Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zalamana_Kasia

Jestesmy ze sobą pół roku a On mi się jeszcze nie oswiadczyl - co robic???

Polecane posty

Gość zazoolka
Ciesz sie , ze sie nie oświadczył, bo tylko bezmyslny idiota oświadcza sie po 6 miesiacach randkowania. Jeszcze zebyscie razem mieszkali, to ujdzie, ale takie spotykanie sie pół roku to troche za mało na tak poważną decyzję

Gość lustrzane odbicie
Ślub to jest jakiś amok u kobiet. Myślą, że to im da poczucie bezpieczeństwa i stabilizację. Czysta iluzja i fantazja zazwyczaj. Ktoś powiedział, że "małżeństwo to miłość poproszona o cos więcej"

Gość slub jest problemem tylko
dla niezakochanych i niedojrzalych, dla innych to normalny etap w zyciu czlowieka.

Gość hahaha, dobre
:D

Gość zalamana_Kasia
no dobra niby wg was te 6 miesiecy to za krotko ale znamy sie dluzej.

zgadzam sie z lustrzanym odbiciem - mniejsza czy autorka prowokuje czy nie, takie "dylematy" niestety bywaja udzialem wielu kobiet.... "Czy w tym kraju kiedykolwiek nie będzie wieśniacko-katolicko-stereotypowego podejścia do związku? Nie dość, że kościół, państwo, to jeszcze dom rodzinny wtacza takie bzdury ludziom i tresuje jak małpki" nic dodac nic ujac - to jest bardzo przykre;-(((((((( ale tez wygodne dle penych grup spolecznych - zawsze latwiej manipuluje sie zastraszonymi "Jak za pół roku nie ma oświadczyn, to masakra. Pewnie nie wiedzą, że z nim sypiasz, bo by cie nazwali puszczalską. Własne dzieci też będziesz tak dołować???"" i w ogole dla niektorych slowo puszczalska to najgorsza mozliwa obraza - a przeciez to slowo oznacza dosadnie ze laska jest swiadoma wlasnej seksualnosci i na dodatek nie ma problemow ze znalezieniem partnerow - wszystko jedno czy mowa o 2 czy o 102 partnerach. a najbardziej "puszczalskich" nie trawia te ktore im .....zazdroszcza swobody i radosci, albo nie moga tak przebierac w partnerach - gorzka prawda;-))) nie namawian do rozwiazlosci seksulanej, ale nie ma co z seksu i sypiania z ilomas tam, partnerami robic demona - pod przykrywka "szacunku, milosci i wiary w sprawiedliwosc tego swiata" wazne zeby znalezc kogos kto podziela nasz poglad w tej kwestii

"lustrzane odbicie Ślub to jest jakiś amok u kobiet . Myślą, że to im da poczucie bezpieczeństwa i stabilizację. Czysta iluzja i fantazja zazwyczaj. Ktoś powiedział, że "małżeństwo to miłość poproszona o cos więcej"" dokladnie - to jest prawdziwy amok! ja jeszcze rozumiem np. ortodoksyjne katoliczki dla kt slub oznacza nowa epoke i odkrywanie seksualnosci itd. ale panny sypiaja z facetami - a w ducgu sie modla jak nawet nie o slub to "byle sie oswiadczyl" - przeciez to puste takie pozoranctwo i okropnie niedojrzalae. tu bardziej chodzi o forme niz o tresc , stwainie ultimatum albo - albo - nawet przypadki gdzie laski odchodzily do innych tylko dlatego ze tamci byli bardziej skorzy do ozenku - a gdzie tu milosc??

"slub jest problemem tylko dla niezakochanych i niedojrzalych, dla innych to normalny etap w zyciu czlowieka." nieprawda - sa tez tacy kt maja w powazaniu instytucje malzenstwa a zyja z tymi samymi partnerami od 20 lat dzielac z nimi wszystko co maja. w innych krajach, innych niz polska z silnym lobby kosciola katolickiego, to konkubinat jest zrownany z malzenstwem - nawet w kwestii dziedziczenia itp. w polsce to chyba wynik zbyt rozleglych wplywow episkopatu i sutannikow - a co za tym idzie silnie zakorzenionej nauki spolecznej kosciola katolickiego - to powoduje te chore sytuacje. przeciez gdy dwoje ludzi sie spotyka - najpierw nastepuje zauroczenie, fascynajcaj - potem w to wchodzi sfera seksualnosci (przez niektorych zwana puszczalstwem;-) - potem dopiero decyzja o przyszlosci i dziciach - to czemu kosciol katolicki probuje te naturalna kolej rzeczy na sile odwrocic?? 15:06 [zgłoś do usunięcia] hahaha, dobre

Gość zalamana_Kasia
Smiejecie sie ze mnie ale ja go naprawde kocham i chce z nim byc do konca zycia to mezczyzna ideał:( i bardzo bym tez chciała zeby mi sie oswiadczył i wziac z nim slub w kosciele, przysiegajac przed Bogiem milosc az po grob:( Nie chce kariery, nie wybrzydzam, jestem wierna, na pierwszy miejscu stawiam dom i rodzine. czy mam zbyt duze wymagania?

niekoniecznie musi chodzic o Twoje wymgania - tu decyduje ze sie tak wyraze "potega milosci" niektorzy Ci powieda ze czas za krotki, inni ze za mlodzi jestescie - ze tak moze tez myslec Twoj chlopak - ale moze byc tez tak ze Tobie zalezy znacznie bardziej...

mi sie wydaje ze nie ma reguly - 6 miesiecy czy 12, rok czy siedem lat wiem ze mezczyzni - moze nie chlopcy raczej szybko sie decyduja jesli sie zaangazuja - nie oznacza ze trezba od razu brac slub, ale daja odczuc kobiecie zew chca sie znia ozenic i to zalezy wtedy od kobiety jak szybko

Gość homosapienz
przelecieć i zostawić

wydaje mi sie ze autorka nie jest psychopatka jedynie "ofiara" konserwatywnej spolecznosci/obyczajowosci.... to tylko tlumaczy jej zachowanie - nie usprawiedliwia to mam na mysli

Gość autorko, no to rzeczywiście
przesrane, jakiś półgłówek ten Twoj facet, w końcu jestescie ze soba AŻ pol roku!

Gość kolejna idiotka
wysyp głupich ,infantylnych bab trwa!hahaaaaa

Gość zalamana_Kasia
jestem idiotka bo marze o slubie i dzieciach??:(

Moim zdaniem nie jesteś idiotką. Tylko nie naciskaj na swojego faceta, bo może się przestraszyć i uciec. Jeżeli naprawde tego chcesz to z nim na spokojnie porozmawiaj, zapytaj jak on to widzi.

Gość zalamana_Kasia
ale ja nie nasikam na niego:( nie domagam sie pierscionka nie chodze za nim i nie paplam ciagle o tym. licze ze sie domysli sam, bo czasem mowie mu ze chciałabym wyjsc za mas itd

Gość zalamana_Kasia
Kassik - on odpowiada wtedy ze najpierw musimy ze soba zamieszkac, zobaczyc jak to bedzie zyc wspolnie na swoim i wtedy pomyslimy co dalej:( a moja rodzina jest bardzo wierzaca i nie uznaje mieszkanie razem przed slubem;/

Gość to milo ze nie sikasz na niego
hahahhaa

Gość to milo ze nie sikasz na niego
a swoja droga on ma racje

Gość Hipciosław
Kasiuniu, uspokój się, na siłę przecież go nie zmusisz, a kierowanie się koleżankami ma też swoje minusy. Jeżeli jest Pan tak wspaniały to zapobiegaj by wasza miłość kwitła a jednego dnia pewnie będziesz miło zaskoczona !!

Ile masz lat ? 15 ? Ja pier... Dziewczyno. Oświadczyny to oznaka, miłości i pragnienia bycia z kimś całe życie. A nie tego że się mu oddajesz :) Chyba że śpisz z nim razem... w pracy na zebraniach :D

Gość zalamana_Kasia
pisałam wczesniej ile mam lat i nie 15!

Chcesz ,żeby po pół roku znajomości chłopak ci sie oświadczył? Ja jestem z moim już 6,5 roku i jakoś do ślubu nas nie ciągnie :D