Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anginij

czy solarium to objaw dbania o siebie

Polecane posty

Gość anginij

Dziewczyny mam pytanie, czy waszym zdaniem solarium to wymóg dbania o siebie? Ostatnio jedna babka w pracy podczas kłótni zarzuciła mi ze powinnam dbac o siebie i zacząć chodzić na solarium, tak jak by blada moja blada skóra była przejawem niedbania o siebie

Gość wręcxz odwrotnie, to swiadczy
raczej o bezmyslnosci jesli idzie o kondycje naszej skóry.

Gość gawryn z lasu
tak, jesli przypiekanie sie i niszczenie skory to dbanie o siebie. i ten super efekt pomarańczowej gęby..mm palce lizac

Absolutnie nie, wręcz przeciwnie... Ja nigdy w życiu nie byłam na solarium i nie wybieram się, nie czuję się z tego powodu zaniedbana. Nie słuchaj głupot, szkoda zdrowia i urody!

Gość czarnulka18
nie zgadzam sie, chodze kilka razy w tyg na solarium a buźke mam jak dupcia niemowlecia a faceci na ulicy sie za mna ogladają! Nie wiem w ogóle jak można wyjść bladą na miasto, od razu widac ze taka to jakas szaraczka

Gość gawryn z lasu
jak mozna wyjsc blada? nowrmalnie, jestesmy rasy bialej to jestesmy biale...a faceci obejrza sie tez za panna w lateksowych kozakach i mini odslaniajacej posladki ale o czym to swiadczy?

Gość fgrvtgtrh
czesc ludzi nie wie co im grozi po solarium,a czesc wie ale sie nie przejmuje. Mnie sie podoba opalenizna,bardzo nie podoba mi sie jasna skora,ale stara sie nie korzystac z solarium tylko z balsamow brazujacych. latem przyznam ze leze na plazy cale dni,z pelna odpowiedzialnosci,po prostu to kocham,uzywam filtrow i jednoczesnie modle sie zeby nie dostac raka:P

Gość fgrvtgtrh
aha i zeby nie bylo - mam taka skore ze sie opalam na lekki braz,ale nigdy nie wygladalam jak typowa solara, nie mam tego stylu:)

Ja nie chodzę i wcale nie czuję się z tego powodu zaniedbana. Chyba to, że boję się o swoją skórę i zdrowie to znaczy, że dbam o siebie i swoje ciało nieprawdaż?

Gość no to widac ze pannie
solara mozg wypalila bo kompletnie nie wie o czym mowi :O

Wcale nie jest to objaw dbania o siebie, za to jest dowodem na głupotę - totalny brak wiedzy na temat częstego oddziaływania promieni UV na skórę.

Gość buzia po solarium to obciach
bo swiadczy o brakach w edukacji na temat podstawowych zasad dotyczacych zdrowia. Twoja skora zdradza tu twoją inteligencje wyksztalcenie - brzmi paradoksalnie, ale tak jest - niestety

Gość gkgnmsk
nigdy nie byłam na solarium:) mam 40 lat:) i moje ostatnie doświadczenie życiowe z przyjemnością opiszę Prowadzę własną firmę, zatrudniam akurat 4 panów:), bo to taka branża, ostatnio dostałam telefon od klienta (znamy się dobrze), ze skargą, że jego żona została źle obsłużona, dodam, że jestem prawie codziennie w firmie i ów przypadek sobie przypomniałam:), ów klient ostrzegał mnie przed moimi pracownikami, po czym dał słuchawkę żonie (i ona nakreślała sytuację, że obsługiwała ją młoda kobieta i jeden pan), to się zgadzało, tylko, że akurat, to ja obsługiwałam tę panią, bo innych kobiet nie ma:) Według mnie została obsłużona wzorowo, sytuacja się wyjaśniła, a ja byłam taka dumna, że upierała się przy swoim, że ta kobieta nie mogła mieć więcej lat niż 20 parę:) Pogratulowała mi wyglądu:) Moja 19 letnia córka, z którą walczę o solarium już przypomina kobietę 25 letnią:( Biorą nas za siostry na ulicy:( a mi jej żal, że ulega takim głupim modom.

Gość SrebrnaPerła102
Różnie można na to patrzeć...Jak dla mnie blada skóra jest aseksualna i o wiele lepiej czuję się, jak jestem lekko opalona, bo staram się nie być ani zbyt blada, ani spalona, ani jedno ani drugie nie jest atrakcyjne... Chociaż nie powiem, bo są dziewczyny, które super wyglądają z bladą karnacją... Ja chodzę na solarium raz w tygodniu i to zdecydowanie mi wystarcza :) Nigdy nie opalam twarzy, zawsze stosuję kremy przed i po opalaniu, piję dużo wody i dbam o nawilżenie ciała - balsamy, masła, kremy...

Ja chodze na solarium przed latem i przed jakimiś imprezami. Wiec w między czasie nie dbam o siebie ? Nie no śmiech po prostu nie przejmuj sie gadaniem jakiejś głupiej zazdrośnicy.

Gość ann//
Solarium, a dokładnie promieniowanie ktore działa na skóre powoduej raka skóry czerniaka. Jest to złośliwy nowotwór ktory szybko przezuca sie na inne czesci ciała. Poczytajciem om tym zanim kolejny raz położycie sie na łóżku opalającym. Koleżanka mojej siostry lubiła czasem isc na solarium, nie robiła tego bardzo czesto. Teraz jest po usunieciu pieprzyka, okazało sie ze to czerniak, miała wycinany jeszcze fragment skóry dookoła tej zmiany i badane węzły chłonne, płuca i bjamę brzuszna pod katem przezutów. Nikomu nie zycze życia w takim strachu. Dziewczyna do konca życia musi bardzo uwazac bo czerniak moze powrócic

Gość Podoba mi się
jasna karnacja, jaką niekiedy maja osoby rudowłose. Jeśli opalenizna, to lekka, dająca brzoskwiniowy efekt. A pierwsze skojarzenie, jakie mam na widok mocnej opalenizny, to prowincjonalna "elegancja", pokrewna słuchaniu disco-polo i noszeniu tipsów. Ale to jest moja subiektywna opinia... W tym programie tv, w którym dwie Brytyjki "ubierały Polskę", krytykowano opaleniznę, żadna z prowadzących opalona nie była.

Gość SzukajacaUkojenia
Ja za każdym razem jak poszlam na solarium to trafialam na mega mocne lampy nie bedac poinformowana, tzn no może nie za każdym, ale były może ze 4 przypadki gdzie się dosłownie poparzyłam :/ byłam cala czerwona i wszystko mnie piekło :( też chodzę tylko przed imprezami, a tak to nie:) osobiście uważam że jak ktoś 3-4 razy w roku skorzysta z solarium to przecież nic się raczej nie stanie:)