Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość agulajda

polożna wsparcie

Polecane posty

Gość agulajda

Witam serdecznie, Jestem położną i zostałam poproszona o wygłoszenie wykładu dotyczącego roli położnej we wspieraniu laktacji. Muszę naprędce zrobić badania dotyczące rzeczywistego stanu rzeczy. Ankieta jest skierowana do matek, które w ciągu ostatnich 3 lat urodziły dziecko i karmiły piersią. Byłabym wdzięczna za przesłanie ankiety znajomym. Każdy głos jest na wagę złota, a ponieważ wyniki zostaną przedstawione położnym z całej Polski to idea też słuszna. Oto link do ankiety: http://www.ankietka.pl/ankieta/48984/rola-poloznej-w-laktacji.html Pozdrawiam i dziękuję, Agnieszka Kalinowska

Gość kijevna
hehe chyba podeślę ankietę bratowej - rodziła pół roku temu... jak poprosiła położną o pomoc przy przystawieniu do piersi to dostała wizytówkę i zaproszenie na prywatne konsultacje... jakoś to w końcu sama opanowała, ale jedna pierś przestała produkować mleko szybko:(

Gość agulajda
Oczywiście będę wdzięczna za każde wypełnienie ankiety i za każde przesłanie linka. Póki co są w ankiecie budujące przykłady, ale są też takie że sama się zastanawiam że takie rzeczy jeszcze się dzieją w szpitalach. czekam na jeszcze :)

Gość wysłąne;)

Gość kicia niez tej ziemi miau
poszło

Gość agulajda
Dziękuję za każdą odpowiedź :)

Gość jwkp
już wypełniłam :)

Gość hmm mi pachnie ankieta
firmy produkujacej laktatory, kotre suzkaja srodkow dystrybucji przez polozne rodzinne

Gość hmm mi pachnie ankieta
no by a o wsparciu matkiakr przez polozna a pytan o wsparcie nie ma.... sa za to pytania o czestotliwosc odwiedzin poloznej i marek laktatora.....

Gość agulajda
Serdecznie dziękuję za wypełnianie ankiety. Co do podejrzeń, to rozumiem, że w Internecie trzeba krytycznie na wszystko patrzeć i przesiewać, ale ja nie widzę nic dziwnego w moich pytaniach, przede wszystkim dlatego, że są układane pod mój wykład i chcę zebrać konkretne rzeczy, dlatego nie poruszają wszystkich spraw związanych z laktacją. Pytanie ile razy była położna rodzinna, czy była pomocna, ile czasu poświęcała na laktację, czy położne na oddziałach pomagały przystawić - to moim zdanie są pytania o wsparcie. Bo jeżeli były często, pomagały to wspierały. Mają też Panie dużo miejsca na opisanie swoich odczuć, a także tu na forum na wypowiadanie swoich opinii.

Gość magdalenkaaaaaaaaaaaaaaa
Mieszkam w jednym z największych misat w polsce, rodziłam ponad rok temu i tylko dzięki braku jakiegokolwiek zainteresowania przez położną moją osobę świadomi nie karmiłam synka piresią..... Przez cztery dni był w inkubatorza ( problemy z oddechem). Chodziłam , pytałam o pomoc przy laktacji.....przyszla tylko pani która nie miała ochty za bardzo na ten temat ze mna rozmawiać.....Późńiej odpuściłam. Po powrocie ze szpitala kompletnie nie mialam pojęcie jak mam karmić.

Gość spoko ankieta
wypełniłam. nie sądzę, że to jakaś firma...

Gość MAMA 8 MIESIĘCZNEJ WIKTORI
wypełniłam.

Gość agulajda
Zastanawiałam się jeszcze nad jednym co nie wychodzi póki co w ankietach, ale przeczytałam na innym forum. często się Paniom zdarza że wśród personelu istnieją rozbieżności w poradach laktacyjnych?

Gość agulajda
jw. Nie ma żadnych opinii na ten temat?

Gość lampeczka
Karmienie piersią - ważna sprawa!!!!!! Wypełniłam ankietę i przesłałam ją moim znajomym koleżankom.

Gość wysłane
:)

Gość agulajda
Witam, spieszę aby zdać raport z ilości ankiet. Otóż ankietę wypełniło 115 ankiet, dałoby się jeszcze kilka wypełnić? (prośba do tych co jeszcze nie wypełniali). jak opracuje wyniki w skrócie je przedstawię. Pozdrawiam