Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MamaZuziMałej

Kiedy mogę przekłuć uszy córce???

Polecane posty

Nie ma nic bardziej pretensjonalnego niż niemowlak z przekłutymi uszami. Pcim Dolny.

Gość MAMA 8 MIESIĘCZNEJ WIKTORI
MOJA MIAŁA 4 miesiące jak jej przekułam i nic się nie działo i nie żałuję są od odkażania spesjalne nawilżane chusteczki w aptekach.starszej przekułam jak była starsza i było o wiele gorzej bo była starsza i drugiego ucha już nie chciała dać sobie przekuć.

Chce zobaczyc jak sie sterylizuje pistolet do przekluc myslisz ze jest zawsze czysty? ze ma ich kilka i kazdy jest sterylizowany przez godzine bo tyle to trwa wole igly jedna dla jednego klienta...nie bede sie z toba klocic bo pobijesz mnie swoim doswiadczeniem:O

Gość Kkkrrrolliczek doswiadczalny
"starszej przekułam jak była starsza i było o wiele gorzej bo była starsza i drugiego ucha już nie chciała dać sobie przekuć." NO TO zaje... sta matka z Ciebie. Dziecku na sile uszy przekluwac!!!!!!!!!!! ludzie poczekajcie az dzieciak podrosnie i sam bedzie chcial pojsc do kosmetyczki i przekluc sobie uszy.

Gość olaboga ..no nie moge!!!
pinkyy..dokladnie..wsiury z pcimia sie znalazły....

Gość defrgthyjuki
Moja córka ma 2,5 roku. Narazie nie zamierzam przekłuwać jej uszy. Jeśli trochę podrośnie i sama będzie chciała to wtedy. Myślę, że najwcześniej na Komunię.

Gość defrgthyjuki
*uszu

Gość litościiiiiiiii
Kolejny topik o kolejnej nawiedzonej matce, która niemowlakowi chce przekłuwać uszy...po co czekasz dwa miesiace? trzeba bylo w dniu urodzin przekuć brak słów :O

z perspektywy czasu nie przekłułabym teraz córce zrobiłam na roczek kolczyki podrosła w wieku 11 lat ściągnęła i powiedziała że mnie o nie nie prosiła nie chce nosić szkoda wywalonej kasy

Gość MAMA 8 MIESIĘCZNEJ WIKTORI
a czy ja napisałam że na siłe przekułam drugie ucho.nie jestem porąbana.dała sobie przekuć ale z drugim uchem już się kręciła.NIC NA SIŁĘ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość a ja napisze tak...
SAMA zadecyduje? to moja juz od roku powinna kolczyki noscic bo ma do nich jakas slabosc ;) a i malowac sie chce! to co? mam jej dac szminke i puder? bo SAMA decyduje ze chce? ;/

dobr adobra.. najlepszy dowod na to ze dziecko nie chcialo bo sie balo. Trzeba bylo dac jej wybor.

A czy ja musze mówic, ze matka wie na co dziecku pozwolic a na co nie ? Skoro przebijacie uszy malutkim dzieciom to zabierzcie je od razu na tipsy i solarium.. Poprostu jak dziewczyna dorośnie juz do odpowiedniego wieku to sama pójdzie do odpowiedniego miejsca gdzie jej przebiją

Gość a ja napisze tak...
taa a kolczyki na chrzest mozemy sobie wsadzic w d...zadek? po co takie prezenty w takim razie? po co wogole produkuja takie male kolczyczki dla dziewczynek?

Gość majcie oczy na tabliczkach
nie wierzę w to co czytam. pipy sobie przekłujcie jak wam się nudzi. to dla szpanu czy jak? bo dla dziecka kilkumiesięcznego jest to obojetne (o ile nie szkodliwe, rozerwanie ucha, infekcje). macie jakieś kompleksy czy co?

Gość majcie oczy na tabliczkach
podajcie mi proszę jeden powód dla którego przekłuwacie uszy swoim kilkumiesięcznym dzieciom. słucham, bo może nie jestem uświadomiona i błądzę.

Gość vbcgxdszsaWV5R
nie rozumiem po co niemowlakom kolczyki? Dla mnie taki maluch w kolczykach wygląda beznadziejnie. Z innych powodów niż wygląd to nie wiem czym kierują się matki przebijając uszka takim małym dzieciom.

chwila chwila... po co produkuja male kolczyki?? Itp??? są ta "male" ze nawet ja je moge nosic!! I to od Ciebie zalezy co kupisz na chrzest!!! Ja kupilam chrzesnicy zloty lancueszek z jej literka, zadnych krzyzy ani nic bo nei wiadomo czy dziecko bedzie wierzace czy nie. I NIE PO TO zeby zalozyli jej ten lancuszek teraz( ma juz 2 lata) ale w przyszlosci jako pannica na pewno bedzie chciala taki zalozyc. Uzywajcie mózgów :O

dla mnie niemowlak i kolczyki to wieś... sorry ale łysa głowa, pampers na tyłku, obślinione to i co chwile ubabrane, a w uszach kolczyki... pasuje to jak pięść do nosa, kolczyki to atrybut kobiecości. Po co je dawać małemu dziecku? Ani to wygodne, ani ładne, obciachowe wręcz...

a argument że produkują małe i ludzie dają na chrzest, można w d... wsadzić. Jak masz normalna rodzine to mówisz mniej wiecej co by było potrzebne na chrzest albo sami pytają. A to ze produkukją nie znaczy ze masz to kupić!!! Chodziki też produkują mimo że ortopedzi grzmią że nie wolno używać. I co, jak jesteś mądra, to takich rzeczy nie kupujesz.

a ja mam pytanie - zupełnie poważnie w jakim celu przekłuwa się uszy takim małym dzieciom ? wydaje mi się, że to niewygodne dla dzieciaka, być może niepotrzebny stres dla matki, jesli coś się stanie więc pytam konkretnie : jakie są korzyści

Gość cdfvgbhnjmk,
a ja napisze tak... SAMA zadecyduje? to moja juz od roku powinna kolczyki noscic bo ma do nich jakas slabosc a i malowac sie chce! to co? mam jej dac szminke i puder? bo SAMA decyduje ze chce? A CO MA PIERNIK DO WIATRAKA ??? Szminke i puder może w każdej chwili zmyć. Po kolczykach na zawsze zostanie ślad w uchu :O Beznadziejna argumentacja. Przekłuj sobie łechtaczkę a nie dziecku uszy.

Gość cdfvgbhnjmk,
Moja córka też dostała kolczyki na chrzest choć nikt się mnie nie podpytał czy planuję przebić jej uszka. A ja nie zamierzam. Może kiedyś jak mała będzie tego chciała.

Gość do cdfvgbhnjmk czy jakos tak
twoj "nick" jest rownie intelygentny jak twoja wypowiedz. Odpierdziel sie ode mnie i sama sobie cipke przekluj jak takie masz fantazje seksualne ty zdewiaciala ... ;/

Gość cdfvgbhnjmk,
hahahahahahahaha :D:D:D:D:D:D Ale się zagotowałaś :D Para uszami poszła ? Mam nadzieję, że tak bo inaczej mogłoby to się wylewem skończyć :classic_cool:

Gość do dcfvgbnjmk
kolejna pojebana baba ;/ lazi po tematach i wszyskim docina. Idz na cmentarz, lepiej zrobisz.

Gość cdfvgbhnjmk,
:D:D:D Nie zmieniaj nicku bo i tak wszyscy wiedzą, ze to Ty od kolczyka w łechtaczce :D

Gość gość
Ja to nie rozumiem- po co obrażać odrazu. Skoro ktoś chce przekluc uszy dla swojego dziecko, to niech to zrobi. W koncu to rodzica sprawa. Ja mam zamiar przekuć dla swojej córeczki jak skończy 6 m-cy i nie uważam się za głupią ani za złą matkę. A jak się komuś nie podoba to niech nie patrzy, bo nie robię tego dla innych. I powinno sie szanować decyzję innyxh;-)

Gość gość
Szanować decyzje innych? Spoko, ale dlaczego nie zacząć od szanowania prawa do decyzji własnego dziecka??