Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość straszliwie zmartwiona :(

Ktoś zna się na prawie mieszkaniowym?

Polecane posty

Wynajmujemy mieszkanie od Gminy. Ostatnio na nasz wniosek( przestarzała instalacja, psujący się piec) wykonano w mieszkaniu nową instalację grzewczą (grzejniki, piec, rury) nikt nawet nie wspomniał,ze my zostaniemy obciążeni kosztami remontu. Dzisiaj dostałam wezwanie do gminy, by podpisac "porozumienie" na mocy którego przez następne 10 lat mam płacic po 78zł (oprócz czynszu oczywicie) i zwrócic koszty remontu, czyli ponad 9 000 zł. Jestem w szoku, bo po pierwsze nie stac mnie na to (płacę przeciez czynsz) a po drugie, to przeciez właściciel ponosi koszt remontu, a nie najemca. Nie wiem jak długo tu pomieszkam, ale nie rozumiem dlaczego ja mam ponosic koszty za coś co nie jest i nie będzie moje :( Oczywiście nie podpisałam tego porozumienia a jutro idę do radcy prawnego, ale czy ktoś co wie na ten temat??? Dodam,ż emieszkamy tu od niedawna, dopiero się zadomowiliśmy ( przed wprowadzeniem były tylko stare, gołe ściany- my wszystko malowaliśmy, pokupiliśmy meble, sprzęty, a tu teraz taka heca :(

A ile placisz za wynajem? Ja pracuje w gminie, w Ochronie srodowiska, ale mamy tam referat gospodarki komunalnej wiec troche sie orientuje... U nas tez tak doliczamy koszty, ale ludziom ktorzy dostali mieszkania socjalne-gminne.

Płacę 300 zł ( sam czynsz) w wiosce 20km od miasta

To nie jest i nie będzie moje mieszkanie. To mieszkanie "nauczycielskie" przy szkole. 45m2

głupia ty głupia ty ale nikt nam nawet nie wspmniał jednym słowem,że to my poniesiemy koszty remontu. Wójt ogłosił przetarg, wygrał go ten sam gosc co zwykle (kumpel wójta) i tyle. Gdybym wiedziała ,ż eja ponioosę koszty to znalazłabym o połowę tańszego wykonawcę i kupiła połowe tańszy piec.

Czy nikt nic na ten temat nie wie?

Gość ahaahdjheh
Przeczytaj umowe najmu swoja powinno tam byc napisane.

W umowie jest napisane ,że najemca zobowiązuje się do wykonania remontów ( I takie robiliśmy- malowanie, podłogi) ale według prawa, to właściciel ponosi koszty wymiany instalacji czy to elektrycznej, czy gazowej a także C.O.

Gość tak na marginesie to
też mnie to ciekawi