Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

drugie imie alicja

myśle o przerwaniu ciąży.....co robić

Polecane posty

Myśle o przerwaniu ciąży po smierci synka ,który miał zaledwie 6,5 miesiaca. Mam jeszcze córkę 5 letnią. Od tego okropnej tragedii mineły 3 miesiace....i także brak miesiączki...robiłam 3 testy w tym 2 pozytywne.Byłam na poradzie u ginekologa,nie zbadał mnie ponieważ stwierdził ze nie da mi pewności na 100% zalecił zrobienie testu beta hcg...jutro idę na badanie i bedę wiedziała co sie ze mna dzieje...mieszkam w Anglii nie chce dziecka po tym co mnie spotkało nie jestem gotowa..psychicznie...małe dziecko mnie przeraża...moją decyzję musze obmówić z partnerem, bo jeszcze nie mówiłam mu jakie mam zamiary w razie ciązy.... juz nie wiem co robić

Gość wydaje mi sie ze teraz jestes
w szoku jeszcze, ale jak usuniesz to dziecko i po jakims czasie przyjdzie opamietanie, to nie poradzisz sobie, bo w ciagu roku stracisz 2 dzieci... 'a swoja droga mialas ochote na seks po takiej tragedii??? :-O

przemysl sobie to dobrze zebys pozniej nie zalowala boze ile jest takich par co chcieli by a nie moga... Ja bym wszytko oddala za taka nowine ze jestem w ciąży;)

powiem ci szczerze ,że nie za bardzo....ale potem coś sie we mnie przełamało....jakies emocje mi się właczyły...jakby ten sex był jakimś lekarstwem i bliskosc z partnerem ale to trwało z miesiąc..nie rozumiem tego do końca...dużo znajmych mówi że to nie czas na dziecko po tym co sie stało...

autorko, przede wszystkim to Twoja decyzja i my Ci tutaj nie możemy powiedziec bezpośrednio co masz zrobić a co nie, nawet podejrzewam, że ciężko się postawić w Twojej sytuacji bo mało jest osób, które cos takiego przeszły.... Myślę, że zanim zdecydujesz cokolwiek porozmawiaj ze swoim facetem to raz. Porozmawiaj też z jakąś inną bliską osobą, nie wiem, mamą, przyjaciółką...Może one jakoś Ci pomogą, wesprą. Może pokażą Ci jakies inne wyjście z tej sytuacji, niekoniecznie wiążące się akurat z przerywaniem ciąży... Jestem w stanie wyobrazić sobie, jak musisz cierpiec z powodu straty tamtego dziecka, ale wydaje mi się, że pozbywanie sie kolejnego wcale nie sprawi, że będziesz czuć się lepiej. Tak jak ktos napisał- chyba jeszcze szok z powodu tamtego zdarzenia może powodować Twoje takie negatywne odczucia odnośnie kolejnej ciąży, ale gdy dojdziesz do siebie nigdy nie wiadomo, czy nie załowałabys podwójnie że jednak zdecydowałaś się na usunięcie...czyli jakby stratę kolejnej istoty...Przecież nie wiesz jak będziesz sie czuc, gdybys jednak zdecydowała sie donosic ciążę.... Może nie podejmuj decyzji zbyt pochopnie? Brałaś pod uwagę mozliwość urodzenia dziecka i ewentualnie jesli się nie zdecydujesz na wychowanie- oddanie go bezdzietnej parze, która stara sie od lat i marzy o takim szczęściu jak posiadanie malej istoty do kochania? Może to jest jakies wyjście? No nie wiem....przerywanie ciąży to naprawde nie jest ułatwienie sprawy, pomimo, że tak sie na początku wydaje...zastanów się. a najwazniejze- porozmawiaj o tym z kimś bliskim i nie rób niczego zbyt pochopnie, żebys potem nie żałowała i nie pogrążyła sie w jeszcze gorszym smutku.

Weź tez pod uwagę, że właśnie kolejne dziecko może zaleczyć ranę po utracie tamtego....nigdy nie wiesz, czy tak własnie by nie było, znajomi nie maja prawa decydowac o tym czy coś jest za wcześnie czy nie, skoro zaszłas w ciążę to widocznie może tak miało być? Może właśnie to nowe dzieciątko sprawi, że nie będziesz tak cierpiec po stracie tamtego? Przemysl to wszystko ale nie idź na łatwiznę. Życzę Ci powodzenia!

Gość ojej bardzo wspolczuje
a co sie stalo twojemu dziecku, mial juz 6miesiecy i taka tragedia?

oddanie dziecka po porodzie nie wchodzi w gre !!! jak juz urodze bedzie moje....ale nie chce dziecka....nie chce brzucha i nic z tym zwiazane...zdaje sobie spawe ,ze to chyba szok...ale nie moge patrzeć na maje dzieci,gdy widze na ulicy takie małe w wózku i np. spi...wydaje mi sie,że jest martwe...albo ze cos mu jest....przypominaja mi sie widoki mojego synka ,gdy był w szpitalu...juz po smierci( bo byłam go ogladac)....poprostu to co czuje....ciezko opisac słowami... jeszcze nie wiadomo czy jestem w ciąży...dopiero jutro idę na badanie z krwi....

Gość a czemu zmarło ?
chory był ? :(

ojej bardzo wspolczuje wyobraż sobie,że do dziś nie wiem i czekam cały czas na przyczyne.....być może jakaś bakteria go zaatakowała....lekarze nie wiedzieli nic...i czekam nadal....

Gość a czemu zmarło ?
Boże ... tragedia :( bardzo mi przykro. nawet nie chcę sobie wyobrażać jaki ból odczuwasz :(

drugie imie - z pewnościa jest Ci bardzo cięzko po smierci synka i składam wyrazy wspólczucia tylko szczerze watpię czy aborcja pomoże Ci wyleczyc twoje seruszko... zastanów sie nad tym wszystkim ciąza trwa 9 m-cy, jak sie bedzie miało urodzic dzieciątko które masz teraz w brzuszku będziesz juz troche inaczej na pewne sprawy patrzyła, prawodpodnie bedziesz juz inna osobą... nowe dziecko nie zastąpi Ci tego które straciłaś ale byc może wypełni lukę, kiedyś usiądzie na pustym foteliku, usmiechnie sie, powie "mamo" które tak bardzo chciałaś usłyszeć... zobaczysz minie troszkę czasu będziesz inaczej na to wszystko patrzyła! trzymaj się masz dla kogo życ!

kurcze ja mysle ze po aborcji kiedy emocje opadna bedziesz czula sie o wiele gorzej bilans bedzie nst :jedno dziecko zmarlo, drugie zabilas sama mysle ze fatalnie bedziesz sie z tym czula, co odbije sie na Twoim malzenstwie i coreczce teraz targaja Toba sprzeczne emocje, byc moze za jakis czas sama bedziesz dziwila sie ze tak myslalas ten czas nie jest dobry na podejmowanie tak waznych decyzji, pomysl o swoim zmarlym dziecku ktore patrzy z nieba na swoja mame, napewno chcesz wyslac tam kolejne swoje dziecko? wierze ze pojemiesz madra decyzje a chwilowo jestes w depresji ,przytloczona zdarzeniami z ostatnich miesiecy

trzymam kciuki za zeby wszystko bylo po Twojej mysli

Gość nie wiem nicccc
coś nie tak...okresu nie mam 4 miesiace a wynik wskazuje na 5-6 tydz ciąży hmm cos tu nie tak...jest.... współzyłam 2 miesiące temu ponad...

Gość Bozia Ci dala nastepna szanse
Wykorzystaj ja :) najlepsza decyzja po stracie dziecka jest kolejna ciaza :) Powodzenia

kochana w takim razie gratuluje tej malej fasolki :) wg mnie gdzies 5 tydz od ostatniej miesiaczki

Gość kajsdkjesm
tu masz normy http://parenting.pl/portal/teksty/co-to-jest-beta-hcg-istota-normy a co do Twoich wątpliwości, moim zdaniem dziecko jest dla Ciebie szansą na powrót do normalności; moi znajomi mieli podobną sytuację,dziś są szczęśliwymi rodzicami bliźniaków mimo iż wcześniej dotknęła ich tragedia jest jeszcze sprawa wiary,ale tego się nikomu nie narzuci; życzę Ci żebyś miała odwagę dać życie temu dziecku

Gość Kalafingaaa
nie usuwaj bo to cie dobije bardziej twoje dziecko zmarlo le zawsze bedzie z toba mozeto jakis znak ze zaszlas znowu w ciaze mozeto pomoc twojego zmarlego dziecka nie spartacz tegp

autorko to tylko decyzja twoja i partnera,ani my tu, ani twoi znajomi nie powiedzą ci jak masz zrobic, żeby bylo dobrze., ja nic nie piszę, bo sama nie wiem jakbym postąpiła..

jezeli okres ostatni mialas 4 miesiace temu a bete masz tylko 34 to cos jest nie tak albo ciaza jest mlodsza niz myslisz, byc moze po tych problemach wszystko sie rozlegulowalo albo z ciaza jest cos nie tak :( daj znac jak bedziesz po lekarzu