Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość eldoradto

Jakie ubranka dla noworodka

Polecane posty

Gość eldoradto

Kobietki mam nadzieję, że mi pomożecie. Niedługo rodzę, mam kilka bodziaków i pajacyków. Co jeszcze potrzebuję z ubranek? Czy takiemu maluchowi kupuje się rajstopki, spodenki jakieś bluzeczki?

Gość camaieuuu83
ja tez za niedlugo rodze, z ubranek mam juz w roznych rozmiarach body, pajacyki, spiochy, kaftaniki, skarpetki, czapeczki, spodenki sweterki i kombinezon na wyjscie. Bo jak z dzieckiem bedziesz gdzies wychodzic np do lekarza to musisz przeciez je w cos ubrac a na to np kombinezon jak jest zimno.

najlepiej zapełnić szafę bodziakami i pajacykami ale nie kupuj za wiele w rozmiarze 56 bo dzidziuś szybko wyrośnie z tych ubranek. spodenki czy bluzeczki moim zdaniem są dla takiego noworodka zbędne bo tutaj chodzi o wygodę dla dziecka i ciebie przy przewijaniu. możesz sobie kupić jakiś komplecik na wyjście żeby dziecku było cieplej ale na co dzień nie zakładaj. acha! i z własnego doświadczenia odradzam kaftaniki! do body ja zakładałam półśpiochy i było ok ale możesz sobie kupić też jakieś śpioszki :)

mi się przydały koszulki z długim rękawem- takie wiązane z boku ,coś jak kimono, bo przez głowę się źle ubiera noworodka bo ma niestabilną główkę- miałam 3-4 sztuki, rajstopki miałam jedne i ubrałam kilka razy. przyda się też sweterek , rękawiczki niedrapki 1 para, 2 pary skarpetek

Gość Zamiast śpiochów lepsze
są pajace (na początek non-stop) i najlepiej z zakładkami niedrapaniami na rączki wszytymi w rękawy, a później body, portki bez gumy w pasie i ciepłe skarpety. Do tego po minimum 1 czapce na rozmiar. Bluzki to tylko jak masz niezbyt ciepło w domu. No i zależy kiedy rodzisz, bo przyda się też kombinezon w rozm. 62 - cienki bawełniany na wiosnę/jesień i gruby na zimę. To wszystko. Rajstop, sukienek i innych dziwnych ubrań noworodek i małe niemowlę nie potrzebuje.

* niedrapkami

* a body kupuj na początek kopertowe

Gość asiula71
z tymi rajstopami to ja bym uwazala...ja osobiscie nie znosze, ciezko sie zaklada a maluszkowi nie powinno sie uciskac skory zamiast rajstop polecam panty..to takie niby getry super dla maluszka ale to duzo pozniej na poczatek tak jak pisaly dziewczyny: PAJACE I JESZCZE RAZ PAJACE, bodziaki nie kaftaniki bo sie sciagaja pod spiochami...chociaz polozne na poczatku radza koszulki zapinane na boku albo wiazane bo latwiej jest pielegnowac pepek i wietrzyc go troszke ale generalnie wszystko co da sie rozpiac i ubrac maluszka bez wciagania przez glowe bo tego nikt nie lubi, nie kupuj rzeczy zapiananych na plecach! to masakra dla dziecka lezec na guzikach albo supelkach od tasiemek. Ja kupilam cala wyprawke w mamitati, jest wlasciwie wszystko co potrzebne.

Mój maluch najczęściej ma na sobie body i kaftanik.Tak ubranego wkładam w rożek i jest ok.Nie zakładam śpioszków.Kupiłam całą masę bluzeczek, spodni, bluz i sweterków i okazało się że są to pieniądze wyrzucone w błoto.Nie ma co szalec.