Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

v_Doti_v

Luźne stolce u 3-letniego dziecka trwają już 8 dzień.Miał ktoś tak ?

Polecane posty

Witam Próbowałam już wszystkiego - marchwianki,orsa,smecty,paluszki,cola,ryż,nifuroksazyd,herbata z suszonych jagód i nic nie pomaga.Zaczęło się od wysokiej gorączki , która trwała 1 dzień ( plus dwa jednorazowe wymioty) a teraz już 8 dzień i tych kupek jest dalej z 8-10 na dzień.Najpierw były wodniste a teraz rano np 2szt są ok a potem kilka mniejszych żółtych i czarnych częściowo związanych ale i prawie wodnistych też. Dziecko pije.Probiotyki podaję cały czas.Apetyt częściowo wrócił.Ale ile to jeszcze potrwa ? Straciło już z 0,5 kg i jest słabe ale bawi się.Ale mówi że boli je brzuszek w dzień i w nocy też. Proszę o jakieś rady bo schizuję, że to coś poważnego a nie przyniesiona z przedszkola wirusowa biegunka.Jestem w kontakcie z lekarzem z przychodni i mamy jeszcze czekać a potem zastrzyki. Na razie żadnych badań nie zlecono i już nie wiem co myśleć.

ja bym poszła do jakiegoś innego lekarza, bo dziecko ci się męczy, nie ma co czekać, aż samo przejdzie, bo może ma jakiego rotawirusa i zrób mu badania mocz, krew, elektrolity i z tym do lekarza

Gość moim zdaniem powinnas
isc z dzieckiem do lekarza , nie bardzo jest chyba na co czekac skoro nie ma poprawy , podawaj dziecku duzo pic zeby sie nieodwodniło , na pewno to nic groznego ale ja na twoim miejscu poszłabym do lekarza

Byłam już 3x u lekarza.Zrobię we wtorek jak coś badania.Też mi go szkoda właśnie bo się męczy.

Gość moim zdaniem powinnas
byłas 3 razy ???? i co ci powiedziała czy cos konkretnego dziecku zaleciła ?? jakas niekompetentna lekarka skoro nie zleciła wam badań a dziecko sie meczy , ja juz bylabym u innego pediatry , pracuje w słuzbie zdrowia i wiem ze lekarze nie zawsze sa kompetentni

kup w aptece płyn nawadniający, nie pamiętam jak się nazywa, ale zapytaj po prostu to ci jakiś sprzedadzą , nawadnia lepiej niż domowe picie

Gość wcale nie trzeba dziecka
zmuszac do picia orsalitu i innych zawierajacycg elektrolity jesli dziecko nie chce , ja miałam tak samo jak autorka - podawałam duzo pic , herbatke wode mineralna niegazowana , co chwilke nawet po łyzecce ale dawaj przy takiej ilosci stolców , mojej małej przeszło po enterol 250

Dziękuję - może jeszcze wypróbuję ten lek."wcale nie trzeba dziecka"- A jak długo u Ciebie to trwało ?

Przeczekam jeszcze chyba do wtorku bo mały ładnie nawet dziś jadł i pił.A kupki pomimo, że ich sporo to w większości związane.No chyba że jutro coś się pogorszy to pojedziemy na pogotowie.