Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rachel keyes

kredyt hipoteczny

Polecane posty

Gość rachel keyes

witam, czy orientujecie sie czy mamy szanse na kredyt hipoteczny? Nasza sytuacja wyglada nastepujaco: ja jestem do stycznie na urlopie macierzynskim, mam umowe na czas nieokreslony, dochody 2000 zl netto, maz umowa na razie na 3 m-ce, od stycznia na rok, dochody 1700 zl netto.Nie mamy zadnych innych zobowiazan, mamy jedno dziecko. Najnizsza kwota ktora by nas interesowala to 170000, ale na mieszkanie duzo lepsze potrzebowalibysmy 240000zl. Macie jakies doswiadczenie w tej sprawie? pomozecie?

Gość hncuewbcfu
na takie kwoty troche za male dochody

Gość w sumie to tylko twoje
dochody beda brane pod uwage

Gość pyzy z kisielem
Jak masz duży wkład własny, to moooże jakaś mała kwota by wchodziła w grę. Ale wątpię, jak na trzy osoby to zdecydowanie za mały dochód.

Gość rachel keyes
naprawde jest az tak zle? kurcze, nawet te 170000 to za duza kwota?

dochody męża nie będą brane pod uwagę na swoje własne nie dostaniesz tak dużego kredytu, może jakieś grosze, typu 50 tys, chociaż nie wiem, czy tyle byś dostała, przy teoretycznie 3 osobach na jednej pensji

Gość rachel keyes
A jesli bedzie mial juz umowe na rok to cos zmieni?

Gość rachel keyes
z kalkulatorow zdolnosci kredytowej wychodzi mi ze mamy zdolnosc na powyzej 200000. tylko wlasne ta umowa na 3 miesiace...

co za tępaki się tu wypowiadają :o masz zdolność nawet na te 240 tys. ale czy rata rzędu 1500 zł to nie za dużo?

Gość pyzy z kisielem
Umowa na rok to za mało. Z dochodu odliczą Wam koszta utrzymania - mnie policzono 900 zł (jedna osoba!). Samochód też jest wliczany, wszelkie obecne kredyty itd. Ja mam 3500 dochodu na stałą umowę o pracę, a zdolność mimo tego nieco ponad 100 tys. Zresztą trzeba patrzeć realistycznie - przy 240 tys. kredytu rata zje Wam ponad połowę dochodu - przecież to jest nierealne. Moglibyście płacić góra 500 zł - to będzie w złotówkach jakieś 80 tys. na 30 lat...

Gość rachel keyes
Dzieki za odpowiedzi. Pyzy z kisielem- a w jakim banku tak Ci obliczyli? Rata do 1500 bylaby ok, poniewaz jak wroce do pracy bede zarabiac ok 3-3,5 tys( premia). Wypowie sie ktos jeszcze?

Gość moim zdaniem są małe szanse
Sama jestem teraz na etapie brania kredytu hipotecznego...tylko ze mam 50 %wkładu własnego, przy takich zarobkach na 3 osoby są marne szanse. Banki odlicza ok. 1000 zł na utrzymanie dziecka i jakies 500 zł na auto (jeśli je macie)...wiec teoretycznie zostaje wam 500 zł na zapłacenie kredytu i na życie...A pnsji meza rzeczywiscie nie wezma pod uwage. Moze lepiej poczekaj troche i postarajcie sie uzbierac troche kasy na wkład własny...bo zdloność kredytową może i masz, ale żaden bank ci teraz nie udzieli kredytu

Gość rachel keyes
Dzieki. a w jakim banku bierzesz kredyt? gdzie sa najkorzystniejsze warunki wg ciebie?

Gość moim zdaniem są małe szanse
nie sugeruj sie tym, w jakim banku kto bierze kredyt...mi akurat najbardziej odpowiada Lukas Bank, bratu ktory bierze kredyt na podobnych warunkach Deutsce Bank...a kuzynce ktora brala nieca wyzsza kwote kreytu PKO BP. Radze ci szczerze poczekac, az wrocisz do pracy...i bedziesz dostawac te 3 tys. może mąż znajdzie jakąs stałą prace za jakiś czas i wtedy bedzie mozna wziac jego zarobiki też.... i jesli chcesz sie upewnic co do tego czy da ade wziac kredyt, poleca wybanie sie do jakiegos doradcy....teraz jest bardzo duzo firm ktore sie tym zajmuja (bezplatnie) np. Gold Finance, Expander, Family Finance...zrobia ci cale symulacje, w ktorym banku i na jakich warunkach bedziesz mogla uzyskac kredyt