Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość creativvve

Jak często myjecie głowę ?

Polecane posty

Gość tyuuii
2x w tyg. Z reguly sa to pt I pon. Chciaz pewnie moglabym raz na tydzien, mam geste grube wlosy, ktore po 2 tyg bylyby lekko przetluszczone..

Gość wqdqwdwqdwqd
w zimie codziennie lub czasem co drugi dlatego ,że mam włosy do łapatek i długo trzeba je suszyć przed wyjściem , poza tym zimą sie brudzą jak latem bo nie jest gorąco , a latem to przeważnie codziennie

I zaraz na drugi dzien po umycieu glowy masz swiad i sie drapiesz? W takim razie proponuje sie udac do dermatologa. Moze to byc lupiez albo jakas luszczyca. Nie kazdy to ma wiec nie mierz swoja miarka 🖐️

Gość gdshgdydg
Lallila być może masz patologicznie suchą skórę i/lub mocno porowate włosy i dlatego cię tak szokuje idea codziennego mycia włosów. ja myję codziennie i codziennie używam suszarki i modeluję włosy na szczotce i mam piękne zdrowe i błyszczące włosy. akurat i tak najbardziej liczy się wrodzona jakość włosów- jak ktoś ma cienkie, myszowate rzadkie kłaczki, to nigdy nie będzie mieć włosów jak hinduska bogini nawet przy codziennym olejowaniu i innych cudach. a marne słabe kłaczki zawsze wyglądają lepiej jak są czyste lekkie i świeże, a nie pozlepiane łojem i przyklejone do czaszki.

Gość mam długie i myję co 4 dzień
ostatniego dnia związuję w jakieś koczki, bo już tracą puszystość. przez 3 dni zdecydowanie wyglądają ładnie. kiedyś myłam codziennie i cieszę się. że odzwyczaiłam włosy. znam osoby, co myją co tydzień i wcale źle nie wyglądają, wszystko zależy, jakie ma się włosy.

Gość Vividaluca
Czlowiek siie poci jak spi I na glowie tez

Gość Vividaluca
Mialam kolezanke ktora owszem, niezle wygladala na drugi dzien bez mycia, ale to uczucie potu bleee nie umyj rak przez jedendzien I jak sie czujesz? Przeciez wlosy zbieraja syf jak miotla

Gość po może masz jakieś
problemy endokrynologiczne czt dermatologiczne, że tak czujesz to pocenie :O normalny człowiek nie ma takiego uczucia, chyba że w czapce albo w upały.

Gość joxjoxjox
w ciekawym środowisku sie obracasz skoro wszedzie wokol ciebie sam brud i syf

Gość Vividaluca
Pieprzycie jak moja matka, ktora chcac zaoszczedzic pieniadze wmawiala mi ze mycie szkodzi I powoduje choroby. Nigdy nie mialam lupiezu a tymbardziej luszczycy, fryzjerki sie zachwycaja ze mam takie naturalne, blyszczace, nigdy nie farbowane wlosy, pytaja sie z niedowierzaniem czy to moj naturalny kolor , po prostu lubie uczucie swiezosci, sorry ale na drugi dzien czuje spocona skore

Gość Vividaluca
Jak sie napierdoli lakieru to nie czuc tak smrodu

Gość joxjoxjox
toz z ciebie niezla syfiara, skoro na drugi dzień juz czujesz brud... bleee... :-/ nie tarzaj sie po ziemi to nie bedziesz sie musiala co chwile myć

Gość po może masz jakieś
to raczej ty pieprzysz, że ludziom zaraz się pocą włosy i że rzadkie mycie jest obleśne :O każdy ma inne potrzeby i inne włosy, nigdy tak nie ma, że dla każdego to samo jest dobre.

Gość dora09
Szoruja 2 razy dziennie

Gość po może masz jakieś
a tak się jeszcze zastanawiam, co częste mycie ma do ładnego koloru, którym się tak szczycisz? ja myję co 3 dzień i też każdy chwali mi naturalny kolor i ładne zdrowo lśniące włosy heh.

Nie mam wlosow przetluszczających sie ,więc myje je co 2-gi dzien,nie rzadziej, ale w lato niemal codziennie .Moje dzieci tak samo

Gość dora09
Szanowna su*o nie ma czegoś takiego jak odzywczajenie włosów od mycia. Tak czy inaczej przetłuszczają sie tak samo czy myjesz co jakis czas czy codziennie.

Gość gdshgdydg
a w jakim "środowisku" wy się obracacie? rozumiem, że mieszkacie w puszczy dziewiczej i smog i zanieczyszczenia powietrza są wam obce, pyłu też nie ma, zresztą wiatr u was nie wieje, więc nie ma możliwości żeby kurz zaplątał się we włosy, na siłownię też pewnie nie chodzicie, więc wyciskanie siódmych potów jest wam obce, seksu nie uprawiacie, więc żaden chłop się na was nie poci przez 3 godziny dziennie i nie zrujnuje fryzury, deszcz pewnie też nie pada, a posiłki podaje służba, więc włosy nigdy nie chłoną zapachu smażeniny, kąpiel też raz w tygodniu, więc para wodna nie naruszy fryzury

Gość jdsccc
co drugi dzień

Gość Vividaluca
Moze mam lepszy wech, brudaski, syry tez macie czyste po jednym dniu, twarz, wystarczy wyjsc na miasto I ten caly syf jest na twojej skorze

Gość jak ja nienawidze bachorów
codziennie, nie wiem jak można myć włosy dwa razy w tygodniu! ohyda!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość ewkawlkp
ja wieczorem z prysznicem i rano z prysznicem :) dodam że codziennie rano suszę i prostuję końcówki i mam bardzo ładne nie zniszczone włosy

Smarku, domyslam sie, ze jestes jeszcze mloda siksa i bezdzietna? To poczekamy na efekty twojego codziennego szorowania wlosow jak juz urodzisz :D Poczekamy jak dojdziesz tak do 35 lat i bedziesz w polowie lysa :D Nie rozumiesz jak sie tobie tlumaczy - wlosy sie tobie przetluszczaja na drugi dzien, bo tak je przyzwyczailas. To twoja wina. Zaczelas myc codziennie i loj teraz pracuje na wyzszych obrotach. I produkuje wiecej sebum. A w takie bajki, ze po codziennym myciu, suszarce i prostownicy wszystkie cizie maja sliczne, geste i blyszczace wloski to ja nie wierze 🖐️ Bojkopisarkom dziekuje 🖐️

Gość inka123456
u mnie wszyscy w rodzinie myją włosy codziennie. Skóra na głowie i włosy tak samo się brudzą jak reszta ciała i z całą pewnością ktoś kto by się przytulił do waszej głowy uznał by że nie pachnie za ładnie po 2 dniach niemycia. Nie umyjcie 2 dni ciała i sprawdzicie jak pachnie wasza głowa nie tyle włosy co skóra na głowie i nie mam tu na myśli osób nadmiernie pocących się czy z jakimiś chorobami skóry. Farbuję czasami koleżankom włosy i wiadomo że farbę nakłada sie na nieumyte włosy wtedy nie myje jej 1 dzień a po odgarnięciu włosów skóra już zalatuje. Więc niech mi nikt nie wciska ciemnoty bo to poprostu brak higieny.

Gość gdshgdydg
a co do wyglądu niemytych włosów, to owszem mam ze dwie koleżanki, które mają gęste włosy i do tego bardzo suchą skórę i włosy wyglądają tak samo przez tydzień czy nawet 2- ale te laski mają po prostu tak suchą skórę, że nawet nie mogą częściej. to są jednak wyjątki. inna moja koleżanka z bardzo gęstymi włosami myje je co 2- 3 dni i to po prostu widać kiedy włosy ma "wczorajsze", a kiedy umyte. inna znajoma z uczelni po prostu zawsze ma tłuste włosy- bez tragedii, ale takie właśnie "wczorajsze" i czyste, to ma raz na tydzień. moje włosy wyglądają świeżo przez 3 dni, ale i tak wolę umyć codziennie. włosy trzeba myć tak często jak potrzeba i nie ma co ich "przyzwyczajać'. do czego zresztą? do brudu? jak włosy są cienkie i rzadkie, to łoj się na nich po prostu szybko rozprowadza i nic tego nie zmieni.

Gość inka123456
mam po 40 tak jak i mój mąż a syn ma 18 i wszyscy mamy batdzo ładne i zdrowe włosy mimo codziennego mycia.

Gość jhjhjhjhhjh
Co 2-3 dni. Częściej mi się nie chce, mam długie włosy i z myciem i suszeniem się schodzi. Zresztą nie mam problemu z codziennym przetłuszczaniem

Gość Vividaluca
Wspolczuje ze wylysialas tak wczesnie, moze wypadly z brudu

Gość gdshgdydg
nie wiem do kogo było o tych "smarkach", ale ja mam 33 lata, a włosy myję codziennie, ewentualnie co 2 dni od czasu kiedy mama przestała mi myć głowę czyli bardzo długo. a od kilkunastu lat modeluję je też suszarką i szczotką, bo lubię też mieć zrobioną fryzurę, a nie tylko look jakbym wstała z wyra. zawsze miałam świetne włosy, wypadanie jest mi obce- nawet takie sezonowe- wypadają mi w dolnych granicach normy, mimo że są długie, więc to trochę więcej szarpania przy czesaniu i modelowaniu. nie wiem więc kiedy spadną na mnie te wszystkie kataklizmy oraz łysina, nie zanosi się.. a moja mama ma 60tkę i mimo częstego mycia[i farbowania] tez nie narzeka na braki owłosienia..