Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wkrótce podwójna mamusiaa

proszę doradźcie mi co robić? wybrać cc czy siłami natury?

Polecane posty

Zdecydowanie cc mimo że ja rodziłam sn. Koleżanka rodziła drugie dziecko 14 miesięcy od pierwszej cesarki i lekarz nawet nie pomyślał o sn, od razu jej powiedział że poród cc i sn nie wchodzi w ogóle a rachubę.

moja mama urodzila mnie przez cc-na zyczenie, dokladnie rok i miesiac pozniej urodzila sn mojego brata- ani lekarz ani moja mama nie widzieli przeciwskazan byla bardzo zadowlona, pozniej urodzila silami natury jeszcze jedno dziecko zadnych komplikacji nie miala moja swiadkowa tez pierwsze dziecko rodzila przez cc a drugie w nieduzym odstepie czasu przez sn i wszystko bylo dobrze

Gość wkrótce podwójna mamusiaa
no wiec zdania sa podzielone. ale i tak dziekuje za wasze opinie. zostawie chyba ta sprawe Bogu.

Gość gosik062007
zastanow sie dlaczego chcesz sn? napisalas cos, ze chcesz szybciej wrocic do domu. po planowym cc wraca sie po 3 dniach do domu. duzo tez zalezy od tego czy mialas poziome czy pionowe ciecie. i nie chodzi tu o ksztalt blizny, ale o tym co na macicy. przy rozcieciu pionowym nie ma mowy o sn. musisz sie zapytac sama siebie jak czujesz, ktore rozwiazanie bedzie dla ciebie i twojej dzidzi bezpieczniejsze i nie wierz do konca lekarzom, ale swojej intuicji. ja wybralam cc, choc lekarze mowili, ze moge przez sn. jednak czulam, ze bezpieczniej w mojej sytuacji jest cc i tak tez bylo. i wiem, ze decyzja byla sluszna. swoj przypadek musisz sama przemyslec, bo nikt inny nie wie o twojej sytuacji tyle co ty sama.