Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość już po zaręczynach

pierscionek zareczynowy

Polecane posty

Gość już po zaręczynach

Dostałam pierścionek zaręczynowy. I zastanawiam się na którym palcu go powinno się nosić? Na razie mam na środkowym lewej ręki .

Gość bgfd
zaręczynowy pierścionek nosi się na serdecznym palcu lewej ręki, szkoda, że nie było mi do tej pory dane wypróbować tego w prakltyce:)

Gość qertyuiop[a
chyba zartujesz pierscionek nosi sie na serdecznym palcu prawej reki pozniej zastepuje go obraczka a pierscionek przeklada sie badz nie na lewa reke

Gość już po zaręczynach
ja właśnie slyszałam wiele opinii n którym powinno się go nosić. Wiadomo, ze palce prawej ręki są ciut grubsze od lewej dłoni. A u mnie narzeczony musi zanieść do zwężenia pierścionek i nie chce podjąć pochopnej decyzji by później nie uwierał.

W Polsce pierścionek zaręczynowy się nosi na serdecznym palcu prawej ręki, później, w dniu ślubu można przełożyć pierścionek na serdeczny palec ręki lewej, robiąc miejsce dla obrączki. To na zachodzie przyjęło się, że nosi się go na lewej ręce.

qertyuiop[a i smefetkaaa mają rację, ja tez pierścionek zaręczynowy noszę na serdecznym palcu prawej ręki :-)

Gość do taka.j
obojętne to jest po ślubie. Przed nosi się tam, gdzie potem wyląduje obrączka - dlatego w Polsce jest to prawa ręka a na zachodzie lewa.

Różnie się przyjmuje ale dwie najczęstsze teorie mówią, że pierścionek nosi się na serdecznym palcu ręki prawej lub lewej. :)