Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kkkrrrolliczek doswiadczalny

UK- wynajem mieszkania/ jak dlugo agencja sprawdza tenatow?

Polecane posty

Witam:) Mam pytanie do wynajmuajcych mieszkanie w UK przez agencje. Otoz mieszkanie ktore mnie interesowalo odejrzalam wspolnie z narzeczonym i powiedzielismy agentowi ze je bierzemy( oferta byla wystawiona tylko 1 dzien). W agencji nieruchomosci dostalismy formularz, wypelnilismy ,wreczylam statement i payslip facet zrobil sobie xero, opłacilam koszty administracyjne, I teraz od kilku dni nas sprawdzaja.Agent wstepnie powiedzial ze wszystko jest ok i nie widzi przeciwskazan by nam nie przyznali tego mieszkania do wynajmu. Jednak zastanawiam sie ile trwa takie sprawdzanie? powiedzial ze ok 4 dni a 4 dni mijaja dzis i niestety nie zadzwonili. Od znajomych dowiedzialam sie ze ok 2 tygodni ( a za 2 tygodnie chcielismy sie juz wprowadzac o czym agent wie) Czy moze byc tak ze zadzwonia i powiedza ze nic z tego skoro jestesmy wyplacalni i stac nas na mieszkanie? Powiedzial rowniez ze ktos juz dzwonil w sprawie tego mieszkania ale z racji iz juz oplacilam koszty adm. Mieszkanie nie jest juz do wynajecia tylko jest zarezerwowane dla nas o czym informuje klientow. Jednak ja dalej widze iz oferta jest wystawiona w internecie. Jak dlugo potrwa takie sprawdzanie?? Jesli ktos z was wynajmuje przez agencje napiszcie prosze ile czasu musieliscie czekac. Pozdrawiam i dziekuje:)!!

oj.. podnosze :(

Gość antiseptic spray
ja jak wynajmowalam z koleznka mieszkanie to sprawdzanie zajelo kolo 10 dni, czesto sie zdaza, ze juz wynajete mieszkania sa dalej na stronei interentowej szczegolnie jak sa to ladne i fajne mieszkania, to taki wabik aby przyciagnac klientow do danej agencji, jezeli wpacicliscie oplate administracyjna to agencja nie moze komu innemu wynajac nagle chyba ze mieszkanie jest oglaszane w kilku roznych agencjach

Gość kozibonk
zadzwon do nich i sie zapytaj. w agencji przewaznie pracuja lenie ,ktorym nic sie nie chce robci i szcezre watpie zeby cokowliek sprawdzali...... najlepiej dzown do nich az zostanie to zalatwione ,ja mialam raz sytuacje taka@ znalzam dom ,dlaam agencji depozyt,chcialam podpisac umowe asap,ale oni ,ze nie ma sie co spieszyc,ze dom bedzie moj itd. po 2 dniach do mnie zadzownili ,ze niby wlasciciel zmienil zdanie i chce dom sprzedac- oddali mi depozyt, a potem znowu wystaiwli ten dom tylko za wyzsza stawke!

sluchaj agencja oczywiscie poprosila o referencje tak? zadzwon sama do tych osob ktore wpisalas i sprawdz czy juz dostali request o referencje czy nie. Jak tak upewni sie ze wyslali do agencji, i zadzwon do agencji z pytaniem co jest. Jak nie to popros te osoby o przefaxowanie do agencji. Jak nie dostali request to zadzwon do agencji i ich opiernicz:-D mi wszystko zajelo chyba 3 dni; uprzedzilam osoby od referncji i one po otrzymaniu requesta od razu przefaxowaly do agencji papiery. Credic check itp administracyjne rzeczy zrobili od reki 1 dnia. 3go dnia juz pospisalam umowe.

Gość mnie sprawdzali tydzien :)
a w tym czasie dom caly czas byl w internecie "do wynajecia". Kolezanka zadzwonila jak chetna na wynajem ;-) ale powiedziano jej, ze oferta jest nieaktualna. Po tym tygodniu spisalismy umowe i sie wprowadzalismy. Calosc okolo 2 tygodni, od wplacenia oplaty administarcyjnej do wprowadzenia sie.

Gość facet mowi
tenatow, co za wies

Gość Tarja 81
Pracuje w agencji wynajmu i sprawdzenie referencji z pracy i od poprzedniego landlorda zajmuje ok tygodnia. Agent powinien umowic sie z wami na dzien podpisywania kontraktu tego samego dnia kiedy wplaciliscie oplate agencyjna. Jest to zazwyczaj tydzien po wypelnieniu aplikacji i wplacaniu oplaty agencyjnej. Jesli referencje nie dotra do agencji przed podpisaniem kontraktu, zawsze mozna uzyskac referencje przez telefon.

sprawdzanie?jak mój mąż wynajmował(ma wyższe zarobki niż ja=większa szansa na wynajęcie) to sprawdzali jego miesięczne dochody.potem zxdecydowali że stać go na wynajem.zapłaciliśmy 100 Ł admin fee,i 2x za 480 za 1 i ostatni miesiąc. nie mamy żadnej kaucji,tylko nie płacimy za ostatni miesiąc.a admin fee zapłaciliśmy 2 tyg przed datą wprowadzenia się,żeby dom zdjęli z ogłoszeń i zamknęli ofertę.warto pamiętać,aby upominać się o każdy papier potwierdzający każdą wpłaconą przez was kwotę.

Gość macie bardzo duza szanse
u mnie to trwalo niecaly tydzien w tym byl weekend i Bank Holiday Monday, ale ta agencja jest bardzo profesjonalna i podziwiam goscia, ktory tam pracuje i zajmuje sie naszym domem. Szkoda, ze wiekszosc to kowboje i lenie.