Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bezradna dziewczyna

Jak stosowac tabletki YAZ ?

Polecane posty

Gość bezradna dziewczyna

Mam 2 op. i nie wiem kiedy zaczac zazywac to drugie ? Moze ktoras z Was zazywa i wie jak je stosowac, bo nie wiem czy jednym ciagiem 2 op.bez dnia przerwy czy trzeba odczekac pare dni - prosze o porade :(

Gość pomocna_dłoń
a po ile tabletek jest w opakowaniu?

Gość a ulotke ma?
to poczyta sobie, że bez przerwy się bierze:P

Gość bezradna dziewczyna
ulotke ma, ale widocznie nie umiem czytac ze zrozumieniem :P Mam na razie 2 opakowania i nie wiedzialam czy jak skoncze ostatnia biala mam zaczac nastepnego dnia kolejne opakowanie - tak ? :)

Gość pomocna_dłoń
jezeli tabletek jest 21 to robisz 7 dni przerwy jezeli jest 28 to bierzesz non stop bez zadnej przerwy. trzeba bylo zapytac lekarza, no chyba ze tabletki uzyczyla dobra kolezanka

Gość bezradna dziewczyna
tabletek jest 28 i potem ma wziac drugie opakowanie, ale KIEDY ? zaraz po skonczeniu pierwszego opakowania ? czyli liczac troche inaczej niz dni cyklu, kolejne zaczynam 29 dnia, takkkkk ? :(

Gość bezradna dziewczyna
no jak dziewczyny ? potwierdzcie lub zaprzeczcie :o bo nadal jestem niepewna ...

Bez przerwy. Pierwszą różową z nowego opakowania bierzesz następnego dnia po wzięciu ostatniej białej z poprzedniego. Powinien Ci to wyjaśnić ginekolog. W ulotce też jest jasno napisane.

Gość bezradna dziewczyna
no i dzieki, chodzilo mi o potwierdzenie :) 🖐️

Gość pomocna_dłoń
jak masz problemy ze zrozumieniem prostych odpowiedzi to wcale ich nie bierz(to znaczy ze masz WOGOLE nie łykac-kapisz? lub wez wszystkie jednego dnia(to znaczy wez wszystkie jedna po drugiej lub jednoczesnie) jak mnie wkurwiaja takie panny co sie biora za seks i tabletki a nie potrafia zapytac o najprostsza rzecz ginekologa!!!

Gość bezradna dziewczyna
pomocna dlon - glupoty piszesz :o nie jestem gowniara,bo mam 28 lat i 2 dzieci a tabletki dostalam w biegu od gina, bo mam niekontrolowane krwawienia i dostalam je na uregulowanie cyklu, wiec nie pisz glupot, ze "laski za sex sie biora itd." jak nie masz pojecia o kims a pytac moge GDZIE chce !!!!!!!!!

Gość puk puk w głowę
kto pyta nie błądzi. po co Ta pomocna dłon tu wogole zachodzi skoro zamiast odpowiedziec krotko, zwieźle i na temat szczeka.

Gość Alutkowa
witam ja również mam problem z czytaniem ze zrozumieniem;d chcę zacząć branie yaz i zastanawiam sie co z tym okresem będzie bo za pierwszym opakowaniem dostane go pod koniec miesiaca jak bd brała te 4 białe? pomożcie:*

te białe to placebo, w tym czasie macie dostać okres. Ja mam akurat inne tabletki, gdzie jest 21 i robię przerwę.Te placebo jest dla ułatwienia, żeby ktoś nie zapomniał.