Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kwiatek2323

pominięta tabletka w 3 tygodniu

Polecane posty

Witam. Mam problem ponieważ pominęłam tabletkę antykoncepcyjną Yasminelle w 3 tygodniu (4tab). Postąpiłam według ulotki: Przyjąć pominiętą tabletkę, tak szybko jak to możliwe, nawet jeżeli oznacza to, że przyjmie się dwie tabletki na raz. Tabletki znowu należy przyjmować o zwykłej porze. Zamiast okresu wolnego od tabletek, należy przejść od razu do następnego blistra. Najprawdopodobniej, miesiączka (krwawienie z odstawienia) wystąpi pod koniec drugiego blistra, ale może wystąpić także plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe podczas przyjmowania drugiego blistra. moje pytanie brzmi: Kiedy mogę dostać okres? Czy postępując według ulotki byłam zabezpieczona przed zapomnianą tabletką i po? Tzn chodzi mi o ten trzeci tydzień. Czy istnieje jakieś ryzyko ciąży? Dodam ze kochałam się z chlopakiem 2 dni wcześniej przed zapomnianą tabletką. Wczoraj skończyłam 2 opakowanie, a okresu nie ma. Czy powinnam się martwić?

Minął już kolejny ( 3 dzień) dzień a okresu nie ma. Robiłam test ciążowy i z testu wynika że nie jestem w ciąży. Może miała któraś z Pań podobną sytuację? Bardzo proszę odpowiedź.

Spoko, postąpiłaś dobrze, zgodnie z ulotką, ale czy po tej zapomnianej tabletce uprawiałaś seks ? bo mimo wszystko powinnaś przez jakiś tydzien po tym stosować dodatkowo prezerwatywe na wszelki wypadek zresztą moim zdaniem nie masz się czym martwić po 1. test wyszedł negatywny, a już by pokazał ciążę po takim czasie jakby co, a po 2. ja np. dostaję okres dopiero 5 dnia przerwy między opakowaniami, przerwa trwa 7 dni i w ich czasie ma przyjść okres, więc masz jeszcze czas, poczekaj spokojnie :)

Dziękuję za odpowiedź moniak. Tak, 5 dni po zapomnianej tabletce uprawiałam seks z chłopakiem. Ja zawsze dostawałam okres 3 dnia w przerwie. Wpadam w panikę ponieważ na ulotce jest napisane że powinnam dostać pod koniec 2 blistra. Dziś zrobię jeszcze jeden test. Mam nadzieje że będzie negatywny :(