Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wkurzona studentka

Jak uniknąc opłaty za przedłużenie sesji?

Polecane posty

Gość wkurzona studentka

Potrzebuję pomocy w w/w sprawie. Było tak: miałam poprawkę z 1 przedmiotu, egz przed sesją poprawkową, wpis niby też. Ale okazało się, że osoba, która zabrała indeksy od dr nie spradziła czy są wpisy. Z dziekanatu dzwonili żeby je uzupełnić. Spoko, babki w dziekanacie wbiły złożenie indeksu z dniem 1 październik i miałam donieśc indeks z wpisem. Ale wychodziłam w połowie miesiąca za mąż i nie miałam czasu na takie "pierdoły" (niestety 😠). Ale myślałam (o ja naiwna :o) że jak oddam dziś indeks będzie spoko. A tu baba mi mówi, że mam napisać pismo o przedłużenie sesji płatnej i zapłacić 300zł!!!!!! i nie obchodzi ją to, że indeks mam podbity z dniem 1 październik! Czy ten wstrętny babsztyl ma rację? Jest sens pisać pismo o anulowanie opłaty? bo egz i wpisy mam w terminie przed płatną sesją... Baba twierdzi, że klamka zapadła i muszę zapłacić :o Co robić? Może ktoś doradzi?

Gość wkurzona studentka
ale wtedy by mnie skreślili z listy studentów :/

Gość krolowa Narni
powiedz szczerze ze wychodzilas za maz i nie mialas glowy do takich pierdol:o

Gość gracz666
Napisać podanie do dziekana o zwolnienie z opłaty i wyjaśnić w nim, co sie porobiło...

Gość wkurzona studentka
generalnie powinnam do kanclerza. Napisałam, baba z łaską je przyjęła bo niby już dawno po terminie i napewno będzie odp negatywna. Pisać wyżej? do dziekana? Fakt, że sobie sprawy nie dopilnowałam ale po h*j mi baba wbijała datę złożenia 1.10?!?!?!? wtedy bym wiedziała, że mam latać za wpisem. I to wina tego prof. dr hab 😡.

Gość pierwsze primo jakie przedłuże
skoro zaliczenia są w terminie.??? Na pewno jak profesor tobie zalicza to jakies arkusze też z tą data wypełnia, więc sądzę, że żądanie opłaty jest kompletnie bezpodstawne, zwłaszcza, że masz indeks podbity Ja bym w tym piśmie zapoytała jeszcze czy pani z dziekanatu poniesie jakieś konsekwencje za to, że podbiła indeks osobie od której teraz żąda pieniędzy

Gość wkurzona studentka
przedłużenie niby dlatego, że niby indeks nie złożony w terminie. Cholera jasna, ja mam chyba czyste konto bo skoro w indeksie i na karcie data wpisu 1 październik to nie wiem co ta baba chce :o Dlatego jej tego nie podaruję. Przypuszczam, że chodzi o to, że dziś wysyłały zawiadomienia o wykreśleniu z listy studentów i oddawały raport ilu studentów zalega z opłatami. A ja byłam godz przed zamknięciem dziekanatu a raport już poszedł więc one musiałyby to odkręcić i powiedzieć, że się pomyliły i nie słusznie wpisały mnie na listę. A wiadomo, że nikt się nie chce podkładać 😠.

Jak brałaś ślub to napisz o tym w podaniu :) Jak są jacyś normalni ludzie to nie powinni robić problemu :) Ja jak brałam ślub to miałam straszne luzy na uczelni :D Praktycznie nic ode mnie nie chcieli na miesiąc przed i miesiąc po ślubie :D

Gość wkurzona studentka
jak kanclerz nie anuluje to napiszę odwołanie na 2 str :P a tak serio to pisząc to pismo nie chciałam na razie robić afery tylko wspomniałam, że sprawy osobiste mi uniemożliwiły złożenie indeksu na czas. Ale jeśli nadal będą chcieli kasę to napiszę o tym w podaniu. żałuję, że nie skserowałam wpisu w indkesie z datą. Bo boję się, że baby będą kombinowały z datą i będą chciały ją zmienić

Jeśli była napisana sama jedynka to mogą dopisać np. dwójkę na początku ;) Gdybyś musiała pisać odwołanie to dołącz skserowany odpis aktu małżeństwa :)

Gość wkurzona studentka
dzięki Perwersja 🌼 podniosłaś mnie na duchu. Mam nadzieję, że uda mi sie uniknąć opłaty.

Gość udawaana dziewica 92
slubik sie brało zamiast "skupic na pierdołach" to teraz płać :)

Gość wkurzona studentka
bez takich wpisów proszę.

Gość wkurzona studentka
na mojej pewnie byś płaciła :o porażka jakaś i tyle :o