Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zona ...........

JAKI LAKTATOR NAJLEPSZY?

Polecane posty

Gość zona ...........

mamy poradzcie:)

Ja czytałam już masę tekstów i opinii i chyba najlepszy jest Philips Avent IQ elektroniczny. Czy dobrze wybrałam, przekonam się już niedługo :)

Gość ręczny lepszy
nawet s zkole rodzenia mówili, ze ręczny dokłądniej sciąga i lepiej nasladuje ssanie, więc piersi nie zaczną się buntowac przeciwko zwykłemu karmieniu miałam ręczny avent i był super

Gość antypatologia
zalezy do czego ci posluzy. Jesli bedziesz zmuszona czesto sciagac mleko, to wez elektryczny, jest szybszy. ja mam medela mini electric i jestem zadowolona. Mialam reczny Baby Ono, ale mi nie przypadl do gustu.

Gość alaaaa ma kotaaaa
do mojego sporadycznego ściągania kupiłam TT , czy dobry to się okaże :)

ja miałam ręczny aventu ale po po miesiącu użytkowania pękła mi rączka i do niczego się nie nadawał więc kupiłam medeli elektryczny i jest super.

ręczny Aventu mam i nie narzekam. nie mam przekonania do elektronicznych.... ręcznym sama sobie ściągasz w tempie jaki ci pasuje koleżanki miały brodawki poranione przy elektronicznych

ja polecam elektryczny Aventu. Chyba by mnie popierdzielilo i ręka by mi odpadla jak bym miała recznie odciągać pokarm za każdym razem!! Mozna sobie w nim zaprogramować tempo pracy więc nie ma prolemu z tym czy ktos woli żeby mu ciągnęło szybciej czy wolniej.

Ja miałam ręczny z Baby Ono i nie narzekałam. Był mi potrzebny tylko do tego, żeby sobie ulżyć jak mi zbyt dużo pokarmu napływało i piersi bolały.

mi tam ręka nie odpada, ściagam trzy razy dziennie po 120ml, zajmuje mi to maksymalnie kilka minut więc nie ma problemu. i to mi wystarczy :-) ale faktycznie jak chcesz często ściągać i to by ci długo zajmowalo to może lepiej elektroniczny każdy ma inne zdanie

Gość lak lak lak
ja tez odciągalam ręcznym pół roku i ręka mi nie odpadła :) cierpliwości tempo mialam swoje i było ok choc wiadomo w nocy to trochę męczace ale przywyczaic się mozna

Gość mamamamammamaammaam
catie, a dlaczego odciagasz tak duzo mleka, sądząc po stopce to jesteś jeszcze na macierzynskim no i w ogole duzo mas zmlaka skoro 120ml w kilka minut!! ja sciagam czasami jak musze wyjść, albo zapasy na niedlugi powrot do pracy i zazwyczaj zajmuje mi to conajmniej pol godziny, mam reczny aventu

Gość Ręczny Avent
sprawdził mi się bardzo dobrze. Podobnie jak Catie ściągnięcie 120 ml. zajmowało mi zaledwie 5 minut, a później, jak mleka było więcej, to w niecałe 10 minut nazbierałam 180 ml. Wystarczy dojść do wprawy, co akurat nie zajęło mi dużo czasu. Praktycznie po 1-2 użyciach już się łatwo mi ściągało. Niektóre dziewczyny wiem, że mają problem i ściąganie zajmuje im strasznie dużo czasu. Moja znajoma 150 ml. mleka ściągała kiedyś u mnie w domu prawie godzinę, a mi to zajmowało parę minut. Jak pierś jest pełna i się dobrze zassa końcówkę i pompuje energicznie, to mleko leci bez problemu w tym aventowskim laktatorze.