Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wiesiołekkkk

olej z wiesiołka pod koniec ciąży

Polecane posty

Gość wiesiołekkkk

mam pytanie- czy brałyście olej z wiesiołka pod koniec ciąży? Jeśli tak to w jakich ilościach i czy w jakimś stopniu ułatwił wam poród?

dziewczyny, a po co się go bierze w ciąży? bo że starając się o dziecko dobrze go brać, to wiem, ale w ciąży? nic nie słyszałam, oświećcie mnie :)

Gość do Evi
a co bardziej polecasz ? Olej z wiesiołka czy liscie malin ? Ja biore olej z wiesiołka od 36 tc , 3 razy dziennie po jednej kapsułce 1000mg i odkad biore to co jakis czas mam uczucie jakby mi sie cos tam rozwierało Evi napisz chociaz prosze od którego tygodnia brałaś ten olej

wiesz juz nie pamietam :( urodzilam w 38 tyg (nagle wody mi odeszly) ale wydaje mi sie ze bralam go jakos 2-3 przed porodem

ciezko powiedziec co lepsze wiesiolek lepszy w uzyciu, polykasz i juz wywar trzeba wypic, smak okropny :-/ i to i to wydaje mi sie ze pomoglo chociaz gdybym byla jescze raz w ciazy wolalabym wiesiolek :)

Gość do Evi
do Xilox - olej z wiesiołka pod koniec ciązy bierze się po to ,zeby akcja porodowa przebiegała szybciej , szybciej sie zrobiło rozwarcie i zeby uniknąc nacięcia i pekniec Podobne własciwosci ma herbata z lisci malin , ale ja duzo na ten temat czytałam i liscie nie kazdemu pomogły , wiekszosci dziewczynom pomógł wiesiołek , dlatego zdecydowałam się na niego

Gość do Evi
dzieki Evi :-) pozdrawiam ciebie i dzieciaczki

Może trochę późno, ale chyba też zacznę brać. Boję się tylko interakcji z żelazem (które też przyjmuję- mam anemię ciążową) i feminatalem.

Samuelle najlepiej zapytaj sie w aptece zawsze lepiej sie poradzic :)

dziękuję za odpowiedzi :) dopiero zaczynam zbierać informacje tego typu :) Evi, to super, że cię nie cięli ani nie popękałaś. ja też chciałabym urodzić naturalnie, a tego właśnie się najbardziej boję - że takie bolesne komplikacje mogą się pojawić. tylu już opowieści się nasłuchałam, że zgroza mnie ogarnia :(

Gość wiesiołekkkk
dziękuję za odpowiedzi. ja herbatę z liści malin piję od 35tc. a olej z wiesiołka zaczęłam brac dzisiaj-38tc. tylko że ja mam olej w kapsółkach 500mg.

Gość asfdg
ja też brałam ten wiesiołek od 37tc i nie popękałam

Gość adaaaadaaa
no właśnie ja też się chyba zdecyduje na ten olej z wiesiołka

Gość gość
Lykanie Oleju z wiesiołka działa na włosy i paznokcie. w czasie ciąży należy go aplikować dopochwowo trzy razy dziennie, po 2,2,3 kapsułki. Poleżeć z 20nim aż się rozpuszcza. wtedy ma działanie. Super że po połykaniu go nie byłyście cięte, ale łykanie go nie miało na to żadnego wpływu