Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 00:00

pytanie do mam ...

Polecane posty

jak zmienily sie Wasze piersi po porodzie , po karmieniu ??

Gość rfwfwefwe
jeszcze niedawno byłam przerażona bo zaczęły zwisać. Skończylam jednak karmić a one zmniejszyły się i znów są takie jak były czyli średnie, nie obwisłe. Nie widzę różnicy. Jednak fakt że miałam mało mleka i karmiłam krótko bo jakieś sześć miesięcy.

pol roku to kawal czasu ...

Gość xdvstrc
piersi nie zmieniają się od karmienia, ale od samej ciąży. Ja nie karmiłam, przed ciążą miałam pięne i jędrne - a teraz są obwisłe. To wpływ hormonów - ważne jednak by dobrać i nosić odpoowiedni stanik.

nie ma wiecej mam ?

karmię, są piękne, wiem, ze później będą mniejsze i luźniejsze, bo tak miałam po pierwszym dziecku ale zamierzam schudnąć, więc liczę się z tym, ze biust nie zostanie taki jak teraz.

ja karmiłam 11 miesięcy. nie karmię już rok. a piersi? nadal jędrne, ładne, kształtne, nieco większe niż przed ciążą (z czego się cieszę o zawsze miałam malutkie :P)

Gość ppmmn b
W ciąży były duże, twarde i jędrne Podczas rocznego karmienia różnie bywało. Zależy od tego czy były opróżnione z pokarmu czy też nie. Do pół roku po odstawieniu od piersi była masakra. Miękkie, mało jędrne, flaczki. Straszne były. Myślałam,ze tylko operacja im pomoże ;) Ale przeszłam na dietę, zrzuciłam 10 kg nadwagi, dużo ćwiczeń na poprawę jędrności biustu, kremy, balsamy, chłodny i ciepły natrysk podczas prysznica itp. Jest znacznie lepiej. Odzyskały jędrność, nie są flaczki. I nie takie miękkie w dotyku. Może dlatego, ze ubył mi jeden rozmiar. Zmalały z D na C. Ale mimo wszystko są inne niż przed ciążą.

u mnie na plus, bo zmalały. Zawsze miałam duże piersi i miałam z tego powodu kompleksy. Teraz mam rozmiar B i jak dla mnie są idealne, choć już nie tak jędrne jak przed ciążą - karmiłam 6 miesięcy, przed ciążą rozmiar duże C małe D, podczas karmienia bardzo duże D.

przerazacie mnie ... ... piersia bede musiala karmic dopoki bede miec pokarm ?

u mnie bez zmian, moze dlatego ze krotko karmilam w ciazy powiekszyly bez szalu to samo podczas karmienia zostaly mi male rozstepy pod piersiami, na szczescie sa pod spodem i ich nie widac

jak zechcesz skończyć karmienie to pokarm zniknie. dopóki będziesz karmić pokarm będzie (przynajmniej w większości przypadków tak jest).

mam jeszcze jedno pytanie ... 2 lata temu mialam wycinany wyrostek , jestem w 6 miesiacu ciazy i ta blizna mnie boli ... tak jakby ktos ciagnal w 2 strony ... w dol , w gore ... ktoras z Was tak miala ??

Jeszcze karmie, Mały ma prawie 5 miesiecy ale piersi tragedia, bez stanika juz chodzić nie będę;( Z małego, fajnego B mam rozwleczone D i zupełnie nie wiem co z tym zrobić;(

ja przed ciaza nosilam D ... ;(