Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ala78....

najwczesniejsze objawy ciazy- tylko potwierdzonej prosze

Polecane posty

Gość ala78....

Wiem ze jest juz milion takich tematow ale jak wchodze i czytam tam pytania " czy moge byc w ciazy bo 3 dni tem sie kochalam " i temu podobne to jest to wnerwiajace. Bardzo prosze o wypowiedzi dziewczyny ktore wiedza o ciazy- jakie mialyscie najwczesniejsze objawy? Dzieki :-D

Gość anna......baska
mnie bardzo szybko odrzucilo od alkoholu, od fajek nie. to bylo jeszcze zanim wiedzialam o ciazy. inne objawy dopiero kolo 8tc.

Gość Marcimoszka
Moje objawy zaczęły się jakieś 4 dni przed spodziewaną miesiączką - nachodziła mnie ogromna senność, czułam takie niby mdłości, nawet nie wiem jak to nazwać, nigdy nie wymiotowałam ale czasem po zjedzeniu czegoś pojawiał się specyficzny odruch, no i wrażliwość na zapachy. W dniu spodziewanej miesiączki miałam ogromne skurcze, typowo miesiączkowe, tzn. nawet mocniejsze niż zwykle (ale to chyba nie był typowy objaw - mam ciążę zagrożoną). Test wyszedł pozytywny.

ja czulam sie jak na kacu, myslalam ze mnie chwycial grypa - czulam sie zle ale nie mialam innych objawow grypy. no i kolezanka zaproponowala mi papierosa (a wtedy palilam tak od czasu do czasu dla rozrywki) i mnie odrzucilo. a potem czulam jakby parcie na pecherz i odwiedzalam toalete po 2 razy w ciagu nocy.

jedynym objawiem byl brak miesiaczki, i migrena w dniu w ktorym miala przyjsc.. chociaz nie wiem czy mozna to uznac za objaw, mdlosci pojawily sie kolo 8 tyg. z sikaniem nie zauwazylam niczego szczegolnego, bo ja zazwyczaj bez ciazy sikam 2 razy w ciagu nocy;) a teraz kolo 4;)

Gość mimoza............
ja test zrobilam bardzo szybko, a zanim do tego doszlo, bylam z kolezanka na kolacji - latalam do kibelka z 8 razy, az ona powiedziala, a moze Ty w ciazy? a podobno nie sika sie tak od razu...

Gość hjgftikoty
chodzilam na solarium, i nagle dostalam strasznej wysypki, bol jak na okres, i spac spac spac ciagle sie chcialo, potem nie dostalam okresu, po dwoch dniach test i dzisiaj mam 3letnie szczescie

Gość hjgftikoty
aha , zapomnialam uwielbiam kawe, a wtedy nie dalam rady pic zadnej, odrzucalo mnie okrutnie i od alkoholu tez (nie pale, to nie wiem jak fajki) co mnie najbardziej zainteresowalo to te wysypki po opalaniu

Gość hjgftikoty
kibelek tez czesto, ale ja zwykle duzo wody pije to nie zwracalam uwagi aaa, jeszcze cyculki mi spuchly, myslalam ze przed okresem

Najwczesniejszym objawem potwierdzonej ciazy, jest obraz bijacego serca na USG czyli ok 7tc (5 tygodni po zaplodnieniu), kazdy inny objaw jest objawem ciazy domniemanej... nawet spozniajacy sie okres

a ja mialm biegunke , tak ok 3 dni i wzielam lek na zatrzymanie, potem w dniu miesiaczki bol brzuch a i ciagniecie takie ze szok, bol wiekszy jak na okres, no i test i odrazu krecha... bjawy ok 8 tyg, paskudne zero jedzenia, smierdziało mi szystko, odzut od miecha i alkoholu, niestety objawy ustały ok9 tyg. i myslalm ze jest ok, niestety po 12 poroniłam

Gość pije kawe sama
Dziewczono jak wpadłas nie zabezpieczyłas sie to teraz są skutki tego .A nie wypytujesz o wczesne objawy ciąży .Czekaj cierpliwie to sie dowiesz:)

Gość O Magdalenoooo
Ty jesteś jakaś głupia, czy co??? Test ciążowy zrób, a nie pisz głupot. Wykrywa ciążę już od 1 tygodnia od zapłodnienia. Boże, co za ciemnogród!!!!!

Gość kijevna
czasami nie ma żadnych

3 dni pod rząd żarłam jajka pod każdą postacią :d o ciąży nie wiedziałam kilka tygodni. ponadto prócz strasznej senności-nic specjalnego.test zrobiłam z czystej ciekawości.objawy zaczęły się ok 7-8 tydzień,mdłości,dalej sennośc,śmierdzenie wszystkiego,odrzut od mięsa i żywienie się samymi owocami i mlekiem..

Gość nie mow zeby Ci go oddala
zgaga to dopiero pozniej jak rosnacy brzuch bedzie uciskal na zoladek i wtedy soki trawienne beda Ci sie cofaly do przelyku. Ale ja tez mialam na poczatku ciazy taki bialy sluz. A poza tym bolaly mnie piersi tak jak na okres tylko zaczely wczesniej niz zazwyczaj.

Gość Olaos
Hej Dziewczyny. Mam nadzieję, że nie zaśmiecę Wam wątku moim wpisem i pytaniem końcowym. Postaram się krótko i zwięźle, mam nadzieję, że któraś zechce wesprzeć:) W 8. dobie od stosunku (który miał miejsce w dniu owu) miałam dość intensywny ból z prawej strony brzucha. Zakładam, że jajnik, bo tak bym powiedziała w pierwszym momencie jak bym ciąży nie podejrzewała. Kłuło dość mocno i właściwie bez przerwy. Dało mi to do myślenia, bo takiego czegoś jeszcze nie miałam (jeśli to nie ciąża, to wizyta u gina i tak wskazana:/). Oprócz tego zaczynam czuć mdłości(!), momentami jakoś tak dziwnie słabo mi się robi. Wiem jak to wszystko brzmi, bo sama czytałam już całe mnóstwo dość śmiesznych postów:) Tylko, że ja po prostu nie mogę uwierzyć, że mogłabym być w tej ciąży, bo to był pierwszy cykl starań! Toż to tak szybko przecież się udaje.. Ja się nastawiałam na miesiące ciężkich ćwiczeń ;) :p Jeśli faktycznie jestem w tej ciąży, to kończy się właśnie 3. tydzień. Za 5 dni spodziewana @, dlatego raczej nie mam po co jeszcze robić testu, chyba za wcześnie. A może nie? Dziewczyny, te doświadczone, czy możliwe, że mi się we łbie przewraca? Czy któraś miała może jakoś podobnie?

Gość bo moze ona jest
malo tego na ciazowym, musicie to jeszcze tu przywlekac?....

Gość Olaos
A ten to jaki? O prostacie?!