Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość asdf89

ANGIELSKI kto sprawdzi;)?

Polecane posty

Gość asdf89

Dear Sir or Madam I am writing to complain about the situation that me happen when I spend my holiday in your Hotel. You had asure me that your company would do everything to make me happy, but when I was arrive to Hotel i realised that it was not a true. Firstly, I am very disapointment about comfort and sefety in your Hotel. Yours system of bulding hotel to cause that reflection of solar rays bouncing off the gleaming glass facade of the concave-shaped, high-rise hotel. In results many people to experience burn skin and hair. The second, in my opinion hotel didn"t have enought good quality umbrellas to shading from the light or heat. As you can imagine I am really annoyed with this situation. I paid you much money and I expect apology and refund. I demand a full refund because in the future time I spent a lot of many on medicines. I hope this metter will receive you immediate attention. Yours faithfully

Gość BŁĄD ZA BŁĘDEM
A TEN RYŻ CO TAM MIAŁ OZNACZAĆ ?

Gość asdf89
chodzi Ci o high-rise? mam tak w tekscie i to chyba chodzi o wiezowiec prawda?

Gość asdf89
no co wam zalezy jak znacie dobrze angielski, sprawdzcie;p dla was to pestka a dla mnie bardzo duzo

Gość asdf89
?????????????????????????????????????????????????????? noooooo prooooooosze

Gość BŁĄD ZA BŁĘDEM
Robisz poważne błędy z czasami i ich końcówkami. Cały tekst ma sens dla nas polaków jak to przeczytamy, ale aanglik może nie zrozumieć o co dokładnie składasz claim. Polskie zdaniatłumaczy się z angielskiego na odwrót, a nie tak samo wyraz w wyraz jak to jest w polskim języku. Proponuję skrócić tekst i napisać w punktach: - - - napisz tylko konkret, tak będzie lepiej. Inaczej 70 % tego tekstu jest w błędzie.

Gość asdf89
nie moze byc w punktach poniewaz ma to byc list z zazaleniem, problem ktory mam opisac jest dla mnie trudny bo nie umiem dobrac slownictwa i napsiac w liscie czemu jestem zawiedziona

Gość asdf89
mam tekst po angielsku i wnioskuje z niego ze hotel jest wybudowany tak nowoczesnie, caly ze szkla, i promienie sloneczne odbijaja sie od szyb i powoduja ze w niektorych punktach jak przebywaja tam ludzie dochodzi do poparzen skory, wlosow poniewaz jest takie silne natezenie, i slonce porusza sie a wiec nie da sie schoronic na caly czas w jednym miejscu a i parasolki daja znikoma pomoc. i mam napisac lis z zazaleniem do wlascicieli hotelu no i nie umiem ujac tego po angielsku dlaczego pisze skarge co bylo nie tak w tym hotelu.

Gość asdf89
Pisze z zazaleniem w zwiazku z sytuacja ktora mnie spotkala podczas pobutu w waszym hotelu. zapewnialiscie mnie ze wasza firma zrobi wszystko zbeym byla szczesliwa ale po przybyciu do hotelu okazalo sie inaczej. na poczatek, jestem bardzo zawiedziona comfortem i bezpieczenstwem w waszym hotelu. Sposob w jaki zbudowaliscie wasz hotel spowodowal ze promienie sloneczne odbijaja sie od szklanych szyb wiezowca. Co spowodowalo ze wielu ludzi doswiadczylo poparzen skory i ciala. Nastepnie, moim zdaniem hotel nie posiada wystarczajaco duzo dobrej jakosci parasoli ktore uchornily by pzred goraczka. Jak zapewne sie domyslacie jestem bardzo zawiedziona ta sytuacja, zaplacilam wam sporo pieniedzy i oczekuje przeprosin i zwrotu. domagam sie zwrotu calosci poniewaz bede musiala wydac sporo pieneidzy na lekarstwa.

Gość asdf89
no przetlumaczylam to co niby "napisalam po angielsku" kto pomoze i powie co najbardzije jest zle??

Weź dziecino książkę do gramatyki i powtórz chociaż ze dwa podstawowe czasy z grupy present, past i future, ok? O literówkach nawet nie chce mi się wspominać. :O Sugeruję napisać to od nowa, bo wujek google chyba bardziej dałby radę.

Gość asdf89
sama sproboj to po polsku uargumentowac sensowniej bo moim zdaniem bardziej sie juz nie da.

Gość asdf89
ucze sie angielskiego dopiero drugi rok nie mialam z nm wczesniej stycznosci wiec napisalam tutaj o porade, a nie proszenie zbey mi ktos napsial od a do z, kazyd tu podobno taki madry a nie moze mi podac przykladu jaki robie blad tylko kaze mi wziasc ksiazke do reki, rozumiem ze mam zgadywac gdzie jest zle

Gość maliboo
nie przejmuj sie zlosliwymi uwagami ale faktycznie bledow jest sporo, tam gdzie powinien byc czas orzeszly czesto masz terazniejszy poza tym nie lej wody, oni tego nie lubia np. to zdanie jest zbedne As you can imagine I am really annoyed with this situation. natomiast powinnas rozwinac ten watek! In results many people to experience burn skin and hair. because in the future time I spent a lot of many on medicines. (napisz konkretnie o oparzeniach i o lekach, ze bylas u lekarza itp.) i napisz co sie stalo ze znajomymi poza tym dowiedz sie czy w razie jak nie zareaguja mozesz isc gdzies wyzej ze skarga sa organizacje, ktore monituruja bezpeczebnstwo turystow, gosci hotleowych itp. moge sie zapytac jaki to kraj? ja na twoim miejsu

Gość maliboo
situation that me happen when I spend my sytuacja ktora ci sie przytrafila kiedy spedzalas (czas przeszly) I am writing to complain about situation that happened to me while spending my holidays at your hotle

Gość asdf89
poprawilam sama do firstly, spent a nie spend that happen to me when...? tak powinno byc? you assured me bez had?

Gość asdf89
maliboo dzieki no mozna o tym napsiac tylko wiesz heh ja pisze ogolnikowo bo tak umiem po angielsku nie jestem az tak zaawansowana zeby opisywac tak dokladnie sytuacje, postaram sie teraz cos napsiac, moze jak bedziesz to lookniesz na to;)

Gość maliboo
You had asure me that your company would do everything to make me happy, but when I was arrive to Hotel i realised that it was not a true. You assured me that your company would do everything to make my stay pleasent,and yet me and my friends had unpleasent and unacceptable experience with your hotel.

Dear Sir, I stayed at your Hotel for 3 nights 26th to 29th of January and i'm really dissapointed. When i booked the hotel via travel agency they said that you are perfect place to stay. But now I can say, than it was a lie. First thing is a hotel room, which wasn't of average size, too small, and never clean. I was surprised that a brand new hotel is not safe for people. The building construction is beautiful but dangerous, becouse strong sun light is always inside the room. You can't hide, becouse all building is like one big window. I saw many people with sunburn on skin and even your hair are not safe. And also, you don't have good quality umbrellas, to safe people from sun. When I come back home, I noticed then my skin and hair are burn. Mecidine cost me a lot of money, so I belive that you give me my money back. I'm waiting for your understanding and fast answer. regards, xyz

Gość maliboo
hej, moze blacharra ci pomoze w reszcie wazne zebys byla celna w czym piszesz,musisz ich tak lekko postraszyc jezeli uwazasz, ze masz podstawy, a nie chcesz zeby cie zlali pierwsze czego moga sie bac to opinia na internecie, niezadowleni internauci moga bardzo zepsuc biznes druga sprawa jezeli hotel ma niedociagniecia zwiazane z bezpeiczenstwem gosci, to na bank mozna to zglosic wyzej mozesz ich postraszyc w pierwszym liscie, moze to zrobic w nastepnym jezeli odpowiednio nie zareaguja w jakim kraju jest ten hotel?