Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sdxpotppas

podpaski z biedronki

Polecane posty

Gość cvbnm
1. nie ma takiej mozliwosci by z samego stosowania tamponow miec infekcje - mozna tylko jak sie je wklada brudnymi lapskami lub chodzi w nich zbyt dlugo, wiec wszystkim ktorzy mowia o infekcjach gratuluje higieny. czy seksu tez nie uprawiacie,zeby wam nic nie weszlo do srodka? 2. tak, tampony moga powodowac lekkie bole podrzusza, nawet jak sa dobrze wlozone, stad jak ktos ma bolesny okres lepiej stosowac podpaski, bo tampony zwieksza bol. 3. na noc nie powinno sie uzywac tamponow!

Gość no czyżby
Lepiej jak krew zalega wewnątrz ciała i tam gnije, bo nie ma nawet powietrza? (wytwarzają się przecież bakterie gnilne, beztlenowce) i gdy na leżąco krew wręcz wraca tam skąd przyszła zarażając "wyższe" okolice? :O bleh :O yyy , wydaje Wam się to lepsze, bo nie widzicie co tam się dzieje...

No właśnie dla mnie podpaska jest wygodniejsza. Bardziej higieniczna. Ale to indywidualne wybory. Ja tam nikogo nie przekonuję. Ale źle się czuję z tamponem:(

Gość do - cvbmn
Poczytaj sobie posty "A może.." tam są też linki, mówiące o opiniach ginów, że z tamponów też mogą być infekcje i nadżerki, a potem mów, że to niemożliwe 👋

Gość cvbnm
zalezy jakiego ginekologa spytasz, a wlasciwie ktory o jakiej firmy dostaje bonusy, tak jak z dentystami i innymi lekarzami.

Gość A ja Wam powiem, ze...
mi dwóch ginekologów powiedziało, ze m.in. tampony używane często mogą powodować nadżerkę...Coś w tym musi być Ja nienawidzę podpasek :o leje się z Ciebie, a już latem to w ogóle :o ale na noc używam podpasek, i to tych maxi, night, zależy od firmy :P Kiedyś w nocy też używałam tamponów, nastawiałam sobie w pierwszych dniach krwawienia budzik np na 2 żeby go zmienić, bo całej nocy by nie wytrzymał nawet super :D ale ostatnio coś mi się ubzdurało, że w nocy muszę dać swojej margaritce odpocząć :D Kiedyś koleżanka powiedziała mi, że w biedronce są super tampony za grosze ...Kupiłam, używałam ich dzień: wata się odklejała już przy zdejmowaniu opakowania, ciężko było zaaplikować, masakra :o dlatego najczęściej używam ob, ale są dość drogie- może znowu sprawdzę te ze stonki :)

Gość ale co ona powiedziałaaaa
oblubienica, nie słuchaj ich, widocznie nie słyszały, że czasem bywa tak, iż kobieta po prostu nie może nosić tamponów, bo ma 'nieodpowiednią' do nich budowę, moja kol. ma tak samo i gin jej zalecił, żeby nosiła dalej podpaski i już nie próbowała 'dopasowywać' różnych tamponów, bo i tak zapewne będzie czuła dyskomfort

Gość cvbnm
poza tym ponawiam pytania - seksu też nie uprawiacie móiać: kochanie, ale zrobisz mi nadżerkę, strzep sobie?

Gość Bo nie wiem już
A czy prezerwatywa całkowicie niweluje możliwość zarażenia się wirusem odpowiedzialnym za nadżerkę w trakcie seksu? Wie ktoś?

Ależ seks też może byc przyczyną nadżerki, w końcu m.in. uszkodzenia mechaniczne są przyczyną nadżerki! Ale bez przesadyzmu, w końcu człowiek by zwariował :o

Gość -.xyz.-
Przecież tego tampona w ogóle się nie czuje :P A o wiele większy komfort. Ja jestem zadowolona z tamponów z biedronki, różnią się tylko ceną (opakowanie za 5 zł. wystarcza bez problemów na 3 miesiące).

Gość cvbnm
prezerwatywa stwarza jeszcze wieksze zagrozenie, za wyjatkiem dni plodnych, kiedy sluz jest lepszy jakosciowo i jest go zdecydowanie wiecej. sama uzywam podpasek, ale denerwuja mnie wszystkie dziewicze tereski pierdolace o nadzerkach. jak zle stosujesz tampony, moze i masz nadzerke. jak Ci facet robi dobrze brudnym palcem - a dlonie zawsze sa nosnikiem bakterii, w mniejszej lub wiekszej ilosci - mozesz miec nadzerke. jak lubisz ostry seks - wieksze ryzyko niz tampon. jak dziewica krytykuje tampony - ok, ale jak zwykla ruchalska pierdoli o urazach mechanicznych to mnie szlag trafia. zaszyjcie se najlepiej:)

cvbnm ale jak zwykla ruchalska pie**oli o urazach mechanicznych to mnie szlag trafia. zaszyjcie se najlepiej To było o mnie? :P Ja sobie nie zaszyję, bo to by dopiero byl uraz mechaniczny, nadżerka murowana :P Ja tam wiem od czego może sie zrobić nadżerka, ale i tak ostrego seksu czy tamponów sobie nie odmówię, bo jakbym tak na wszystko miała uważać, to co to za interes :D

Gość Kasianow
Poczytajcie sobie co jest w podpaskach i tamponach a szybko Wam wyjdzie dlaczego macie odparzenia lub uczulenia od podpasek i tamponów. Polecam podpaski wielorazowe. Korzysta z nich bardzo dużo kobiet, niestety nie w Polsce. Ewentualnie kubczeczek menstruacyjny meluna