Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość taka ciezka sytuacja

czy moge podac 4,5miesiecznemu dzicku bebiko2

Polecane posty

nie mam kasy, w cycach ze streu pusto a mala bedzie wolac za 2godz jak sie obudzi..wczesniej kilka razy dostla bebiko1 i kaszke tak to karmie piersia, czy nie zaszkodzi jak podam ze 2 razy-tylko takie mam? ;( :( :(

mam jeszcze pprobke mleka nastepnego hipp2, ktore lepsze?

Gość hgfy
a co dasz jutro??:o

Gość szok normalnie y
kup 1. Jak Cie nie stac to po cholere dziecko sobie robiłas????!

Gość kochannnnnnnnna mammmmmma
chyba bebiko 2 to po 6 miesiącu ja bym nie dawała my mięliśmy tez przeboje z mlekiem dla dziecka bo to co wybraliśmy nie było dobre dla naszego dziecka i bolał go brzuszek jak tylko zmieniliśmy mleko przestał płakać i wszystko wróciło do normy jak za czasów kiedy karmiłam piersią.

Gość boooże święty
autorka chyba się coś pyta nie ? nie odpowiada się pytaniem na pytanie durne bogate od siedmiu boleści baby ;/ Ja niestety autorko ci nie pomogę bo się nie znam... nie zwracaj uwagi na te głupie komentarze

jutro mi nerwy opadna i piersia bede karmic, cos zlego mnie spotkalo i przyszlo mi do glowy ze moge na forum zapytac innych mam.... bardzo wam dziekuje suukk........mozan na tej jebbb kafe na was liczyc

Gość hgfy
hhahaha suke to widzisz w lustrze:o

Gość siaelee
Moje też dostało bebiko 2 w tym samym czasie, lepiej spał, nic nie było

Gość dziewczyny ale z was hamstwo
wyłazi, moze cos sie stalo ze kobietta karmic piersia nie moze i byta grzecznie, oby do tych co tak pisza zlo wrocilo ze zdwojona sila

Gość hgfy
jakie zlo?? Prosze cie. Zeby miec dziecko trzeba byc odpowiedzialnym a nie na poczatku miesiaca a ona nie ma na mleko:o

Możesz jak nie masz innego, jak mnie raz stres złapał to podałam MAłemu w 3,5miesiąca od razu butle poczatkowego gerbera i nic mu nie było, więc jeśli Twoje dziecko już dostawało modyfikowane to no problem

skoro nie masz innego to podaj to co masz. malutki może zareagować jednak bólem brzuszka :( możesz też dać nieco więcej wody niż jest w przepisie, będzie "lżejsze". "jakie zlo?? Prosze cie. Zeby miec dziecko trzeba byc odpowiedzialnym a nie na poczatku miesiaca a ona nie ma na mleko" - wiesz mój mąż ma wypłatę 5 każdego miesiąca, więc to ze jest początek miesiaca nie oznacza że każdy jest akurat po wypłacie :P

wyjaśnie-kase mam na koncie a do bankomatu 20km, w sklepie karta nie zapłace a taksowkarza też nie wyslę, jeśli jutro się poprwai, a wiem ze tak bedzie;( dziękuje za normalne wypowiedzi

możesz też spróbować najpierw podać pierś. może tylko ci się wydaje że mleka tam nie ma? moje piersi też często były puste, a jak mały się dossał to mleko aż mu chlupało :P także ja najpierw bym spróbowała sama nakarmić maluszka, a jak nic by nie wyszło to miałabym przygotowaną butelkę i szybko bym podała.

Gość emmmalak
Jak raz awaryjnie to mleko podasz, nic chyba się nie stanie. Dzieci kiedyś piły krowie mleko i żyją, to co ma się stać po Bebiko 2 w wieku 4,5 miesiąca. Choć owszem, zalecenie jest, by podawać to mleko dopiero po 6 miesiącu, bo ma inaczej przetworzone białko mleka niż mleko z jedynką. No ale jak masz wyjście albo dać dziecku głodować, albo dać to mleko, to chyba drugie wyjście lepsze. I skoro wiesz, że może się zdarzyć susza w piersiach, to miej zawsze w domu w zanadrzu jakies mleko oznaczone jedynką, kup na zapas , by w razie co nie miec takich dylematów, jak dziś.

Gość plavelsis
Co Wy tutaj piszecie? Po co dziecko robila, walnijcie sie w leb! MIALA PORONIC? NIE, LEPIEJ ZEBY DZIECKO URODZILA. Ale chociaz sie stara, zeby je wychowac, zeby mialo jakies jedzenie, mleko. Nie wszyscy zarabiaja po 5 tysiecy - tacy to pieprzeni darmozjady i krytykowac jedynie potrafia.

Gość Lepiej nie dawaj
Ja dałam przez pomyłkę i przypadek a potem płakał strasznie przez całą noc i tak sie zraził do mleka że miałam wielki problem żeby potem wypił NORMALNE juz.

Gość a ja powiem ta LLL
Ja od 5 miesiaca przeszlam na bebiko dwa a zaraz za miesiac na 2R i dziecku nic nie jesy . Nie najadala sie 1 wiec zmienilam i OK

Gość posciel satynowa
przeciez jeszcze rok temu mleko 2 bylo po 4 - m-cu i wszystkie dzieci tak jadly, a przeciez nie zmienil sie sklad mleka tylko normy zywieniowe, wiec nie martw sie i spokojnie mozesz dac takie mleko :)

Gość czy nikt
nie zauwazyl ze ten temat jest z listopada:O troche za pozno na wasze rady he he

Gość karolinhoo
p**********e bogate suki !!! a zeby wam szmaty k***a kiedys braklo na mleko k***a ciekawe jakbyscie sie k***ily pod mostem za kase biedy zescie d****i niezaznaly wiec morda psy !!!

Gość mama szarańczy
Ja myślę że ze dwa razy nic się nie stanie!!! Jakbyś dawała bez przerwy to może mógłby nie tolerować jeszcze....ja raz dałam 2 mojej 4 miesięcznej żeby sprawdzić czy inny smak jej przypasuje...nic się nie działo...nie martw się:):):)

Gość wifigdańsk
a mzoe sprobuj podac piers? to jeszcze małę dziecko i ty na pewno masz mleko.czemu uwazasz ze nie masz? skoro do tej pory podawalas piers.tak jak pisze Agtka-moze się wydaac ze piersi sa puste ale jak się ddziesko dossie to az chlupie.pisze tez z wlasnego doswiadczenia. moje 6 msc,i nic innego nie chce-najda się tylko cycem,choc wiem,ze musze wprowadzac jej juz inne posilki (i próbuję),a piersi wcale nie sa wielkie ani nie wydają się pełne mleka. bo mleko zaczyna się produkowac z chwilą kiedy dziecko zacznie ssac,to nie jest tak ze zawsze z piersi leci.piersi naprawde moga być male i wydawac się puste a moga byc wspaniałym barem mlecznym. mysle ze problem lezy gdzie indziej-napisalas ze jestes zestresowana.przede wszystkim się wyluzuj i odstresuj i probuj piersia a mleko sobie wrazie czego przygotuj i wstaw do lodówki.no i zlikwiduj zrodło problemu,bo faktycznie dziecko wyczuwa jelsi mama jest w stresie.

Gość mlodamamusia00000
w piersi zawsze jest pokarm to studnia bez dna, może wolniej lecieć więc przystawiaj częściej to pobudza piersi do działania, co do mleka mm to podaj jak nie masz wyjścia ale na przyszłość staraj się unikać takich sytuacji bo tylko może brzuszek twojego maleństwa ucierpieć