Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość antygerman

Jezyk niemiecki - jak pokonac nienawisc do tego jezyka??

Polecane posty

Gość 666 raritet 7777 delikatet 997
Dojcze jenzyka yst soł gajl und fantastisz!

Gość no to ja tezzzzzzzzzzz
jakie wy ludzie macie problemy :O przeciez ona napisala , ze nie moze sie jezyka nauczyc,a wy sobie juz cala filozofie do tego dopisaliscie:O ja calkiem ja rozumiem; mieszkam w niemczech pare lat, jezyk niemiecki uwielbiam i tez umiem, bo tu studiuje, ale mam taka niechec do jezyka angielskiego i juz nie wiem ile lat sie ucze i jednym uchem wpada a drugim uchem wypada. ja bym krytykowala moze kogos, kto tu siedzi i w ogole siedzi tylko w towaryzstwie polskim i za nic nie chce sie nowego jezyka nauczyc. a tak ona moze po angielsku rozmawiac. znam kogos kto tu jest na wyzszym stanowisku i tez umie perfekt angielski a z niemieckim mu nie idzie. i co zyje i dobrze zarabia

Nikt nic sobie nie dopisal tylko tak jak napisal ktoś wyżej większość polaków myśli o Niemcach utartymi stereotypami ona sama napisala, że jedzie do DE i dopisala ZA JAKIE GRZECHY ktoś wyżej też napisal że teraz tak myśli a jak tam pożyje i zobaczy o ile lżej tam się żyje niż w PL to zmieni zdanie. Oczywiście może się dalej upierać przy swoim ale siebie nie oszuka. Ja mieszkam 5 lat w DE a od 1999 roku bywalam tam na wakacjach, świętach itp. (mieszka tu znaczna część mojej rodziny ojciec, babcia, ciocia wszyscy polacy i wszyscy się czują jak u siebie w domu i nigdy nie odczuli że są gorsi bo są obcokrajowcami) no i jak już mówilam nigdy żadnych przykrych wspomnień nie bylo. Wiadomo nie można generalizować aczkolwiek jeszcze się nie spotkalam jak tu bywam z czymś takim, żeby ktoś byl dla mnie nieuprzejmy, chamski, wywyższal się bo jest niemcem czy powiedzial "tu są niemcy tu rozmawiamy po niemiecku" o dziwo w PL na każdym kroku to się slyszy bo tam trudno o to by ktoś się plynnie porozumiewal w języku angielskim. Oczywiście wierzę, że może się zdarzyć coś takiego, że ktoś cię urazi ale wtedy jest to KTOŚ a nie cale Niemcy, prawda? Myślę że zarówno ludzie w porządku jak i kanalie znajdują się wszędzie w każdej narodowości, wierze czy kulturze i nie ma co generalizować.

poza tym to typowa mentalność polaka "przyjeżdżasz do mojego kraju, to się ucz mojego języka" a w Niemczech dam przyklad Berlin, Hamburg, Monachium, Hannover - polskie sklepy, polscy lekarze, polscy prawnicy, nawet w urzędach nie trudno o polkę czy polaka lub conajmniej polskojęzycznych niemców. Tak samo mają turcy, anglicy, holendrzy. Dlaczego? Bo Niemcy to gościnny Naród i potrafią wyjść "gościom" na przeciw. Piszę to na poważnie jeśli ktoś chce to kwestjonować świadczy to o tym, że nigdy tu nie mieszkal :classic_cool:

Gość deutsch_deutsch
Prace pisane przez Anna Platzek są świetne ,pełen profesjonalizm !! Polecam gorąco !!! Pisze prace z języka niemieckiego, między innymi: -prace licencjackie, -prace zaliczeniowe, -prace maturalne, Poza tym oferuje pomoc przy pisaniu prac. Posiada mnóstwo własnych materiałów i odpowiednie podejście do klienta. ! Oto dane potrzebne do kontaktu: Numer gg:13232789 Zapraszam!

Gość deutsch_sprechen
Polecam prace pisane w jezyku niemieckim przez: Anna Platzek !! Świetna robota, 100% zadowolenia Bardzo dziekuje. Bede panią polecać innym na przyszłość !! Wypracowania na dowolny temat dla szkół podstawowych, gimnazjów, liceów. Opowiadania pisane własnymi słowami o wydarzeniach przeczytanych lub usłyszanych. Opowiadania i rozprawki na podstawie lektur. Opowiadania z wkomponowaną rozmową postaci-bohaterów. Nie ma mowy o kopiowaniu prac z innych źródeł

Gość VikiViQnia
polecam :):)