Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość penny oh lady

Naczytałam się o psich pasożytach, którymi można się zarazić i

Polecane posty

Gość penny oh lady

o tym jak wychodzą samoistnie... :O i chyba zmieniłam zdanie co do posiadania psa. To tak bardzo mnie obrzydziło, że po prostu się boję. :O Chyba trochę przesadzam, ale... :O

Gość penny oh lady
Właściciele- nie boicie się?

Gość baba pirotechnik
od 25 lat mam w domu psy i jakoś żadnego pasożyta się jeszcze nie dorobiłam 😴

Gość kiep, pieczara
wystarczy chyba odrobaczać zwierzaka regularnie ;)

Gość penny oh lady
dobrze to słyszeć no właśnie, teoretycznie wystarczy odrobaczać, ale jak czytałam te opisy o larwach w kształcie pestek dyni na sierści psa, to... :O nie wiem co robić, wszystko przygotowane na przyjście pieska, a ja zaczęłam panikować. :(

U mnie w domu pies, chłop i dziecko i jakos nikt sie niczym nie zaraził przez lata, przy dziecku odrobaczam regularnie i jest ok

Gość penny oh lady
a mogłabym wiedzieć jak często odrobaczasz psiaka?

Wystarczy 3 razy do roku psa odrobaczac i nie masz sie czego bac... A dla pewności jak sie psa odrobacza to po 10 dniach można to powtóżyc... A druga spr.... posiadanie ptaszków też jest groźne... czy gryzoni też przenoszą choroby !!

Gość penny oh lady
no tak, ale przyznaj, że jednak pies ma do czynienia np z odchodamji innych psow na spacerach i pomimol odrobaczenia zaraz może coś złapać, a nawet nie będzie wiadomo... myk i człowiek zarażony. a np. chomik nie stanowi tego typu zagrozenia.

Gość penny oh lady
moze jestem przewrazliwiona...

Gość blekitOka sie myli
4 razy do roku sie odrobacza psy i koty:P

a o jakiego pasozyta ci chodzi. nie wszystkie bezkregowce ktore pasozytuja na psach, sa tez pasozytami ludzi. to nawet rzadkie przypadki sa.

Gość penny oh lady
np. tasiemiec, nicieniec, glistnica, o ile dobrze pamietam wszystkimi mozna sie zarazic od psa

Gość jak nie masz psa to nawet
mozesz tasiemca miec . Znasz osobiscie jakis tego typu przypadek ze ktos zlapal pasozyta od psa ? Bo ja nie

Gość Boratka
Polecam filmy o ludzkich robakach, a także tych, którymi z pożywienia się można zarazić Bez przesady z tym panikowaniem:)

nie mozna zlapac tasiemca od psa. bo nie jest od zywicielem posrednim tylko ostatecznym. chyba nie jadasz psiej kupy...bo tam wlasnie znajduja sie oderwane proglotydy z jajami.

Gość penny oh lady
nie znam takiej osoby, to prawda. po prostu te opisy strasznie mnie przerazily, samoistnie wychodzace jaja pasozytow z psiego odbytu :O od razu nasunela mi sie mysl o takowych np na mojej poduszce i tak mnie ta wizja przerazila, ze az sama jestem zaskoczona, ale nie wiem co robic, jaka decyzje podjac. w dodatku konsekwencje polkniecia takich jaj sa straszne.

Gość Boratka
Słyszałaś kiedyś o komputerowej obróbce filmów? Pies zrobi kupę na poduszkę a Ty w to twarzą chcesz upaść? I jak nie znasz się na psach co widać to zrezygnuj z posiadania bo za chwilę będziesz się chciała go pozbyć z jakiegoś durnego powodu

sa tabletki masci i inne rzeczy na odrobaczanie.... co 4 miesiace odrobaczysz i nie musisz sie bac ani wyrzucac psa. dbaj o niego to nic ci nie bedzie......

Gość penny oh lady
To nie był film, ale opisy realnych zjawisk, kiedy pies ma pasożyty. Nie jestem znawczynią, nigdy o tym nie wspominałam. Ale chyba to, że czytam o tym i nie kupuję psa pohopnie nie świadczy o mnie aż tak źle?

Gość penny oh lady
Żagnica, dziękuję za słowa otuchy. :)

Gość Chyba nimfomanką jestem
Wiesz, jeśli kupisz sobie szczeniaczka i będziesz o niego dbała, uważała na niego, regularnie odwiedzala weterynarza, to raczej nic Ci nie grozi.

o psa trzeba dbać... konieczne są regularne konsultacje z weterynarzem, a jak nie z weterynarzem, to przynajmniej fachową obsługą zoologicznego. od siebie mogę dodać, że ludzie z e-karma są wyjątkowo pomocni.

Gość psiara do sześcianu
Mam 3 psy, o zgrozo śpię z nimi w łóżku i jestem zdrowiutka. Od ludzi też można się zarazić różnymi świństwami, a jednak nie unikasz zapewne dotykania rodziców, koleżanek, męża/chłopaka? Bez paniki :)

Moja kuzynka (pielęgniarka) ma psa i raz do roku łyka wraz ze wszystkimi domownikami tabletke na pasozyty(tak na wszelki wypadek) Tabletka nie jest groźna dla zdrowia wiec łykniecie jej moze tylko pomóc :)

Gość gość
:D :) :P

Gość Ambitny czlowiek
ja jakos mam i nic mi nie jest :) (ale mozna sie zarazic na wscieklizne pies jak piana mu leci i jest chory na wscieklizne to znaczy ze jest na etapie umierania lub zacznie umierac. Obiawy to takze bul bzucha,głowy.)