Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przsuszona do mokrej nitki

interpretacja wynikow krwi

Polecane posty

Gość przsuszona do mokrej nitki

Miałam zlecone przez gin. badanie krwi i moczu, ale nastepna wizyte mam dopiero 4 listopada. I dostałam te wyniki i niektore sa poza normami. Czy ktos mogly pomoc mi w ich interpretacji? krwinki czerwone RBC - moj wynik- 3,89 norma-4,00-5,00 sr. objetosc krwinki czerwonej 96,9 ; 80-96,0 MXD% - 14,4; 0,0-8,0 MXD# - 1,0; 0,0-0,8 PDW - 11,1; 12,0-19,0

Miałam zlecone przez gin. badanie krwi i moczu, ale nastepna wizyte mam dopiero 4 listopada. I dostałam te wyniki i niektore sa poza normami. Czy ktos mogly pomoc mi w ich interpretacji? krwinki czerwone RBC - moj wynik- 3,89 norma-4,00-5,00 sr. objetosc krwinki czerwonej 96,9 ; 80-96,0 MXD% - 14,4; 0,0-8,0 MXD# - 1,0; 0,0-0,8 PDW - 11,1; 12,0-19,0

masz odrobinkę obnizoną ilość krwinek, ktore za to sa troszkę większe. póki co nic niepokojącego, typowo ciązowe :)

Ciąża? Mało krwinek czerwonych, pewnie szybciej się męczysz? Żelazo typu tardyferon (bardzo dobrze wchłaniane) pewnie lek. ci przepisze. MXD to granulocyty (krwinki białe) podniesione mogą świadczyć o stanie zapalnym, ale przy ciąży też jest podniesienie. Z tym nic nie zrobisz raczej. U mnie w ciąży ten parametr był dużo wyższy. PDW to objętość płytek krwi. Raczej nie masz czym się przejmować.