Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jajcory

Wieśniaki dają dzieciom zagraniczne imiona

Polecane posty

Gość 2000 na miesiąć? chyba cie
jedno z gorszych imion to basia :O nie wiem dlaczego niektorzy tak nazywaja dziecko

Gość Milenka+ta+z+galerianek

Gość Boratka
Imię powinno współgrać z nazwiskiem. Nikola Buraczek albo Denis Szczechowiak jest ok?

Gość bukaa
Zawsze smiesz mnie argument "Nazwę dziecko... (wstawcie tu sobie dowolne udziwnienie), przynajmniej nie będzie dwudziestą Ania czy Kasią". Ile znacie małych Ani lub Kasi? Ja znam jedna Kasię, Ani żadnej. Więc co to za argument...

Gość lekooomankaa
wszelkie Tamary, Nadie, Sonie, Andzele, Tatiany - kojarzą mi się z kurwami :)

Gość bukaa
Wanessy ani Olivi nie ma w moim otoczeniu ani jednej :p Jak rozmawiam z koelżankami to one tez nie znają żadnych Ani ani Kaś. I nie spotkałam się z żadną ani w przedszkolu u syna, ani w szkole, ani na żadnych zajęciach dodatkowych, więc w te tabuny nie wierzę. :p

Gość Oralia albo Analia niedlugo
Bedzie modne :o

Gość bukaa
W 2009 roku imię Katarzyna było na 32 miejscu, więc tak, bardzo popularne. Niżej niż Nikola

Gość Precz z !!!
Vanessa kevinem alanem brajanem denisem Nicola Amanda Olivia dzesika I andzelika!

Gość 30 lat temu imie karolina
Bylo fanaberia take jak I paulina luiza klaudia ewelina itp

Gość Bhfvjoo
Juz widzialam Beatrycje :o

Karolina było fanaberią? tak miała na imię moja cioteczna babka. a druga Wiktoria. obie już nie żyją.

Gość jhkbjn
bazienka:D:D popieram , u mnie pierwsze skojarzenie z tym imieniem bylo takie samo;) moja kolezanka nazwala corke Ornella..co prawda mieszkamy w UK, ale ja cie..Ornella..oralna.. u nas bedzie oklepanie w Polsce..a tu starodawnie:D a ze maz nie jest Polakiem i te imie w ogole nie jest tu popularne bardzo sie ciesze z wyboru:D Victoria;)

Gość bez obaw to mija
Jeśli chodzi o Sonię, to faktycznie była taka jedna, bardzo znana kurwa :D Ale imiona rosyjskie, czy te, które z kulturą rosyjską do nas napłynęły, mają długą tradycję stosowania i Tamara, Tatiana nie są, przynajmniej dla mnie rażące.

Gość bez obaw to mija
Karolina? Fanaberią? Moja babcia ma na imię Karolina i ma 100 lat :D To imię był rzadkie, właśnie jakieś 20, 30 lat temu, potem znowu przyszła moda.

Gość Bhfvjoo
Karolina nie bylo modne ale fakt, to stare imie karolcia

Gość bez obaw to mija
Gdy się czyta klasyczną literaturę, to się wie, że pewne imiona były kiedyś popularne i po latach znów wracają. Amelia, jest nieporównywalna z Vanessą (jak to pisać?) . Gdyby poczytać kroniki parafialne sprzed 100 i więcej lat, znajdzie się niejedna Amelia ale Vanessy, Samanty, Nikoli, nie uświadczy się :D Będą Laury, Luizy, Apolonie, Karoliny, Amelie, Heleny...

Gość bez obaw to mija
Chociaż Heleny może w kronice chrztu nie będzie, bo św Heleny, to chyba raczej nie ma? Ale jestem gupi i podoba mi się Amanda i Samanta :D sam nie wiem dlaczego? Dziecku w życiu nie dałbym takich imion :D

Gość bez obaw to mija
Jak doczekam córy to dam jej Madonna. jak mi sie nie odwidzi :D

mama z de - ja, owszem, nie jestem tolerancyjna i nigdy nie zgodzę się na przenoszenie na grunt polski imion dżesika czy sandra. Jestem wielbicielką mojego rodzimego języka i zachwaszczanie go takim gnojem uważam za wysoce druzgocące. Co do mentalności Polaków - ja się bardzo cieszę, że ci się udało życie poza granicami Polski ułożyć, ale skoro nie znasz naszych realiów, to proszę cie, zamknij paszczę. Jeśli słyszysz narzekającego Polaka, to wiedz, że on ma na co narzekać. A Mia kojarzy mi się z kurwiszonem z Californication:)

Nie kumam co komu do tego jak ma na imię moje dziecko ? I co za głupie rozumowanie że takie imiona nadaje tylko patologia. Od zawsze sa ludzie i będa którym podobaja się mało znane lub modne imiona a innym bardziej tradycyjne. Jeżeli dałam mojej córce na imę Jowita to jestem patologią ? Dodam że jestem totalna abstynentka o papierosach nie wspomnę. ;) A syn ma całkiem zwyczajnie na imię bo Sebastian. Myslę że na temat gustu i smaku sie nie rozmawia bo ile ludzi tyle pomysłów.

Gość mia wales pulp fiction
mi sie mia z tym kojarzy :classic_cool:

Gość BRAJAN KOWALSKI
NIETOLERANCYJNE GLUPIE CHUJE ILE JEST KAS NA SWIECEI ? MILIONY PRZYNAJMNIEJ MOJE IMIE NE JEST POSPOLITE

Gość patty d.
Moja córka chodzi do przedszkola i wysypu imion dziwnych aż takiego nie ma. A może mnie przestały dziwić? Jest jeden Aleks, jest wspomniana już Ksenia, jest Sandra (a jednak!) ale jest też na przykład Faustynka. Aleksandra, Dagmara, Natalia, Weronika, Kasia, Ania- to mnie jakoś nie rusza. Ale fakt- imię powinno w miarę współgrać z nazwiskiem...