Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Francaaaaaaa

Szukam stanika - najlepsza marka

Polecane posty

Gość Francaaaaaaa

Chce zamówić sobie stanik przez internet, bo w moim mieście są takie ceny, że po prostu sie nie opłaca i chciałabym zapytać, która marka jest najlepsza?

Mam nadzieję, że ustaliłaś swój prawidłowy rozmiar? Wszystko zależy od tego, jaki masz biust. Małym biustom jest dobrze w Audelle, Pour Moi, Discover Mademoiselle. Większym w Curvy Kate, Panache. To marki brytyjskie. Z polskich godna polecenia jest Ewa Michalak, ale rozmiar musisz wyliczyć u niej na stronie.

Ja polskie marki odradzam. Konstrukcja polskich staników nie jest dopracowana, bo polscy producenci dopiero zaczynają poszerzać rozmiarówkę. Na stronie Samanty nie ma zbyt szerokiej rozmiarówki, do tego piszą bzdury co do ustalania rozmiaru. Mierzyłam kilka ich staników i nie leżały zbyt dobrze, z tego co pamiętam każdy robił kacze dzioby. Dalia ma chyba kilka fajnych modeli, ale ja osobiście nie mierzyłam. Możesz przejrzeć w katalogu balkonetki co dziewczyny często kupują: http://www.balkonetka.pl/katalog/brand Prowadzi Freya, Panache(Masquerade, Cleo), Audelle, Curvy Kate, Discover Mademoiselle, Effuniak (Ewa Michalak), Fantasie, Fauve, Gossard, Milena, Pour Moi, Keia Pink (Ruby Pink), sporo jest staników La Senza, ale czasem ciężko trafić z rozmiarem, tak samo Marks&Spencer, jednak La Senza jest lepsza niż M&S.

Gość Francaaaaaaa
Dziękuję:). Tak, wyliczyłam dokładnie. Myślałam, że, jak z resztą większość kobiet, mam 70B, tymczasem mam 65D.

Gość Francaaaaaaa
No i kolejne pytanie. Mam dość szeroko rozstawiony biust. Podejrzewam, że to przez te cudowne 70B:|. Który stanik, chodzi o kroj, byłby dla mnie najlepszy?

Gość funkyMission
też poszukuję dobrej marki staników: aktualnie posiadam 3 i każdy jest zły!! w dodatku każdy mam w innym rozmiarze: to jakaś masakra: 1. z triumpha 70C niestety za duży' schudłam i mi biust zmalał 2. z reserved 70B i ten jest najlepszy 3. z triumpha 70A za mały! (w sklepie wydawał się ok) niestety nie polecam biustonoszy z triumpha, szybko się niszczą jak za taką cene, rozciągają się i mój stracił kolor! poza tym jak ktoś tutaj napisał rozmiar jest najważniejszy! po zmierzeniiu biustu itd wyszło mi że pownnam mieć > 60D< ale w sklepach w moim mieście takiego jeszcze nie znalazłam!!

Na krojach odpowiednich dla biustów za bardzo się nie znam, bo brafitterką nie jestem :) I może to tylko złudzenie, że Twój biust jest szeroko rozstawiony, bardzo wiele kobiet tak sądzi, a tak naprawdę mają normalne piersi. Wiem tylko, że dobrze zbiera i nadaje się do migracji model Freya Rio, tylko nie wiem czy 65D nie byłoby za duże z tego modelu, a 60D za ciasne. Wpisz się może na forum na balkonetce i zapytaj dziewczyn co jest dobre do zbierania biustu spod pach :) Triumph nie ma pełnej rozmiarówki, ma niewykwalifikowane ekspedientki, wysokie ceny, a niską jakość i strasznie rozciągliwe obwody. Wymieniałam już marki godne polecenia :) Sklepy są tutaj: http://stanikowamapa.prv.pl/ Chociaż ja osobiście kupuję przez internet i na szczęście zawsze trafiam w rozmiar. :)

Gość FunkyMission
powiedz prosze jak dokładnie powinno mierzyć się "rozmiar"! spotkałam różne porady: 1. od obwodu biustu odejmuje się obwód pod biustem 2.od obwodu w biuście - obwód stanika!! (?) 3. spotkałam jeszcze radę że powinno się obwód pod biustem dodatkowo odjąć 5 cm.

Mierzysz się pod biustem ciasno na wYdechu. Z reguły odejmuje się te 5 cm i zaokrągla w dół, wszystko zalezy ile wyjdzie Ci pod biustem. Jeżeli wyjdzie np 66, to możesz szukać w obwodach 60, ale i w ścisłych 65tkach. Jeżeli wyjdzie 76, to już raczej 70tki, bo to już trochę więcej tłuszczyku i trzeba bardziej zaniżyć, żeby stanik się lepiej trzymał. Masz ustalony obwód pod biustem, dajmy przykład 76 pod biustem, czyli obwód stanika to 70. I to co Cię tak zdziwiło jest poprawne. Od wymiaru w biuście odejmujesz wyliczony obwód. Załóżmy, że w biuście wyszło 91 91-70 = 21 Każda miseczka ma przypisaną różnicę. A: 12,13 B: 14, 15 C: 16, 17 D: 18, 19 E: 20, 21 itd co 2 cm W tym wypadku będzie to miseczka E, a cały rozmiar to 70E. Teoretycznie powinien pasować na takie wymiary, ale wszystko zależy od kondycji biustu, kształtu. To w polskiej rozmiarówce, w brytyjskiej jest trochę inaczej, miski idą AA, A, B, C, D, DD, E, F, FF itd i zmieniają się o 2,5cm Ja wyliczając rozmiar korzystam z tabeli: http://spreadsheets.google.com/pub?key=pxpi6szJEGjb8-r-aEKk9Hw&gid=31

Gość FunkyMission
dzięki za odpowiedz :) wyszło mi że mam 65 B lub 60 D niestety przeglądam internet w celu poszukania łądnych staników w moim rozmiarze w rozsądnej cenie i nic nie mogę znaleźć! zaczynają się co najwyżej od 70 w górę

Taniej jest chyba tylko na allegro, ale nie widzę zbyt wielu dobrych staników w Twoim rozmiarze, wszystko raczej droższe. Audelle 30B chyba dwa modele widziałam za 99zł Może spróbuj zapytać na balkonetkowym Bra-Swapie o takie rozmiary.

Gość FunkyMission
dziękuję - popytam :)

Gość klassi
Ciekawy wątek :) Ja do pewnego momentu miałam obawy przed zakupami stanika przez internet. Ale często bywało, ze nie było ładnych modeli z mojego rozmiaru i życie zmusiło mnie do pojęcia takiego ryzyka i nie żałuję :) Ostatnio nabyłam sobie stanik z Nipplex, bałam się że będzie tylko ładnie wyglądał, ale pomimo cienkich szelek jest tak dobrze wyprofilowany ,że ładnie podtrzymuje biust.

Gość lubie pestki z jabłek
od chińskich i polskich marek radzę się trzymać z daleka ;) ponoć większości sprawdza się panache , freya , george i marks spencer, victoria secret(te ponoć nie za tanie) na allegro nówki chodzą o połowę taniej niż w polskich sklepach a jedne z polskich marek dających się użytkować to ewa bień i ewa michalak i effuniaki ;)gorsenia przereklamowana tak jak krisline, gaja, alles , ava ,vena , biggi, atlantic,kostar itp. triumph i felina szkoda kasy a rozmiarówka do niczego

Gość KingaFisz
Ja staram się wybierac polskie marki, trzeba liczyć się z tym że tańsze biustonosze będa gorszej jakości. Często kupuje tutaj http://ekskluzywna.pl/bielizna-damska mam kilka swoich ulubionych marek.

Gość gość
Polecam bieliznę marki Axami, chociaż niestety ceny mają dosyć wysokie ale naprawdę wysokiej jakości produkty. Mam już kilka modeli i jak na razie TOP1 na mojej liście. Możesz ją zobaczyć np. tutaj https://lasiens.pl/producent/30-axami

Gość gość
Super wygodne biustonosze koronkowe masz w https://www.lejdi.pl/, jak szukasz jakiegoś sklepu na dłuższą współpracę. Kiedyś to ciągle wymieniałam, nawet w wyspecjalizowanych sklepach, a tutaj zero problemów, całe szczęście. Polecam, bo wiem, co to za ból nie móc dopasować stanika.

Gość gość
Sprawdziłam markę Alles i jestem pod wrażeniem. Po pierwsze modele są mega kobiece, po praniu nie zniekształcają się i dalej pięknie leżą ;) Po drugie, cena w porównaniu do jakości jest bardzo niska! Dziewczyny polecam, będziecie zadowolone!