Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość creativvve

Jak często myjecie głowę ?

Polecane posty

Gość Vividaluca
Mialam taka kolezanke, ale jak mowie, majtki tez zmieniala rzadko, po prostu nie czula brudu. Zaraz sie dowiemy ze im dluzej sie nie myje tym sa czystsze, bo brud sie sam wykrusza

Gość Szopen
ogólnie jesteście śmierdziele / śmierdzielki

Gość inka123456
i niech nikt nie pieprzy o tym czy włosy wymagają czy nie wymagają mycia bo jeszcze nie są wystarczająco tłuste. Głowę należy myć codzienni tak jak resztę ciała bo to jest po prostu higiena i basta. Włosy dostpsowują się i jeśli będą myte codzienni sebum będzie wydzielane szybciej i prawidłowo bo w ten sposób nadal będą zdrowe ale jak będą myte rzadziej sebum będzie wydalane wolniej ale brud osiadający na włosach zatyka pory włosa i włosy nie oddychają. Codzienne mycie nie szkodzi włosom oczywiście należy stosować odpowiednie szampony a nie byle jakie goowno.

Gość gdshgdydg
Lalila wydaje mi się, że musisz mieć jakieś bardzo trudne w pielęgnacji bardzo porowate włosy[może kręcone?] i dlatego nie rozumiesz, ze nie każdy ma problemy po myciu głowy, siano, łysinę i wszystkie plagi egipskie..

Gość inka123456
Lalilla twoje poglądy są średniowieczne. Wtedy ludzie uważali że jak się ma okres to też nie należy się myć bo to niezdrowe. MYĆ WŁOSY NALEŻY CODZIENNIE inaczej jest si poprostu brudasem.

Jasne, wlosy mam porowate, nie zmieniam bielizny i jestem brudasem, bo myje wlosy co drugi dzien :D Zajebiscie :) Dla ulatwienia rozwiazania zagadki podpowiem, ze myje sie dwa razy dziennie plus zmieniam bielizne oczywiscie codziennie. Ba, nawet regularnie co 6 miesiacy odwiedzam kontrolnie dentyste. Wow! Niezlym brudasem jestem. :D A tu troche lektury http://www.tipy.pl/artykul_12517,jak-czesto-nalezy-myc-wlosy.html

Gość kkioloetae
ja codziennie muszę myc, czasami myję co drugi dzień ale to tylko jak wiem że bede w domu siedzieć

Gość wlosyyy,hej
myje co ok 3 dni. Nie przetluszczają mi sie. Mam grube, raczej suche i dlugie.

Gość Vividaluca
Co sie czepiacie? Brudne wlosy to same plusy, ekonomiczne, poza tym sztywne lepiej sie ukladaja, na deszczu I pod wiatr ani drgna, mozna stawiac irokeza bez lakieru, wydaja sie optycznie grubsze,hej

Gość ztonka8
Lalila Masz 100 % racji. Pozwolę sobie przytoczyć mądre, przemawiające zdania z Twojego atykułu "Dermatolodzy i styliści zgadzają się, że codzienne mycie włosów wcale nie jest takie konieczne jak nam się wydaje. Włosy to włókna. Pomyśl o włóknach w materiale. Im częściej je pierzesz, tym gorzej wyglądają. Naprawdę nie ma potrzeby mycia włosów szamponem codzienn"

Gość podświetl mnie
Ja myje włosy co 2 dzien. Moje włosy są cienkie, długie, proste. Kiedys myłam codziennie ale wtedy włosy zrobiły sie słbasze, zaczeły sie łamac itd. Co 2 dzien w zupełnosci mi wystarczy. W dzien mycia nosze rozpuszczone a kolejnego dnia zwiazuje je w koncki ogon lub warkocz :)

Gość Facet - 2 razy dziennie
Oprócz tego, że myję włosy dwa razy dziennie to dupę też ze dwa trzy razy (mamy w domu bidet) w zależności ile razy się wypróżniam w ciągu dnia. Mam nadzieję, że nikt nie uświadomi mnie, że częste mycie tyłka po zrobieniu kupy "też wcale nie jest takie dobre" bo będę musiał zmienić przyzwyczajenia a do bidetu bardzo się przywiązałem ;-)