Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sdxpotppas

podpaski z biedronki

Polecane posty

Gość beze mnie
tampony mogą wywołać wstrząs toksyczny. W biedronce opakowanie z 20 podpaskami jest za jakies 5 zl. Są dużo lepsze od always i naturelli

mało tego jak się sznurek urwie i tampon utkwi to biegusiem do lekarza go wyciągać -> no jak sama sobie ulepisz tampony z waty i włóczki to może sie urwać:O 🖐️

Carrie 👄 Widelec widzisz ja też nie , widocznie mamy szczęście :D:D Campari zapytaj się swojego ginekologa o tą nadżerkę , a nie przytaczasz jakieś teorie rodem z kosmosu :D

Gość gttr
*wielkie a podpaski to juz lepsze always najtansze te za 3zł jak z biedronki, jakosc naprawde kiepska.

Gość nadżerka od tamponów????
co to za brednie?

Ostra 👄 A co do tej nadżerki, to rozumiem ze szmary swoim facetom rowniez nie popuszczacie bo sie jej boicie? :classic_cool: Jest 100x wieksze prawdopodobienstwo, ze przez dymanie dostaniecie nadżerki, aniżeli od samego używania tamponow. :O 🖐️

Gość podpaski ok
a może. .. Może było tak jak napisałaś :)

Gość podpaski ok
No jeszcze tego brakuje, żebyście zaczęły się kłócić o podpaski i tampony :D Co kto woli, mnie z podpaskami dobrze się żyje.

Gość gttr
chodzi mi o podpaski femmina z biedronki, są okropne. tak samo jak tampony z biedry. tampony polecam ob:)

słyszałam że tampony powodują nadżerki i zapalenia i nie chodzi tu o higienę czy częste zmnienie tamponu lekarka tłumaczyła że przylegajcy kawałek "ligniny" do delikatnej ściany pochwy moze dużo złego narobić po za tym wkładanie i wyciądanie powoduje ranki itp.

Bejbe, wiesz w ogole co to jest nadżerka i gdzie sie ona "wytwarza"?:O Bo pieprzysz jak potluczona. Pamietaj - nie wszystko co wyskoczy z googli jest prawdą. :classic_cool:

Campari, jestes siotra wujka rydzyka? :O Nadżerka wytwarza się na szyjce macicy. Co prawda inne otarcia naskorka etc rowniez sa nazywane nadzerka, ale nie sa grozne, wystarczy je podgoic. Jezeli wpychasz se w cipsko tampona na dlugosc 10 cm to może i dostaniesz tej wlasciwej nadzerki szyjki macicy, ale naprawde musialabys sie bardzo postarac i zmieniac tampony co 5 minut przez tydzien. :O 🖐️

Gość a może. ..
Tutaj podaję info o nadżerce: "Nadżerka jest to całkowity lub częściowy brak nabłonka płaskiego na powierzchni szyjki macicy - inna nazwa nadżerki to owrzodzenie szyjki macicy. Nadżerka może się pojawić wskutek urazu poprzez kontakt przy używaniu tamponów, penetracji pochwy przez ciała obce, przez infekcje w tym wirusem herpes, wczesna kiła, długo niewymieniane tampony, poważne stany zapalne pochwy, a także przez działanie substancji chemicznych, takich jak środki plemnikobójcze zawarte w niektórych globulkach i piankach. Nadżerka może być pierwszym objawem raka szyjki macicy, więc dziewczyny dbajmy o siebie i naszą kobiecość." oraz linki: --jest nawet taki temat na cafe, o osobach, które dostały nadżerki z używania tamponów, jest tam też wiele ciekawych informacji, poczytajcie sobie, a nie kłóćcie się ;) http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=3245908&start=30 http://www.babskieforum.fora.pl/na-klopoty,16/wypalanie-zamrazanie-nadzerki,1864-20.html http://www.netkobiety.pl/t253.html

"Weź sie odwal" hahaha. Ostatnio taki tekst słyszałam w podstawówce :D Mniemam, ze campari dostała całkiem niedawno pierwszej miesiączki. :classic_cool:

Gość a może. ..
Ostra Siostra - po co ta agresja? przecież nawet na ulotce tamponów jest ostrzeżenie przed możliwością zachorowania m.in. na Zespół Wstrząsu Toksycznego. To że lubisz tampony, nie oznacza, że mają same zalety, a podpaski same wady, trochę obiektywności.