Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zgaga12

ślub 17 czy 19?

Polecane posty

Gość zgaga12

jak uważacie? która godzina lepsza na czerwcowy ślub? słyszałam opinie ,że 17 to zbyt wczesna godzina..że potem czekać od 18-19 do północy na oczepiny to zbyt długo..

Uważam, że 17. :) 19 to może być za późno. Zanim będzie ślub, odbierzecie życzenia itd. to na sali możecie być o 21 to późno jest.

u mnie śluby są od 13 do 16 i 16 to ostateczna godzina i nie ma możliwości później. Nasz ślub o 15 trochę wcześnie ale wszystko inne zajęte ;]

Gość my w kwietniu mamy o 17
myśleliśmy, że to dobra godzina, ale podobno wtedy wesele dłużej trwa, a my jesteśmy mało imprezowi. ale zmieniać nie będziemy - psychicznie musimy się nastawić na dłuższą zabawę i już. mimo wszystko wydaje mi się, że późne godziny popołudniowe są lepsze niż 13 czy 14 - więcej czasu żeby spokojnie wszystko załatwić. ale nie wiem, bo wszystko przed nami. ślub i wesele 30.04

Z tych dwóch godzin bym wybrala 17 :) dla mnie to juz 17 pozno a co dopiero 19 ... Bo ja to mam dylemat czy 14 czy 17 :( bo inne godziny juz zajete;/

Gość o jaaa 17 za wcześnie??
tu gdzie mieszkam od 13 do 16 i koniec nic więcej :D co z wesela o 17 ? ledwo się zacznie i zaraz skończy, nie wszyscy do rana siedzą a idą już po północy

Ja mam w lutym i wstępnie na 17 mamy ustalone. I tak bedzie ciemno już i tak. A przynajmniej będą ciut mniejsze przerwy między posiłkami na weselu.

Gość Nk.
Zdecydowanie 17. Około godzinki zejdzie w kościele + zyczenia i dojazd do sali to już będzie 18.30-19.00 akurat

Gość salivka 24
My mamy o 14, bo to była jedyna wolna godzina. Kościół bardzo oblegany, ludzie którzy nie są z tej parafi i tak chcą brac tam ślub. Trochę wczesnie ale co zrobić

salivka 24-moja kolezanka brała o 13 w srodku lata bo tez nie było wolnych godzin. I musieli zmieniać menu , zeby był dodatkowo gorący posiłek i na wiejskim stole bigos przez cały czas. Żeby goście nie siedzieli tylko na przstawkach. Bo w standardzie były 4 gorące dania

my mielismy na 19 bo tak wlasnie chcielismy. slub trwa krocej niz msza, gosci mielismy ponad 100, a sala weselna byla blisko wiec wesele zaczelo sie ok20.30 wiec wcale nie pozno. w dzien mielismy mnostwo czasu aby wszystko przyygotowac bez nerwow (fryzury, makijaz, wyspanie sie, pogadanie z najblizsza rodzina, ktora wczesniej przyjechala do mojego domu itp). wesele skonczylo sie po 8 rano. z tego, co mowili goscie tez im sie podobala ta godzina bo nie musieli sie spieszyc

Gość pierwsze slysze no chyba
ze slub cywilny bo koscielny to normalna msza z dod przysiega mlodych, my mielismy o 14 a na sali bylismy o 16, zjedlismy obiad pierwszy taniec i poszlismy na mala sesje, nikt nie narzekal ze za wczesniej, nie bylo problemu z jedzeniem, wystarczy dobrze rozplanowac, no chyba ze chcesz zeby goscie tylko przy stole siedzieli i jedli --slub byl w sierpniu

Ale gości nie zaprasza się po to by na puste stoły się patrzyli. No i u Was się zabawa przeciągnęła bo mieliście sesję. A u mnie nie bedzie zdjęć w dniu slubu i salę weselną mam o "rzut beretem" od kościoła. Tak samo u mojej kolezanki. O 15 byli na sali wesele planowane do 5. To 4 posiłki gorące to za mało. Tymbardziej , ze wczesny slub to gwarancja tego , ze goście nie zdaża zjeść w domu obiadu

Zdecydowanie 17 !!! Jeżeli Wasza sala jest dodatkowo daleko od kościoła to zabawa (I taniec) zacznie się ok. 21.30 - w przypadku ślubu na 19. Moim zdaniem godziny 17-18 są idealne. Późniejsze i wcześniejsze godziny "odbijają" się negatywnie na przyjęciu weselnym

My mieliśmy o 17 i uważam, że to trochę za późno. Chcieliśmy o 16, ale ta godzina była zajęta, a o 15 wydawało nam się za wcześnie. Nie lubię nocnych imprez, najchętniej bawiłabym się góra do północy, ale w restauracji wylądowaliśmy o 18 i goście bawili się do 2. Poza tym tutaj gdzie mieszkam wszystkie salony fryzjerskie, kosmetyczne i makijażystki są czynne maks do 14 (w soboty), więc o 13 już byłam za wszystkim gotowa i męczyło mnie to czekanie.

jak ja gdzieś jestem na weselu to wszedzie zaczyna się między 12 a 14 i nigdy później, pierwsze słyszę, że może być na 18! zanim msza, zanim zyczenia, zanim co to już się wtedy obiadu nie podaje tylko od razu kolację?

Gość sylweczka86
Ja też pierwsze słyszę o tak późnej porze na ślub! U nas śluby są najczęściej na 11.00 lub 12.00 a jak w tym roku jechaliśmy na ślub kuzynki to msza była na 15 i wszyscy mówili że tak późno...

Gość zgaga12
sylweczka, a do której u Was trwaja wesela?

Gość sylweczka86
Wesela trwają maksymalnie do 2 w nocy :)

Gość bele de jour1
my bralismy w sierpniu o 17 i bylo ok. Wesele sie skonczylo okolo 4

Nasz ślub był o 13, a wesele skończyło się o 4 nad ranem. Wesele we wrześniu.

Gość środowisko to zatruwają
sylweczka86- hahaha od kiedy?:D na każdym jakim byłam to 5 nad ranem :D

W kielcach wesela też są do 5. I przeważnie msze są od 15 do 19. Czasami o wcześniejej godzinie ale tylko wtedy gdy termin jest oblegany

Gość ja mialam slub w czerwcu
o godzinie 16 i wcale nawet mi przez mysl nie przeszlo, że moze byc to za wczesnie.O ta godzine najbardziej sie ludzie bija, wiec cos za tym musi isc. Poza tym dotarlismy do lokalu po 18, wiec zanim impreza sie w pelni rozkrecila, tez troche czasu minelo. Bierz 17. Zdecydowanie lepsza. Chcialabys miec zupe podawana o 21? Moim zdaniem za pozno.

Gość zgaga12
dzieki dziewczyny..zadzwonilam do kancelarii ..chcialam zamowic godz 17 ale niestety byla juz zajeta. wiec pozostala 19. mam nadzieje , ze wesele potrwa conajmniej do 7 ;)

Gość sylweczka86
Ja mam na myśli to, że w naszej okolicy (górny Śląsk) wesela, które trwają 2 dni zazwyczaj kończą się o 2 w nocy a te które trwają jeden dzień to kończą się o 5, 6 rano. Więc to zależy od tego czy wesele jest jedno czy dwudniowe. Ale żadne nie zaczyna się mszą późniejszą niż o 13.00. Wyjątkiem są te "cisze" śluby, bez wesel zawierane tylko w gronie rodziców i świadków.