Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ooo...

MATERAC DLA NIEMOWLAKA

Polecane posty

Gość ooo...

Mam materacyk kokosowo- gryczany, na ktorej stronie powinien najpierw spac niemowlak, i przez jaki okres?

moja córka większość czasu śpi na kokosowej stronie, bo jest płaska, a gryaczna ma takie nierówności i dlatego rzadko używam tej strony w ogóle

tez mam taki materacyk i jest napisane ze powinno sie zaczac od gryki bo ona ma niby masowac dziecko

kupowaliśmy z mężem materacyk nie dalej jak w poniedziałek. Zależało mi na lateksowym, ekspedientka odradziła... Poleciła za to kokos-lateks-kokos. Co do gryki- mówiła, że norowodki nie powinny spać na gryce ponieważ jest zbyt twarda. Ile w tym prawdy? Nie mam pojęcia....

Gość Mam dziewczynki w podobnym
Ja obstawiam jednak lateks, bo w materacykach organicznych na skutek kontaktu z wilgocią mogą się rozwijać drobnoustroje. Wkład roślinny jest dla nich doskonałą pożywką.

Gość kolumna dorycka
a skad wilgoc według ciebie ma sie wziac w takim materacu??? sorry ale lateksowy szybko sie odkształca, specjalisci zalecaja wymiane takich max co 6 miesiecy..no chyba ze chcesz zafundowac dziecku krzywy kregosłup i inne problemy ortopedyczne... ja kladlam przez pierwsze pol roku na stronie z gryka, teraz juz spi na kokosowej...

Gość ooooooooooooyfyhj
wilgoć pewnie z przesikania tak myślę

Każdy człowiek (małe dziecko również) śpiąc się poci. Poza tym czasem dziecko się przez noc ślini, ulewa, zdarza się że pielucha zawiedzie, a mama akurat nie położyła foli albo prześcieradła ochronnego pod pupę. Dobry lateksowy materac tak prędko się nie odkształci, a dziecko ciężkie nie jest. Pierwsze słyszę że trzeba je wymieniać co 6 miesięcy. Według mnie to bzdura, bo organiczne identycznie się odkształcają (zwykła prawidłowość fizyczna) i nic nie możesz na to poradzić ...przecież go nie roztrzepiesz.

Sorry nie "przez noc", tylko w ogóle, bo wpadki mogą się zdarzyć o każdej porze dni czy nocy, no ale whatever..

Gość ooo...
Moze jednak spytac pediatry?!