Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sd3ewew22

Cholera nie mogę znaleźć pracy !!!

Polecane posty

Gość sd3ewew22

Odkąd skończyłem szkołę zawodową 7 lat temu pracowałem tylko dwa razy na umowie !!! Możecie się śmiać ale taka jest prawda.Pierwszy raz w wieku 19 lat na okresie przez 4 miesiące a później w wieku 21 lat przez 7 miesięcy.Mieszkam na zadupiu a w najbliższych miastach nawet ludzie po wieloletnim stażu i skończonych studiach mają problem znaleźć pracę.Byłem dwa razy zapisany na UP ale tam nic nie szukali tylko ściemniali ale nie przeszkadzało mi to bo miałem płacone ubezpieczenie.Oczywiście po drodze pracowałem gdzieniegdzie ale nigdzie mi nie chcieli dać umowy bo tylko na czarno i jak najtańszym kosztem.Jestem już zdesperowany bo mimo że szukam cały czas żeby się gdzieś zaczepić choćby za te marne 1000zł a jest ciężko.Ma ktoś podobnie ?

Gość Basia z Podlasia
Czy masz dużego bananka ?

Gość sd3ewew22
Czy ja wiem raczej średniego a co to ma do rzeczy

Gość Kafe poradnik
Pomyśl o emigracji. A wolny czas poświęć na naukę angielskiego.

Gość a mam tak samo
Ja mam tak samo. Skończyłem szkołę policealną (technik informatyk) a nigdzie nie mogę znaleźć zatrudnienia. Ani jako serwisant-sprzedawca w sklepie komputerowym, ani jako webmaster - twórca stron internetowych (PHP, JSP), ani jako programista (C/C++, JAVA), ani jako administrator baz danych (MySQL, Postgres, MS SQL). Mógłby ktoś napisać, że to może zbyt kiepska szkoła, lub mam za małe umiejętności, ale pracy szukałem nie tylko w swoim zawodzie (również na czarno). Przykładowo składałem również aplikację jako kierowca (mam prawo jazdy), roznosiciel ulotek, kasjer w hipermarkecie, pracownik serwisu sprzątającego itp. Wszędzie podczas zostawiania dokumentów mówili mi, że ok, że oddzwonią, ale nigdy się później nie odzywali. Najgorsze to, że powoli kończą mi się finanse i zaczynam się załamywać psychicznie. Mieszkam w dużym polskim mieście, gdzie teoretycznie o prace nietrudno (inne osoby przyjeżdząją do tego miasta ze swoich wsi i miasteczek i się zatrudniają), ale dla mnie wydaje się to być niemożliwością. Już od ponad 4 lat figuruję w Urzędzie Pracy jako bezrobotny bez prawa do zasiłku. W międzyczasie byłem kierowany z Urzędu na różne szkolenia (dokształcam się również samodzielnie, głownie tematyce związanej z moim zawodem), ale zdaje się to psu na buty :( , - nic z tego dla mnie nie wynika, poza dopisywaniem do CV kolejnych umiejętności, których i tak żaden pracodawca nie dostrzega.

no cóż nieudaczników wśród nas Europejczyków wielu. jeżeli to trwa ponad rok to albo dobrowolnie się zgłosisz na eksperymenty medyczne albo przymusowa eutanazja! tak być nie może w polsce i w UE nie trzeba nam darmozjadów

Gość nieudacznik nr 234
koleś "ja mam tak samo" Pierdol to, że nie masz pracy. Przede wszystkim zmień swoje podejście. PRawidłowe myślenie jest takie: Praca ubogaca, lenistwo uszczęśliwia. I lepiej mieć brzuch od piwa niż garba od roboty. A ci co pracują, płacą podatki po to , żeby ci polske państwo fundowało zasiłek na piwo. A nawet jak nie masz kasy na żarcie, to mozesz iść do jakiegoś hipermarketu, tam najeść się produktów z półek i wyjść. Nic ci nie zrobią jak jesteś bezrobotny, ale nie możesz zjeść za więcej niż za 200 zeta, bo zawołają policje.

Gość nieudacznik nr 234
no i na akcje w markecie nie bierz ze soba żadnych dokumentow, zeby cie nie zidentyfikowali - jak sie nazywasz i gdzie mieszkasz.

Gość nieudacznik nr 234
poza tym jak jesteś bezrobotny to dowiedz sie, czy nie możesz wyciągnąć jakiejś kasy lub innych korzysci z opieki społecznej.

Gość Niemiec45
Otworz wlasny biznes. Ja jako student bylem agentem handlowym. Jezdzilem po poludniowych Niemiec. Bylem zamoznym studentem.