Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość leczo*

Jakich używacie kremów na twarz????

Polecane posty

Gość teneryffffaaa
z kremami jest tak, że im mniej składnikow, im najbardziej naturalne i najprostsze, tym lepiej wszystkie clarinsy, loreale, diory, olay wymiekaja przy polskiej ziaji i bambino no pytam sie skąd masz takie informacje ? to jest twój post , napisałas ogólnie " z kremami jest tak .... " czyli pisałas ogólnie o wszystkich kremach .

Gość do jagody 369
nie pokaze na kefe nigdy zdjecia bo chociazbym wygladala jak miss swiata to i tak by mnie zjechali. Wiec nie ma sensu. - ale tu nie chodzi o urode a o cere, masz męzowi sie podobac i sobie a co Cie inni obchodzą?

Gość teneryffffaaa
no ja dostałam próbke "la prairie" tego z kawiorem , fajny jest ale śmierdzący jak dla mnie , a poza tym jednak za drogi :) przejde sie do sephory mam tam już znizke , pewnie mają tego diora.

mala mi pisal kiedys ze ma bardzo wrazliwa skore i dlatego uzywa tych badziewnych bambino i ziaji bo innych nie moze po prostu.

Gość teneryffffaaa
no to wszystko tłumaczy , ale po co pisać odrazu że kremy najprostsze są najlepsze . Najlepsze dla cery wrażliwej , ale dla mojej po 30-stce już nie ...

widzialam ten la prrairie na polce ale cena powalala chyba 1500zl za sloiczek ale nie jestem pewna. Dobry jest ? Pewnie skora po ni wyglada super...

Tak sobie myślę, czytając dzisiejsze tematy o brudnych dzieciach, że jakby ktoś założył temat, jakiego mydła używacie oraz jakich środków czystości, to temat by szybciutko padł, lub został zdominowany, przez te, które twierdzą, że od brudu jeszcze nikt nie umarł...

Gość teneryffffaaa
Super jest, przysięgam jak dla mnie to odrazu inny kolor skóry jest , palę papierosy dlatego moze i moja cera robi sie bura, a po tym la praire jest super . Kolezanka pracuje w sephorze i zrobiła mi takie dwa pudełeczka małe próbek . Ale ja nim smaruje na wieczór tylko .

cerę mam wrażliwą, a że mogę sobie pozwolić, to wypróbowałam te wszystkie z "wyższej półki". i po prostu lepiej służą mi te polskie, zwykłe, a nawet dziecięce. mojej kolezance 32-letniej równiez, więc nie ma reguły. generalnie lubie inwestować w to, w co warto - dobre trwałe perfumy, makijaż mineralny wysokiej jakości, swietne balsamy do ciała, peelingi. natomiast kremy lubie proste, bez zapachów, barwników, sztuczności. nie pisałam ogolnie, tylko o sobie.

falea, nie kumam ... dlaczego myslisz , ze taki temat by padl??? Srodkow czystosci wszedzie dostatek do wyboru do koloru.

Jagoda, wejdź sobie na temat o zaniedbanych dzieciach - rzuciły się tam na autorkę, którą zszokował brud u sąsiadki. Okazało się, że utrzymywanie domu w czystości, to jakaś głupota i że brudne dzieci, to szczęśliwe dzieci. Ręce mi opadli.

Gość oiii
jagoda, jesteś jak wrzód na dupie , niczym przeklęta iwosia;P

Gość a skad mam wiedziec ze jakis
krem czy balsam na naturalnych skladnikach jest????

ziaja, bambino i wszystkie te kremy "bezskładnikowe" są dobre do młodej twarzy. Ja mam 30lat i uważam, że w tym wieku trzeba juz zacząć wzmacniać skórę. Zwykły krem tu nie poradzi. A tak na marginesie to loreal czy olay to całkiem inna "półka" w porównaniu do Clarinsa. No i ja wole zainwestować w dobry krem. I doraźnie w dobry specyfik na problemy (np. celulitis). W sumie cienie też mam dobrej firmy...Generalnie lubię inwestować w dobre kosmetyki :):)

Gość teneryffffaaa
dlatego ze mi go szkoda :) poza tym rano wykańczam ten vichy co mi jeszcze troche go zostało .

dobry krem powinien zawierac : kwas hialuronowy , glikol, gliceryne, pentenol, wit A,E,H, ceramidy, cholesterol, mocznik, Alantoina wyszukalam krem polskiej firmy Ziaja, jakas tam seria na dzien ktory zawiera wiekszosc tych skladnikow i kosztuje w granicach 20 zl mam zamiar wyprobowac :)

Gość emmaljunga to jest
dziewczyny: jesli chodzi o kremy, ktore zawieraja przede wszystkim naturalne olejki jako baze i zero parafiny i podobnych syfow jak wlasnie bambino :P to godna polecenia jest Weleda (dla skorzy bardziej dojrzalej seria Wild Rose ale sa tez inne). Drozsze niz przecietne drogeryjne kremy,ale tansze od Diora. Bardzo lubie tez kosmetyki Dermalogica - na lato przewaznie Active Moist (dla cery mieszanej) a na jesien i na noc Smoothing Cream. Ceny juz raczej spore,ale bardzo wydajne produkty.

a ja Clinique,jestem juz w takim wieku ze trzeba zapobiegac zmarszczkom i odpowiednio nawilzac cere co by jak najdluzej mloda byla;)

od pewnego czasu tylko Ziaja Krem Opuncja figowa Lekka formuła :) mam suchą cerę i ten sprawdza się rewelacyjnie!

Ja mam jeszcze mloda skóre, ale raczej kaprysna, wiec uzywam kremów nawilzajacych bez zadnych dodatków przeciwzmarszczkowych. Rano wklepuje nawilzajacy zel Clinique, poniewaz bardzo szybko sie wchlania, dobrze nawilza, nie sprawia ze sie swiece i pozostawia uczucie bardzo swiezej skóry. Na noc wklepuje Lancome Hydra Zen- juz ciezsza konsystencja, pozostawia film, ale bardzo mocno nawilza i dobrze mi sluzy. Rano nie wygladam jak monstrum z ziemista cera :)

ja mam skore niby sucha ale jakiekolwiek zbyt tluste kremy zapychaja mi pory. probowalam roznych kremow nawilzajacych ale najlepiej do tej pory sluzy mi clinique extended thirst relief . Jak sie go wsmaruje czuje sie jakby sie nalozylo na skore wode, ma fajna konsystencje, niby dziala jak krem ale jest bardziej jak zel. Wczoraj co prawda skusilam sie na garnier moisture rescue gel bo kosztuje tylko 6 dolarow a nie ponad 40 jak clinique a ma niby byc taki sam. No i juz 2 dzien stosowania i stwierdzilam ze jednak clinique jest the best dla mnie.

Gość mała mi ma racje
wszystko co proste jest zdrowsze nawet jedzenie, to samo dotyczy kosmetyków, kremów czy szamponów, przecież kosmetyki to chemia, im jej mniej tym lepiej, proste nie?

Gość a dlaczego mała mi
tak sie nazwała ? pewnie jest z metra cięta , czyli metr piećdziasiąt w kapeluszu ... takie karyple czesto sa przemądrzałe !

mi mała ma dokładnie 162 cm:) idealnie do obcasów. a nazwała się tak, bo ma podobny charakterek i ciętą ripostę;) poza tym uwielbiam Muminki. Evi i pomaranczko- no wlasnie, o tym piszę:) ja lubię tez niektóre kosmetyki Neutrogeny, i starej dobrej marki Vaseline, zwłaszcza wazelinę do ust i balsamy do ciała.