Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jajcory

Wieśniaki dają dzieciom zagraniczne imiona

Polecane posty

Gość esmeralda,angelika,jessika
,kassandra. Ale te wszystki staszki,franki tez mnie rozsmieszaja,elita sie znalazla,wyzsze sfery,buhaha

Gość tezde
mia to inna forma imienia maria , zreszta bardzo popularna ostatnio w de

Gość a co ma Nadia do patologi? au?
ja tam bym dziecka Nikola nie nazwała z tej prostej przyczyny, ze to imię mnie nie urzeka, ale nie przeszkadza mi ze inni tak nazywają. osobiście rbardziej szokuje mnie moda na Antosie, Stasie itd...

Przepraszam bardzo ale co oznacza sformułowanie "wiesniak",bo ja za bardzo nie rozumiem?Jaka jest to osoba?Ja slyszałam sformułowanie "człowiek pochodzacy ze wsi" ale "wieśniak"? :O Autorze odpierdol sie od ludzi ze wsi bo sa to narmalni ludzie,tacy sami jak ludzie żyjący w mieście.Ty jestes wyjatkiem bo jestes zdrowo jebnięta :O

ale te anie,kasie,agnieszki to znowu za bardzo oklepane.co druga dziewczyna tak ma na imie

Gość a co ma Nadia do patologi? aa?
10:23 [zgłoś do usunięcia] esmeralda,angelika,jessika- dokładnie, też mnie to troszeczkę bawi;) wyższe sfery;)

Gość a co ma Nadia do patologi? aa?
10:23 [zgłoś do usunięcia] esmeralda,angelika,jessika- dokładnie, też mnie to troszeczkę bawi;) wyższe sfery;)

Gość Poks
mama z de Przypominam Ci, ze mieszkamy w Polsce i te zagraniczne imiona smiesznie tutaj brzmia. A jak juz ktos je zdrabnia to w ogole nie wiadomo czy sie smiac czy plakac. Wyobrazcie sobie "Brajanka", "Nikolcie" albo "Dżesiczke". Mi sie kojarza te imiona z tandetnymi serialami i pseudo-inteligentnymi rodzicami :o

Gość no właśnie!
Teraz co druga to ma Nikola czy Andżelika :O

Gość Hildegarda Kowalska
Mój mąż ma na imię Leon i nigdy nikt się z niego nie śmiał a on sam ma tak silny charakter i charyzmę ze nikt by się nie odważył :) jak dziecku wmowisz ze ma brzydkie imie to nawet będzie się imienia Ania wstydzilo a jak mu powiesz ze imię Nadia jest brzydkie śmieszne czy patologiczne to tak będzie uważalo . To rodzice są za to odpowiedzialni !

Gość no właśnie!
To rodzice są za to odpowiedzialni ! Nie zawsze jest tak, że jak rodzice będą chwalić imiona to dziecko uwierzy. Dzieciaki bywają bardzo okrutne i mogą skrzywdzić takiego Brajanka.

smiac mi sie chce nie z dzieci tylko z ich rodzicow.jak slysze antosiu,stasiu,franiu,andżeliczko,itp.

Gość dd1234567
a co myślicie i imieniu Igor?jak często zdarza się w waszym środowisku?Ja dałam synkowi parę lat temu,a teraz jest chyba coraz częstsze?co do imion typu nikola,dzesika jestem na nie:)ale najgorsze chyba andżelika

Gość Poks
samo imie nie zrobi z waszego dziecka wyjatkowego. a to, ze w naszym kraju Polskie imiona sa czesto spotykane to chyba nic dziwnego :o

swoja droga,mialam kolege Denisa i wiecie jak go dzieciaki nazywaly?oczywiscieTenis i ...Penis:O

to nie lepiej napisac ze spolszczanie zagranicznych imion jest smieszne?? a nie wyzywac od wiesniakow i patologii?

Gość Do mamy z de
Wpadlas na polski topik i masz pretensje ze się śmieją z miji :) tlumaczysz się ze jest w Niemczech popularna . I co z tego? Ja mieszkam w uk i tu jest popularne imię shannon i Harry tez mam tak dać dzieciom ?

Gość adede
nie mylmy tez zapomnianych polskich (lub klasycznych miedzynarodowych) imion, takich jak Cyprian, Kasjan, Jagoda, Zuzanna a takimi ktore przylazly z zachodu jak dzesiki i brajanki...wydaje mi sie to dosc istotna roznica. moj mlody ma na imie Kajetan, wiem, ze nie jest pospolite, ale raczej nie nalezy do tych zapozyczonych...mamy mieszana kulturowo rodzine a imie kajetan funkjonuje w wieu jezykach. zauwazylam tez ze podoba sie ludziom w podeszlym wieku, wyglada na to ze bylo uzywane w czasach Zenonow, Stanislawos i modych dzis Jasiow i Antosiow. co sadzicie?

Zgodzę się z tym co napisała na pierwszej stronie Sugar ;) Zresztą - jest to udowodnione badaniami socjologicznymi nt wpływu wykształcenia/inteligencji na nadawanie imion... Zazwyczaj patologia co się naoglądała seriali wenezuelskich chce żeby ich córka Lusesita czy syn Juan Milagros mieli tak bajkowe życie jak bohaterowie w/w seriali :P Te wszystkie Nikole, Andżeliki, Dżesiki, Brajany, Kewiny - to w 3/4 przypadków przychówek samotnych mam :) Tak z badań wynikało :) Oczywiście co innego jak ktoś mieszka za granicą gdzie to imię jest normalne, albo jak jeden rodzic z innego kraju ;)

ja bym powiedziala,że to smieszne jest a nie patologiczne.patologia to picie wódki,bicie dzieci,awantury,itp.ale moze taki antoś czy franio maja kochajacych rodzicow,ktorym odwalilo tylko na punkcie imienia.

Gość ZApytac nie zaszkodzi
mama z de - to ty nie wiesz, ze polskie spoleczenstwo jest najbardziej wredne i nietolerancyjne na calym swiecie:-O Ja ciebie doskonale rozumiem i ciesze sie, ze tez nie mieszkam a tym chorym panstwie zwanym Polska :-O. Tu gdzie mieszkam, nikt sie imionami nie przejmuje :). Osobioscie duzo znam kobiet o imieniu June czy April :). Nasi rodacy to od razu by skomentowali "jak mozna nazwac corke kwiecien" :-O

Gość s5645
Jak juz tak bardzo chcecie sie wyrozniac to rozwijajcie u dziecka jakis talent. Nazywanie tak dziecka mieszkajac w Polsce po prostu zle sie kojarzy :o

ale najlepsza jest Figura.nazwala swoje corki Koko i Kaszmir.przejebane beda mialy te dziewczynki w szkole.juz wide te smiechy i przezwiska:O

Gość jhvhgfchfjknmjk
a ja mam Oliviera i Olivie i co patologia?? mylicie pojecia poyeby

[zgłoś do usunięcia] Do mamy z de Wpadlas na polski topik i masz pretensje ze się śmieją z miji tlumaczysz się ze jest w Niemczech popularna . I co z tego? Ja mieszkam w uk i tu jest popularne imię shannon i Harry tez mam tak dać dzieciom ? ale ja nie mam zamiaru mieszkac nigdy w tym smiesznym kraju, nie wpadlam na polski topik tylko czesto tu zagladam by posmiac sie z mentalnosci rodowitych Polakow

dokladnie.lepeij polozyc nacisk na edukacje,jakies hobby,sport.a nie dawac takie dziwne imiona i myslec ze sprawa jest zalatwiona.ze ich dziecko jest wyjatkowe bo ma takie imie.

mi sie Oliwka podoba

Gość A ja dam dziecku Imię Eiko
W Japonii jest bardzo popularne