Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kafeterianka252

ODCHUDZANIE SIE W CIAŻY

Polecane posty

Gość Kafeterianka252

Jestem w koncowce 6m.c. i przytyłam już 15 kg. bardzo dużo się objadałam na początki ciąży, nie wiedzialam, że aż tak mogę przytyć... Chcialabym schudnąć, oczywiście nie 10 kg do samych kości, tylko z obszarow typu uda, pupa, ramiona, nie robiąc przy tym krzywdy dziecku, albo chociaż już więcej nie tyć, bo lekarz nawet już mnie ostrzegalł. Znacie jakieś fajne ćwiczenia? Muszę zacząc dbać o siebie, bo na prawdę gruba się zrobiłam....

Gość alaaa ma kotaaaa
radzę ograniczyć jedzenie co do ćwiczeń to spacery lub basen. Wiem ,że można też kupić płyty z aerobikiem dla ciężarnych ale zazwyczaj kończy się tylko na kupnie ... Ja jetem w 28tc i też już sporo przybrałam bo 9kg ...

Gość Kafeterianka252
No wlaśnie chyba zacznę lekkie ćwiczenia, bo dobrze się czuję. Od początku ciazy mało tyłam, w tym miesiącu aż 10 kg mi stuknęło...Też już kręgoslup mnie boli i stawy, muszę jakośs się wzmocnić.

Gość Kafeterianka252
podnosze

Gość 10 kg w miesiąc??????
ty chyba żartujesz???? ty potrzebujesz terapii wstrząsowej a nie lekkich ćwiczeń. nieźle musiałaś się opychać :o proponuję obejrzeć taki filmik który ktoś wczoraj podawał a jakimś temacie o dużych noworodkach ( swoją drogą nie tylko o dużych noworodkach ale i o ich potężnych mamusiach).

niech ci ginekolog da namiary na jakiegoś porządnego dietetyka! i niech cię mąż pilnuje żebyś nie podjadała.

Gość Kafeterianka252
tzn, opychałam się tak 3-4 miesiąc i teraz wyszło szydło z worka:(

Gość Kafeterianka252
Najgorsze jest to, że prawie ciągle czuję głód

bo rozepchałaś żołądek kobieto!!!!!!! obejrzyj ten filmik to stracisz apetyt na tydzień ;)

wczoraj obejrzałam ten filmik i myślałam że mnie krew zaleje jak widziałam te baby i to czym karmią te maluchy :o http://vod.onet.pl/male-olbrzymy,6052,film.html

Gość Kafeterianka252
mam straszne wyrzuty sumienia.

Nie wolno odchudzać się w ciąży :o Musisz jeść mniej żeby nie tyć "na wyrost" i jakieś spacerki czy basen (jeżeli pływasz od początku ciąży to jest zalecany jeżeli nie to powinnaś z niego zrezygnować). Jedyne ćwiczenia jakie możesz teraz robić to takie rozciągające i oddechowe.

Gość Kafeterianka252
wiem, że nie wolno się odchudzać, napisałam, że chcę zrobic cos z udami i pupą bo tam jestę wielka

Gość widze że nie ja jedna
mam termin za 3 dni Waże 63kg. Myłśicie że to dużo, bo czuję się jak słoń połaczony z wielorybem, nic nie moge zrobić nawet buty zakłada mi mąż :( mam 160 cm wzrostu

Gość Kafeterianka252
ja mam 174 prze ciążą 65 teraz-80 kg,

Gość o matko polko
ja jestem w 6msc perzytyłam jakies 7-8kg i panikuje żę to za duzo i tez ciagle czuje glod ale staram sie go olewac czasami i zajac czyms innym

Gość no to ci powiem
Ja przytyłam w ciazy a25kg.Potem bałam sie juz na wagę wchodzić.W drugim trymestrze sporo jadłam, a potem co nie zjadłam to tyle samo tyłam -około 1,5 co 3 tygodnie i nic nie mogłam poradzić. Ale piłam dużo soków z kartonu, a one mają dużo cukru, potem je odstawiłam, podobinie jak inne produkty, które były tuczące.tak czy siak tyłam tak samo. W ciągu roku wróciłam do swojej dawnej wagi.

Jedz 5 malych posilkow dziennie co 3h najlepiej chude mieso (np piersi z kurczaka, ryby itp) pij 1.5l wody mineralnej, duzo sie ruszaj , nie musza to byc od razu cwiczenia wystrczy jak bedziesz duzo spacerowac. I przede wszytskim nie podjadaj. Wez sie za siebie bo 6m i 15 kg to baaaaaardzo duzo. Ja przytylam 22kg ale po przyjsciu do domu ze szpitala bylam tylko +8kg ktore juz niedawno zrzucilam ale poweim ci ze bylo bardzo ciezko. :( Ale znalazlam fajna dietke i dzieki niej schudlam. Nie wierz w to jak kobiety pisza ze w ciay sie obzeraly a potem w 3m po porodzie schudly bo to sie zdarza bardzo rzadko. Przewaznie trzeba walczyc ze samym soba.

zapomnialm jeszcze o warzywach owocach, nabiale, orzechach, pestkach. To wszystko jest bardzo zdrowe i dzieki takim produktom bedziesz zdrowa, najedzona i bedziesz pieknie wygladac.

Gość Makaronikkk
idz do lekarza sama sie nie odchudzaj !!!!!!!! szok !!!!

Gość porrucznikowa
Żeby przytyć 10 kilogramów, trzeba by zjeść 70 000 nadmiarowych kilokalorii. Czyli jak przez miesiąc, to by to było 2100 kcal nadmiarowo na dzień. To jest chyba mało możliwe. Na moj gust to troche przez żarcie, a reszta to nagromadzona woda. Jesteś napuchnięta? Najlepiej spytaj lekarza, a nie złosliwe baby na form, bo tu to tylko zjebę dostaniesz , a informacji zero. Lekka aktywnosć fizyczna na pewno nie zaszkodzi. Spacer, rower, pływanie - to ci tylko dobrze zrobi. Co do jedzenia, to uwazaj na słodycze i inne puste kalorie. Jedz dużo warzyw, owocow, pij duzo niesłodzonych napojów (woda, herbata owocowa), nie zapychaj się ciastkami. Jakichs diet bym raczej nie polecała, po prostu w roli napełniaczy zastosuj niskokalorczyne a objetosciowe produkty

haha chyba niektóre osoby nie zrozumiały, że autorka nie napisała jakoby miała przytyć 10k w miesiąc tylko, że nie chce tyle szybko schudnąć ;) ja prawie do początku 6 miesiąca przytyłam niemal 12kg,najgorzej było w 4 i 5 miesiącu ;) a teraz przez ostatni miesiąc waga prawie się nie ruszyła, z 1kg może przybyło ;) jak ma się dużo przytyć to tak będzie i już i nie ma co na siłe ograniczać jedzenia bo chociaż będziemy miały satysfakcje, że tyle nie orzytyłyśmy to nie jest to zbyt zdrowe dla dziecka. W 4 i 5 miesiącu tak samo czułam wilczy głód, a od początku 6 już tak nie jest ;)