Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Magda0089

Dla starajacych sie o DZIECKO

Polecane posty

Gość Magda0089

witam Was.Ja od pol roku staram sie z chlopakiem o dziecko,jedno juz mam 3 lata.Jakos nic nie zalapuje :(Od 1 dnia cyklu,czyli od 23 pazdziernika zaczelam brac castangus,kwas foliowy juz biore 3 miesiace .A najsmieszniejsze jest to ze mam nieregularne cykle wiec juz sie pogubilam kiedy mam OWULACJE.Wiec piszcie dziewczyny o waszych starankach,co bierzecie itd.Razem latwiej.

WIDZĘ kochana że już cię zjechali za słowa i założyłaś nowy temat... ja niestety nie pomogę, choć wiem że problem mógł dotyczyć też mnie (mamy dzieci w tym samym wieku)... na szczęście nam się udało i czekamy na córę, a Tobie życzę powodzenia i dużo dobrych sprawdzonych rad pozdrawiam!

Nam pomogło dopiero to, jak lekarz powiedział, żebyśmy zaczęli cieszyć się seksem, zamiast pracować nad ciążą. U nas było ciężko, bo ze względu na partnera mieliśmy minimalne szanse na ciążę. A teraz? 7 miesiąc, ale kochaliśmy się prawie codziennie i nie myśleliśmy tylko o dziecku. Powodzenia! :)

No autorko , teraz lepiej :) Przede wszytskim idz do gin zeby okreslic przyczyne nieregulrnosci cyklu bo to moze byc przyczyna nieudanych staran. Tak bylo u mmnie. ja mialm wysoki poziom prolaktyny i dlatego ne zachodzilam w ciaze . Wtedy cykl trwal nawet 42dni. Lekarka przepisala mi norprolac i po polrocznym leczeniu zaszlam w ciaze w 3 cyklu staran. Do tego jeszcze pilam ziolka na plodnosc : ziele lebiodki50g rumianek50g ziele macierzanki50g lisc pokrzywy 50g ziele dziurawca 50g ziele rdestu ptasiego 50g ziele nostrzyka 50g (dodaj pol torebki) kwiat nagietka 20g To wszystko zalac goraca woda odstawic i pic szklanke 1x dziennie. Do teg wszystkiego bralam castagnus, wiesiolka i kw foliowy. No i.... udalo sie !!!