Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Sparnellla

Astma a ciąża

Polecane posty

Gość Sparnellla

Hej :) Czy są tu kobietki,które chorują na Astmę biorą leki sterydowe i rozkurczowe (inhalatory) i są w ciąży lub się starają albo już urodziły Mieszkam w UK chciała bym zajść w ciążę w tym raku,ale się boję przecież biorę leki za 2 tyg mam wizytę u GP chcę się dowiedzieć jak to jest z lekami czy mam dostanę inne czy co dalej :O dziewczyny może ,któraś coś o tym wie :)

ja mam astmę , urodziłam rok temu prawie. W ciąży musiałam brać leki, ale miałam zmienione na inne. Tak więc brałam pulmicort a po 14 tygodniu ciąży theospirex retard, i doraźnie ventolin. wszystko w możliwie najmniejszej dawce. córeczkę mam zdrową, choć ma już skłonność do alergii

Gość Sparnellla
Ja biorę tu leki,ale boję się,że mi nic nie zmienią i tak zostawią oni tu są troszkę inni :O na święta będę w PL i tam wybiorę się do lekarza

są sterydy jak najbardziej dopuszczalne w ciąży. podobnie leki do inhalacji - wiekszosc działa miejscowo, w oskrzelach, do krwi wchłania sie w stopniu minimalnym. lekarze na pewno dobiorą Ci najlepsze mozliwe leki. ja jechałam na sterydach i wziewach w sezonie alergicznym. da sie.