to najważniejsze ze zdrowy..no ja właśnie nie mam zaparć..wogóle nie wiem co to znaczy w tej ciązy..dlatego tylko 1.5 łyżki....

Gość termin na dziś
to tak jak ja wypiłam mniej bo u mnie zaparć nie ma a wręcz luźne stolce..więc bo większej dawce by mnie przeczyściło nieźle..a juz czuję że coś mi do wc niedługo będzię iść... /Ewa i co u ciebie..????/

ja jeszcze nie stosowałam dopiero moze skuszę się za kilka dni jak będzie dzień po terminie...ale chyba jak autorka wezmę 1- 1.5 łyzki... wtedy teks mi wcięło..bo miałam dopisać ze zastosuję dopiero..

Gość i jak i co
coś się ruszyło? :)

Gość ja stosowalam to
i jak u ciebie ????

Gość hej autorko
Ciekawa jestem czy urodzilas?