Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zaklopotany ja

Program szpiegowski na moim kompie????

Polecane posty

Gość zaklopotany ja

Mam pytanie do osob znajacych sie na temacie. Mam podejrzenia, ze pewna osoba ma wglad do mojego komputera. Mam na mysli konto majlowe, historie wyszukiwania w google, moje wpisy na forach. Ta osoba miala kiedys dostep do mojego komputera. Odebralam tez od niej kilka maili. Czy cos takiego jest mozliwe? Domyslam sie ze tak, a jesli tak jest, to jak sprawdzic czy mam cos takiego w kompie i jak to usunac. Wolalbym uniknac formatowania dysku jezeli to jest jedyne rozwiazanie. Mam avasta co prawda, ale nie wiem czy on zabezpiecza przed takimi rzeczami. Pomocy!!!!

Gość mam trochę sporo wartych
jeśli masz obawy to wal formata śmiało, to nigdy nie zaszkodzi

Gość zaklopotany ja
no ale wlasnie czy format pomoze w ogole? I czy nie ma jakiegos innego sposobu, bo nie chce mi sie zgrywac wszystkiego z kompa jesli da sie tego uniknac. Czy jest jakis sposob zeby sprawdzic czy cos takiego jest u mnie? Nie wiem, po nazwie w Program files czy cos takiego? A moze jest jakis program do wykrywania takich rzeczy?

słuchaj stary, trzeba się przeciwstawić konsumpcyjnemu stylowi życia bo on zjada nas, trzeba być minimalistą! zachowaj to, co jest Ci naprawdę potrzebne, resztę wyjeb w pizdu, wartości życia i człowieka nie determinuje stan posiadania! oczyść swój umysł ze zbędnego balastu!

Gość zaklopotany ja
o czym ty piszesz?! Nie chcialem polemiki filozoficznej. Mam na kompie ze 300 fotek i na tym konczy sie moj konsumpcyjny stosunek do swiata.

Gość zaklopotany ja
ze 3000 mialo byc

a co to za problem wziąć dysk przenośny i zgrać? :O albo dać je do wywołania :classic_cool:

Gość masz zainstalowanego
keyloggera, a avast jest zbyt prostym wirusem by go wykryc. Kup Norton 2011 bo jest najlepszy i sam uzywam, ewentualnie AVG z tych darmowych, ale to tez zadna rewelacja. Zeskanuj kopmputer, Norton wykryje wszystko, jesli wciaz bedziesz mial watpliwosci uzyj Killdisk do sformatowania i zainstaluj niestety nowy system tyle.

Gość zaklopotany ja
paranoja???? Nie naleze raczej do paranoikow, ale kiedy ktos, kto kiedys regularnie uzywal mojego kompa, robi komentarze do moich maili wysylanych do innych osob, wie dokladnie czego szukam w necie, malo tego, wie jakie strony przegladalem, to chyba cos tu nie pasi. Przejrzalem polecane programy, zainstalowalem i wyswietla mi sie tylko lista wszystkiego co mam w kompie. Bez zaznaczenia co szkodliwe a co nie. Czy moze mi ktos udzielic lopatologicznej instrukcji jak sobie z tym poradzic?

Gość weź koło i yebnij się w czoło
a tak poważnie - format. on pomaga na wszelkie komputerowe bolączki

Gość zaklopotany ja
nie no, wez wypierdalaj. Co? Wrozka Aniela w cybernetycznym wydaniu????

Gość cygankaprawdęcipowie
jak masz antywirka to pownien wykryć i usunąć:P ale nie wiem jakim anty musiałabyś skanować

Są programy, których żaden antywirus nie wykryje, szczególnie jeśli osoba to instalująca miała dostęp do komputera. Można nadać wtedy takiemu programowi wszelkie uprawnienia i nie ma bata by jakiś antywirus go wyśledził. Niezależnie od systemu operacyjnego. Obawiam się że formatowanie i instalacja systemu od nowa to może być jedyne wyjście.

Chyba że ktoś zna na tyle system że wie co tam na działającym "gołym" systemie powinno działać. Wtedy menager zadań(nie używam windowsa,ale chyba tak to się nazywało)i tam widoczne są wszystkie aktywne procesy. I nie wiem też czy tego nie da się ominąć.

Gość hehehe ja kiedyś na
własnym kompie zainstalowałam keyloggera żeby śledzić mojego chłopaka, potem praktycznie zapomniałam o tym programie jak już wyśledziłam co chciałam, ostatnio chciałam go usunąć to nawet nie wiem gdzie to badziewie jest, tak sprytnie jest ukryte...tak więc tylko format, chyba że masz znajomego informatyka :D